Sreda 29. nov 2023.
Marko Milačić

TO JE NEPRIHVATLJIVO! Milačić reagovao na predlog mandatara Zdravka Krivokapića za sastav Vlade Crne Gore

Foto: Printscreen Youtube/NOVA S
Za Pravu Crnu Goru je neprihvatljiv predlog, da u Vladi osim eksperata bude i partijska ličnost. Zbog toga, kako navode, što su svi lideri političkih partija prethodno prihvatili koncept potpune ekspertske Vlade.

Predsedništvo Prave Crne Gore, na upravo održanoj sjednici, kojom je presedavao predsednik partije Marko Milačić, jednoglasno je podržalo večerašnji predlog mandatara Zdravka Krivokapića za sastav Vlade Crne Gore, saopšteno je iz te partije.

PREDSTAVNICI SRPSKOG NARODA U CRNOJ GORI SU U DRUGOM PLANU? Hitno se oglasili Mandić i Knežević

PREDSTAVNICI SRPSKOG NARODA U CRNOJ GORI SU U DRUGOM PLANU? Hitno se oglasili Mandić i Knežević

OVO JE ISTORIJSKA PREVARA! Medojević pobesneo: U ovoj Vladi sada ima više MILOVIH LJUDI

OVO JE ISTORIJSKA PREVARA! Medojević pobesneo: U ovoj Vladi sada ima više MILOVIH LJUDI

KRIVOKAPIĆ ODLUČIO: Mandatar saopštio ko će biti novi ministar odbrane

KRIVOKAPIĆ ODLUČIO: Mandatar saopštio ko će biti novi ministar odbrane

- Poverenje mandataru Krivokapiću, koje je proisteklo iz slobodno izražene volje građana na minulim izborima, a formalizovano potpisima 41 poslanika vladajuće većine u Parlamentu, ključni je razlog naše podrške večerašnjem predlogu sastava Vlade Crne Gore - navodi se u saopštenju.

Oni su napomenuli da je večerašnji predlog mandatara Krivokapića istorijski čin, kao da je reč o prvoj Vladi bez DPS-a od uvođenja višestranačaja.

- Večerašnji predlog istorijski je čin imajući u vidu da je riječ o predlogu prve Vlade bez DPS-a od uvođenja višestranačja u Crnu Goru. Rad i rezultati ove Vlade umnogome će zavisiti od cjelokupne društveno-političke podrške. Na mandataru i ministrima je da svojim radom i rezultatima pokažu kvalitet, a na nama, predstavnicima parlamentarne većine u Parlamentu, kao i cjelokupnom društvu, je da im damo šansu, obezbedimo snažnu društveno-političku podršku, ali i da budemo konstruktivni kontrolori i kritičari, a sve za dobrobit svih građana Crne Gore - navodi se u saopštenju.

Za Pravu Crnu Goru je neprihvatljiv predlog, da u Vladi osim eksperata bude i partijska ličnost.

Zbog toga, kako navode, što su svi lideri političkih partija prethodno prihvatili koncept potpune ekspertske Vlade.

- Predsjedništvo posebno naglašava da formiranje Vlade, uprkos na momente žustrim pregovorima, teče planiranom dinamikom, a posebno nas raduje činjenica da su svi politički akteri pokazali spremnost na značajne ustupke, sve u cilju pronalaženja optimalnog i za sve prihvatljivog rešenja u vidu izbora Vlade sastavljene od eksperata, koja se, imajući u vidu stanje u državi, može smatrati i Vladom nacionalnog spasa, sa političkom podrškom vladajuće većine u Parlamentu - saopšteno je iz ove partije.

Vremenska prognoza
Clear sky
-1 Beograd