Subota 02. dec 2023.
Fejsbuk napad

FEJSBUK PREVARA: Makedonka komunicirala sa američkim vojnikom, pa mu dala 7.000 evra, a on onda ISPARIO!

Foto: Profimedia
Na bačenu udicu Štipljanka se lako upecala pa je u periodu od 26.12.2018. do 29.01.2019. godine na račun pomenute ''agencije'' uplatila ukupno 7.300 evra i 1.590 dolara

Lepo naš narod kaže - ''dok ima ovaca biće i vune''. Tu poslovicu je na svojoj koži osetila žena (54) iz Štipa, grada na istoku Severne Makedonije, koja je tražila hleba preko pogače, a ostala sa prstom u ustima i ''olakšana'' za 7.300 evra i 1.590 dolara.

"Biću prvi grčki premijer koji će posetiti Skoplje" Cipras najavio novi projekat za zbližavanje sa Severnom Makedonijom

"Biću prvi grčki premijer koji će posetiti Skoplje" Cipras najavio novi projekat za zbližavanje sa Severnom Makedonijom

Lakoverna žena, čiji identitet policija nije saopštila, preko Fejsbuka je upoznala čoveka koji joj se predstavio da je američki vojnik sa službom u Avganistanu. Njih dvoje su počeli da komuniciraju, a kada su se ''zbližili'', slatkorečivi ''vojnik iz SAD'' je krenuo u akciju.

Štipljanki je krajem decembra prošle godine složio priču da je na službovanju bio ranjen, radi čega su mu na ime odštete avganistanske vlasti isplatile 850.000 dolara.

Tu je, požalio se ''američki vojnik'' svojoj novopečenoj makedonskoj prijateljici, za njega nastao nepremostiv problem.

američka vojska
Foto: Profimedia/ilustracija

Dobijeni novac, navodno, nije mogao da unese u SAD, pa ju je zamolio da mu pomogne. Predložio joj je da svih 850.000 dolara pošalje njoj, a ona je trebala samo da podmiri troškove slanja agenciji Routenet Express kako bi novac mogao da stigne u Severnu Makedoniju.

Na bačenu udicu Štipljanka se lako upecala pa je u periodu od 26.12.2018. do 29.01.2019. godine na račun pomenute ''agencije'' uplatila ukupno 7.300 evra i 1.590 dolara.

Trljajući ruke od zadovoljstva što će se na lak način preko noći obogatiti, žena je sa nestrpljenjem čekala da dođe 20. februar, dan do kada je na njen račun trebalo da legne svih 850.000 dolara.

"NAJSTARIJEM DETETU JE ZAGORČAO ŽIVOT!" Bivša radnica iz Centra za socijalnu pomoć OTKRILA NOVE DETALJE ZA MONSTRUMA SA PAGA

"NAJSTARIJEM DETETU JE ZAGORČAO ŽIVOT!" Bivša radnica iz Centra za socijalnu pomoć OTKRILA NOVE DETALJE ZA MONSTRUMA SA PAGA

Kada ni posle tog datuma od ''Amerikanca'' nije dobila ni dolara, ona je shvatila da je prevarena, pa je sva očajna 28. februara oko 15,30 časova odjurila u SUP Štip i policiji prijavila prevaru.

Iz MUP Severne Makedonije su saopštili da preduzimaju mere na rasčišćavanju ovog slučaja.

 

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd