Četvrtak 22. feb 2024.
Autoput

POTVRDA PRIJATELJSKIH ODNOSA: Kinezi grade strateški važan put za Srbe!

Foto: Profimedia
Kineska kompanija Šandong gradiće izuzetno važnu saobraćajnicu

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je sa predstavnicima kineske kompanije Šandong o izgradnji brze saobraćajnice Bijeljina-Sokolac.

DRAMA U PODGORICI Bivši diplomata nasilno napao ambasadora Palestine u Crnoj GoriCetinje

DRAMA U PODGORICI Bivši diplomata nasilno napao ambasadora Palestine u Crnoj Gori

HIT SNIMAK IZ CRNOGORSKE SKUPŠTINE! Radije ću biti Toma Zdravković nego Designerica - Knežević odgovorio Dritanovom ministru (VIDEO)Milan Knežević

HIT SNIMAK IZ CRNOGORSKE SKUPŠTINE! Radije ću biti Toma Zdravković nego Designerica - Knežević odgovorio Dritanovom ministru (VIDEO)

LAVROV DOLAZI NA BALKAN prvi put od početka rata u Ukrajini!!Sergej Lavrov

LAVROV DOLAZI NA BALKAN prvi put od početka rata u Ukrajini!!

Kako prenosi RTRS, na sastanku su prisustvovali načelnici opština i gradova kroz koje će prolaziti više od 160 kilometara duga trasa, i istakli da je realizacija tog projekta ''strateški značajna'' za istočni deo Republike Srpske, jer će doprineti privrednom razvoju tog regiona, kao i da će omogućiti bolju saobraćajnu povezanost Republike Srpske sa Srbijom.

Generalni projekat za saobraćajnicu Bijeljina-Sokolac urađen je pre dve godine, a prošle godine je potpisan memorandum o međusobnoj saradnji na projektu izgradnje sa kineskom kompanijom Šandong.

Saobraćajnica će prolaziti od Bijeljine, preko Zvornika, Milića, Han Pijeska, i do Sokoca.

Načelnik Sokoca Milovan Bjelica rekao je da upravo preko te oštine prolazi veliki broj putnika, posebno zimi, do Jahorine, i da će na taj način Jahorina biti povezana sa ski-centrom "Igrišta" u Vlasenici, čija je izgradnja pri kraju.

- Cilj je da uz Jahorinu uvežemo sva sela i gradove i da imamo novi implus života - rekao je načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da je Šandong prihvatio obavezu da izvrši analizu koliko bi koštale pojedine deonice.

- Potpisan je Memoranduim o međusobnoj saradnji na tom projektu. Kineska kompanija je prihvatila obavezu da izvrši analizu o pojedinim deonicama, koliki je to iznos sredstava, na koji način da se pristupi rešavanju imovinskih odnosa, a lokalne zajednice da iskažu svoj interes - rekao je on.

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd