Skip to main content
Andrija Mandić

MANDIĆ: Poslanici DF-a potpisali predlog za rekonstrukciju Vlade

Foto: Profimedia
Mandić je rekao da nijedan poslanik Nove srpske demokratije, da je došlo do realizacije projekta rekonstrukcije, ne bi ušao u Vladu

Mandić je pokazao papir s potpisima 20 poslanika DF-a, kao podršku predlogu koalicije "Crno na bijelo" i SNP-a za rekonstrukciju Vlade.

OGLASILO SE TUŽILAŠTVO ZBOG NAVODA ABAZOVIĆA: NJegove reči o sprezi DPS-a i Bemaksa zabolele ostatke starog režima

OGLASILO SE TUŽILAŠTVO ZBOG NAVODA ABAZOVIĆA: NJegove reči o sprezi DPS-a i Bemaksa zabolele ostatke starog režima

GOTOV SASTANAK: Objavljen Abazovićev predlog za REKONSTRUKCIJU Vlade Crne Gore (FOTO)

GOTOV SASTANAK: Objavljen Abazovićev predlog za REKONSTRUKCIJU Vlade Crne Gore (FOTO)

ABAZOVIĆ SE OBRATIO PRED GLASANJE: "Ako Vlada padne, nemojte nas zvati za sto"

ABAZOVIĆ SE OBRATIO PRED GLASANJE: "Ako Vlada padne, nemojte nas zvati za sto"

- To je 29 potpisa, čuli ste gospodina Lekića koji dijeli ovaj naš stav, to je 30. Andrija Mandić (DF) rekao je da najmanje 42 poslanika prepoznaje DPS kao svog ključnog političkog protivnika, ali da se sad vidi da u toj većini ne može da se nađe zajednički jezik...

- Nemamo snage da kao parlamentarna većina konstituisana 30. avgusta 2020. nađemo zajednički jezik, na čemu insistira DF, da shvatimo da nema bezgrešnih. I premijer Abazović ima mnogo mana, kao i svaki poslanik, pravili smo svi velike greške, ali ono što će ostati kao velika tekovina je da je Abazović pokazao snagu da se uzdigne iznad onoga što pripada jednom običnom političaru - naveo je on.

Kazao je kako se Vlada obara zbog Temeljnog ugovora sa SPC, ali i od "onih koji su veoma zainteresovani da mogu da nastave da rade one poslove odranije".

Mandić je rekao da nijedan poslanik Nove srpske demokratije, da je došlo do realizacije projekta rekonstrukcije, ne bi ušao u Vladu.

- I to sam rekao Abazoviću. Fotelje nisu ključne, već da pobijedi politička ideja koju je podržala većinska Crna Gora. Ako svi kažemo da je DPS naš ključni politički protivnik. Rekao je da su imali "formulu koja će omogućiti da se krene napred".

- Nažalost, to se neće ostvariti. Večeras, kad padne Vlada, će se slaviti u Geneksu, Bemaksu, slaviće narko dileri, šverceri cigara i svako će reći - Milo Đukanović je oborio Vladu. Mandić je rekao da je najbitnija budućnost Crne Gore.

- Neka Vam služi na čast, nema premijera koji je izgovorio ono što ste danas izgovorili, i istorija će zabeležiti da ste to rekli hrabro i odgovorno - rekao je Mandić u obraćanju. Kazao je da Abazoviću treba da mu služi na čast što je potpisao Temeljni ugovor sa SPC. 

- Osnovni razlog za Vašu smenu je što se krenulo u obračun protiv kriminala i korupcije. Rekonstruisana Vlada bi na prvom mestu morala da ima što ste zapisali - pojačanu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
16 Beograd