Skip to main content
Slobodan Stanković

Bila je sva u krvi, a potom je viknula JE*EM MU MATER, ŠTA URADI OD MENE: Ovako je Albanka ubila srpskog dečaka

Foto: Printscreen/Youtube/ Videoteka
Uhvatila ga je za kosu i stegla rukama...

Zbog svirepog i jednog od najmonstruoznijih zločina počinjenih u proteklom ratu u Sudu Bosne i Hercegovine je nakon potvrđene optužnice počelo suđenje komandantu Sakibu Haliloviću zvanom Kibe i Elfeti Veseli, pripadnici diverzantskog voda združenih jedinica Liplje i Kamenica Armije Bosne i Hercegovine.

POZNAO TE TATA! NIJE SE LJUTIO ŠTO NEMAŠ NI RUKU, NI NOGU, NI PRSA: Ovako je Orić ubio srpsko dete od 11 godina

ALBANKA JE OVOM DEČAKU (11) RASPORILA STOMAK U OBLIKU KRSTA! Za taj zverski čin još nije odgovarala! (VIDEO)

Suđenje je počelo uz mnogo kontradiktornosti u ranijim iskazima i svedočenju prvog svedoka Dževada Hodica. Žena monstrum Elfete Veseli u sudnicu je dovedena iz pritvora sa lisicama na rukama, a njen ratni pretpostavljeni Sakib Kibe Halilović na suđenje je došao sa slobode.

Optužnica koju zastupa tuzilac Miroslav Janjić tereti ih za ubistvo dvanaestogodišnjeg dečaka Slobodana Stojanovića početkom avgusta 1992. godine u zaseoku Bajrići. Prema optužnici, Elfete Veseli je u prisustvu nadređenog komandanta Halilovića na monstruozan način ubila dečaka.

Elfeta Veseli
Elfeta Veseli
Foto: Printscreen/Youtube/RTRS vijesti

- Uhvatila ga je za kosu i stegla rukama, da bi potom prislonila njegovu glavu na svoja prsa i zaklala ga prerezavši mu vrat i grkljan, a zatim njegovo telo odgurnula od sebe, govoreći dok je čistila krv sa svoje odeće: „Je*em mu mater, šta uradi od mene” - rekao je tužilac Miroslav Janjić.

- Sakib Kibe Halilović je sve to posmatrao iz neposredne blizine i kao pretpostavljeni niti je zločin sprečio, niti je kasnije Elfetu Veseli, počinioca zločina, kaznio, što mu je kao nadređenom bila obaveza - navodi tužilac Janjić.

Tužilac Miroslav Janjić će optužnicu dokazivati sa 25 svedoka, a među njima je i očevidac koji je ubistvo dečaka posmatrao sa udaljenosti od pet do sedam metara.

Slobodan Stanković
Slobodan Stanković
Printscreen/Youtube/ Videoteka

Deset svedoka bili su pripadnici diverzantskog voda, Halilovićevi borci, a saborci Elfete Veseli. Prvi sedok, Dževad H., u sudnici je prepoznao Halilovića, a Elfetu Veseli nije, što je izazvalo čuđenje. Ovaj svedok je na početku suđenja imao „kratko pamćenje“ i dok je u sudnici opisivao jedan od susreta sa zarobljenim dečakom Slobodanom Stankovićem. On za Halilovića tvrdi kako je bio „logističar“, a ne komandant. Svedok se čak nije sećao ni ko im je u Hrvatskoj podelio uniforme i naoružanje, da bi se pritisnut pitanjina tužioca Janjića i predsedavajućeg Veću prisetio i priznao da je to učinio Sakib Kibe Halilović. Svedok je tvrdio da je od aprila 1992. godine bio pripadnik Armije BiH, a onda je rekao da nije.

Unakaženo telo dečaka Slobodana Stojanovića bez odeće, odsečenih prstiju, polomljenih ekstremiteta i nasilno izvađenih zuba pronađeno je u masovnoj grobnici u Novom Selu u julu 1993 godine. Sahranjen je na groblju u Drinjači.

Elfetu Veseli, koja se godinana skrivala, švajcarske vlasti isporučile su Bosni i Hercegovini u martu ove godine. Suđenje će biti nastavljeno 31 avgusta.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
17 Beograd