Četvrtak 22. feb 2024.
spajic

POMEREN POPIS U CRNOJ GORI! Hitno se oglasio premijer Spajić

Foto: Profimedia
Predsednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić saopštio je da je večeras na elektronskoj sednici Vlade doneta odluka da se popis stanovništva odloži za 3. decembar.

Predsednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić izašao je u susret stranci Mila Đukanovića i dugo očekivani popis stanovništva pomerio za 3. decembar.

"ŠEF SMATRA DA JE ZVICER PRAVI MOMAK?!" Isplivali ŠOK transkripti i fotografije sa skaja: Prljavi policajac sa MILOM priča o vođi kavčana!milo

"ŠEF SMATRA DA JE ZVICER PRAVI MOMAK?!" Isplivali ŠOK transkripti i fotografije sa skaja: Prljavi policajac sa MILOM priča o vođi kavčana!

DODIK USKORO U MOSKVI: Intezivno se radi na susretu sa ruskim predsednikomMilorad Dodik, Vladimir Putin

DODIK USKORO U MOSKVI: Intezivno se radi na susretu sa ruskim predsednikom

HOROR U NEGOTINU! Roditelji dovezli mrtvu bebu u bolnicu, ODMAH naložena obdukcija horor

HOROR U NEGOTINU! Roditelji dovezli mrtvu bebu u bolnicu, ODMAH naložena obdukcija

Predsednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić saopštio je da je večeras na elektronskoj sednici Vlade doneta odluka da se popis stanovništva odloži za 3. decembar. On je ocenio da je odluka opozicije da podrži odlaganje popisa dokaz da Crna Gora "sazreva kao društvo".

- Za mene je ovo jako bitno za pomirenje Crne Gore - istakao je Spajić na konferenciji za medije. On je dodao da je Vlada uspela da za manje od mesec zatvori jedan proces i da svi budu zadovoljni.

"Na sve smo izazove odgovorili u rekordnom roku. Imamo kontrolu procesa koja je do sada neviđena. Bilo je puno nedoumica, ali vreme će pokazati da je bilo jako bitno da bude drugačiji pristup rešavanju problema. Imali smo razgovore sa predstavnicima većine, bilo je rezervi u pogledu namera DPS", rekao je Spajić, prenose Vijesti.

On je dodao da je dobar deo parlamentarne većine uz ovu odluku Vlade.

- Ovo odgađanje do 3. decembra je jako bitno, bez dodatnih troškova ćemo postići društvenu koheziju. Šta će se suštinski promeniti u ova dva, tri dana - najveća zabrinutost kod međunarodnih partnera bila je zbog polarizacije. Tako da ovakav način inkluzivnosti i pružene ruke je nešto što će oni pozdraviti - rekao je Spajić.

Odluci da popisivači ujutru ne izađu na teren najviše se obradovao DPS koji je večeras držao i sednicu Predsedništva posle koje su poručili da su zadovoljni odlukom premijera i da je taj potez najbolji dokaz da nije ni bilo uslova da se popis održi, kako su oni i tvrdili.

S druge strane Milan Knežević koji je prisustvovao sastanku vladajuće većine i Spajića rekao je da su svi na sastanku bili da popis počne ujutru kako je i planirano.

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd