Četvrtak 30. nov 2023.
milo i jakov

JAKOV GORI OD MILA ĐUKANOVIĆA: Počela hapšenja najviđenijih Srba u Crnoj Gori!

Foto: Shutterstock/YoutubePrintscreen/Al Jazeera Balkans
Nimalo slučajno, prvi na udaru se našao Milo Božović, predsednik opštine Budva, koja važi za jedno od najjačih srpskih uporišta u Crnoj Gori.

Samo jedanaest dana od pobede na izborima, koju su mu doneli prvenstveno Srbi iz Crne Gore, bilo je potrebno da Jakov Milatović otkrije svoje pravo lice i pokaže da je Milo Đukanović možda otišao sa čela države, ali da njegova politika definitivno ostaje.

To dokazuju današnja hapšenja u nekoliko gradova širom Crne Gore u kojima je, prema informacijama, priveden i predsednik opštine Budva, Milo Božović.

CRNA GORA NA NOGAMA: Hapšenja od ranog jutra u Podgorici, Budvi i Cetinju!

CRNA GORA NA NOGAMA: Hapšenja od ranog jutra u Podgorici, Budvi i Cetinju!

MANDIĆ NAKON HAPŠENJA MILA BOŽOVIĆA: Akcija namerno organizovana, stavljaju mu se na teret teška krivična dela

MANDIĆ NAKON HAPŠENJA MILA BOŽOVIĆA: Akcija namerno organizovana, stavljaju mu se na teret teška krivična dela

EPILOG VELIKOG HAPŠENJA U CRNOJ GORI: Predsedniku Opštine Budva stavljene lisice na ruke

EPILOG VELIKOG HAPŠENJA U CRNOJ GORI: Predsedniku Opštine Budva stavljene lisice na ruke

"Seča knezova" u Crnoj Gori

I umesto da se posle pada Đukanovića nova vlast obraču

nava sa njegovom kriminalnom hobotnicom, o kojoj su pisali i svetski mediji, Milatović se opredelio da, poput Turci tokom seče knezova, hapsi najviđenije Srbe u Crnoj Gori.

Za to vreme, kako je juče otkrio Milan Knežević, Đukanović uživa na plažama Dubaija, jer očigledno dobro zna da novom režimu ne pada na pamet da pokrenu istragu protiv njega i njegovih najbližih saradnika koji su Crnu Goru pljačkali duže od tri decenije. A i zašto bi, kada su im nalogodavci isti. Naš narod bi rekao: Vrana vrani oči ne vadi...

Nimalo slučajno, prvi na udaru se našao Milo Božović, predsednik opštine Budva u kojoj je, u prvom krugu izbora, pobedu odneo kandidat Demokratskog fronta Andrija Mandić. Ne treba isticati da ovo primorsko mesto važi za jedno od najjačih srpskih uporišta u Crnoj Gori.

Mitropolit mora da stane u zaštitu svog naroda

Sada se očekuje reakcija mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija jer je očigledno da se radi o progonu Srba i vernika Srpske pravoslavne crkve. Zato bi mitropolit, kada je već tokom kampanje mogao da hvali i podržava Milatovića čije gazde sede na Zapadu, morao da stane u zaštitu sopstvenog naroda i vernika. 

Milo Božović
Fot: Shutterstock/YoutubePrintscreen/Budva na prvom mjestu

Današnji napad na Srbe nije neočekivan, s obzirom da je Jakov Milatović od trenutka kada je, zahvaljujući srpskim glasovima pobedio u drugom krugu predsedničkih izbora, za medije iz Crne Gore i regiona dao više izjava kojima je pokazao da je verni naslednik ideologije odlazećeg predsednika Mila Đukanovića.

Podsetimo, u više crnogorskih gradova u toku je policijska akcija u kojoj je uhapšeno nekoliko osoba.

Hapšenja su počela jutros u 4.00 časa u Budvi, Cetinju i Podgorici. Među uhapšenima je i predsednik Opštine Budva Milo Božović.

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd