Skip to main content
Marko Perković Tompson

Hrvati rehabilituju USTAŠTVO! Anketa o Tompsonu je SRAMAN DOKAZ

Foto: Profimedia
Predsednik Saveza Srba iz regiona reagovao na promovisanje mržnje prema Srbima

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je danas da je anketa hrvatske televizije RTL potvrdila da većina Hrvata podržava "glavnog promotera ustaške ideologije Marka Perkovića Tompsona". 

- Ovim je poslata zastrašujuća poruka da većina Hrvata opravdava genocid koji je zloglasna NDH izvršila nad Srbima, Romima i Jevrejima u Drugom svetskom ratu - ocenio je Linta u saopštenju. 

Pročitajte i:

Prema njegovim rečima, anketa je pokazala i da većina Hrvata smatra da je "NDH bila država hrvatskog naroda, a ustaše borci za hrvatsku slobodu".

Linta smatra i da se ne treba čuditi što sve značajne društvene snage nastoje da rehabilituju ustaški pozdrav "Za dom spremni" i samu NDH koja je, kako navodi, za pokojnog Tuđmana i HDZ bila izraz istorijskih težnji hrvatskog naroda za svojom državom.

Uzori ratnih zločinaca Ante Gotovine, Mladena Markača i većine hrvatskih generala su komandanti čuvene po zlu Crne legije iz vremena NDH Jure Francetić i Rafael Boban, navodi Linta.

Miodrag Linta
Miodrag Linta
Foto: Media Centar

On dodaje da nažalost velika manjina Hrvata smatra da je "Tompson fašističko smeće, NDH zločinačka tvorevina, a ustaše iskonsko zlo".

U anketi koju je za RTL sprovela agencija "Promocija plus" više od polovine anketiranih - 51,7 odsto smatra da je Tompson trebalo da nastupa na Trgu u Zagrebu prilikom dolaska hrvatskog fudbalskog tima, sa Svetskog prvenstva, 38,8 odsto ispitanika protivilo se tom nastupu, a 9,5 odsto ne zna ili je neodlučno.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd