Skip to main content
Branimir Glavaš

"PREMALO SAM IH UBIO" Hrvatski ratni zločinac ubijao Srbe u Osijeku, sad piše morbidne komentare na internetu (FOTO)

Foto: Profimedia/ilustracija
Branimiru Glavašu se sudi za ubistva Srba u Osijeku

Branimir Glavaš, koji je bio osuđen za ratni zločin nad srpskim civilima na osam godina zatvora, a potom oslobođen nakon što je Ustavni sud Hrvatske ukinuo pravosnažnu presudu Vrhovnog suda i postupak vratio na početak, na svom fejsbuk profilu je napisao da je tokom poslednjeg rata "pobio premalo ljudi".

HRVATSKA TRENUTNO IMA 1,3 MILIONA NEUPOTREBLJENIH DOZA VAKCINA: Plenković otkrio koliko je Hrvata dosad vakcinisano

HRVATSKA TRENUTNO IMA 1,3 MILIONA NEUPOTREBLJENIH DOZA VAKCINA: Plenković otkrio koliko je Hrvata dosad vakcinisano

CRNOGORCI ŠAMPIONI U KRAĐI STRUJE: Za pet godina oštetili državu za milione evra!

CRNOGORCI ŠAMPIONI U KRAĐI STRUJE: Za pet godina oštetili državu za milione evra!

JANŠA IZGUBIO NA "SVOM" REFERENDUMU: Slovenija rekla "ne" ali premijer nema nameru da ode

JANŠA IZGUBIO NA "SVOM" REFERENDUMU: Slovenija rekla "ne" ali premijer nema nameru da ode

Uz "premalo" je stavio smajli, koji bi trebalo da pokaže da je to što je napisao duhovito ili da se šali, ali kontekst diskusije daleko je od šaljivog, preneo je zagrebački portal Index.

Nakon što je Glavaš na Fejsbuku najavio tužbu protiv novinara Zorana Šprajca, koji ga je 5. jula u emisiji RTL Direkt nazvao ratnim zločincem, razvila se rasprava puna mržnje prema televizijskom uredniku, ali ne samo prema njemu.

Raspravljalo se o Šprajcovom poreklu, spominjalo se njegovo bivše, "srpsko" prezime, predlagalo da da bude proteran, pa čak i da bude likvidiran.

 

Dosta toga je, navodi se, marljivi Glavaš lajkovao,a kada ga je neko, uz psovku u kojoj se spominju bog i majka, upitao koliko je ljudi pobio, Glavaš je odgovorio - "premalo" sa nasmejanim emotikonom.

- Na provokaciju kako odgovoriti nego provokacijom, pitanje je provokacija, pa je i odgovor takvog karaktera - rekao je Glavaš Indexu.

Dodao je i da nema šta je lajkovao od komentara u koji se aludira na Šprajca i poziva na njegovu likvidaciju.

- Nemam pojma šta sam lajkovao. Znači, na provokaciju, provokacijom. A za lajkove - lajkujem mahinalno, ni ne čitam, toliko ima komentara da lajkujem kad se uhvatim Fejsbuka, moram sve da lajkujem ne gledajućo sadržaj - tvrdi Glavaš.

Index primećuje da to nije tačno i da je Glavaš lajkovao komentare selektivno.

Jednom komentatoru sa "srpskim imenom" koji je objavio naslovnicu Feral Tribjuna s imenima ubijenih osječkih Srba i Glavaševom glavom, Glavaš odgovara "obrij bradu", a kad ga ovaj pita bi li mu bradu izlio kiselinom i izlepio selotejpom, Glavaš odgovara: Ne, samo bih te obrijao na suvo, stavio na traktor i biraj pravac.

A, jedan od komentara koji je Glavaš lajkovao je i ovaj: Još nismo očistili Hrvatsku od Četnika uvukli se pod drugim prezimenima hitno treba ko Tito, Staljin i OZNA, sve po kratkom postupku, mrak majka.

Vremenska prognoza
Mist
5 Beograd