Ponedeljak 04. mar 2024.
Milorad Dodik

KONAČNI CILJ RUŠENJE SRPSKE! Optužnica protiv Dodika jasna potvrda, Kovačević tvrdi: Šmit NIJE visoki predstavnik i to je jedina istina

Foto: Tanjug/Foto Srna/Borislav Zdrinja
Kristijan Šmit neizabrani stranac koji je došao u BiH da kaže da je iznad prava, zakona, građana i procedura, kaže Kovačević.

Delegat Kluba srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarene skupštine BiH Radovan Kovačević izjavio je danas da je potvrđivanjem optužnice protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Miloša Lukića jasno podvrda da je konačni cilj rušenje Srpske.

- Јako je bitno da građani Republike Srpske razumeju da ova optužnica nema nikakve veze sa pravom, zakonom, Dejtonskim sporazumom, Ustavom i ustavnim poretkom i, na kraju, nema nikakve veze sa zdravim razumom - rekao je Kovačević gostujući u Jutarnjem programu RTRS.

Potvrđena optužnica protiv Milorada Dodika

Potvrđena optužnica protiv Milorada Dodika

"NEIZABRANI STRANAC KOJI DONOSI ODLUKE UMESTO DOMAĆIH INSTITUCIJA" Cvijanović udarila na Šmita - tenzije sve veće

"NEIZABRANI STRANAC KOJI DONOSI ODLUKE UMESTO DOMAĆIH INSTITUCIJA" Cvijanović udarila na Šmita - tenzije sve veće

ŠMIT BRUTALNO PRETI DODIKU: Dolazim u Republiku Srpsku, spremi se za neugodne trenutke

ŠMIT BRUTALNO PRETI DODIKU: Dolazim u Republiku Srpsku, spremi se za neugodne trenutke

On je ponovio da je Kristijan Šmit neizabrani stranac koji je došao u BiH da kaže da je iznad prava, zakona, građana i procedura.

- Šmit nije visoki predstavnik i to je jedina istina. To nema veze s tim da li Republika Srpska nešto priznaje ili ne, već s tim da on nije izabran u skladu sa procedurom koju propisuje Dejtonski sporazum - istakao je Kovačević.

To, kazao je, nije stav Republike Srpske, već Saveta bezbednosti UN, kao najvišeg organa u svetu, koji je rekao da Šmit nije visoki predstavnik.

Podsetio je da je Šmit promenio Krivični zakon na osnovu čega se sada vrši politički progon predsednika Republike Srpske i v.d. direktora Službenog glasnika i pokušava sruštiti Srpska.

Kristijan Šmit
Foto: Youtube printscreen FTV

Poručio je da će se Republika Srpska odupreti ovim pokušajima jedinstvom naroda i svih institucija.

- Na strani Republike Srpske imamo legalitet na osnovu Dejtonskog sporazuma i istinu, a na njihovoj kršenje legaliteta i laž. Na našoj strani imaćemo pobedu, a na njihovoj poraz - naveo je Kovačević.

Istakao je da Dodik brani Republiku Srpsku, svakog čoveka i prava Srpske stečena Dejtonskim sporazumom.

- Nikada nećemo pristati da nam ruše i oduzimaju prava, otimaju imovinu i slome Republiku Srpsku. Ako slome Srpsku, slomili su sve nas i onda za nas više ovde nema mesta - poručio je Kovačević.

Naveo je da Republika Srpska i njeni predstavnici brane ustavni poredak i štite Dejtonski sporazum i da će se odbraniti jedinstvom.

- Granica postoji i niko neće suditi Republici Srpskoj - jasan je Kovačević.

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd