Skip to main content
Piranski zaliv

HIT! HRVATI SA 100 BRODOVA KREĆU NA SLOVENIJU: Ljubljana dobila ultimatum

Foto: Profimedia
Hrvatski ratni veterani predvođeni Petrom Janjićem Tromblonom prete da će uputiti flotu brodova u Piran ukoliko Hrvatska i Slovenija ne reše problem danas

On je zapretio da će, ako Plenković ne reši problem sa Slovenijom, organizovati 100 ribarskih brodova i brodica ratnih veterana koji će "zaštititi hrvatsku morsku državnu granicu sa Slovenijom od nezakonitog upada tuđe policije u hrvatske teritorijalne vode".

Zaprepašćujući prizor na Jadranu: Na moru snimljena ogromna ŽIVOTINJA, stručnjaci i žitelji u šoku

Janjić poručuje da njegov ultimatum ističe danas popodne i da je spreman za akciju.

- Vladi sam dao rok da do ponedeljka u 16 sati sednu sa Slovencima za sto. Ako to ne urade, izvešćemo akciju - rekao je Tromblon.

Hrvatski mediji se zabrinuli: Kolinde nema već 12 dana?!

Piranski zaliv
Piranski zaliv
Foto: Profimedia

On je za hrvatski list rekao da je zauzet pisanjem apela koji će danas tokom dana objaviti.

- Moj apel ide u pravcu mirnog rešenja. U kontaktu sam s brojnim civilnim udruženjima i intelektualcima s obe strane granice. Imam puno prijatelja u Sloveniji i svima nam je u interesu da se ova potencijalno opasna situacija mirno razreši. U saradnji s nekim drugim ljudima doneo sam određene odluke, ali one zasad nisu za javnost. Odredili smo i tačan datum isplovljavanja plovila u Savudrijsku valu, ali taj je datum zasad tajna. U 16 sati ćemo objaviti kakav nam je precizan plan, a do tada detalji nisu za javnost - rekao je Tromblon.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
16 Beograd