Ponedeljak 04. mar 2024.
Vanja Gorčevska

NOVI DETALJI O NESTANKU DEVOJČICE VANJE (14): Hitno se oglasila policija

Foto: MUP Severne Makedonije
Od kada je nestala, 27. novembra ujutru, neprekidno traje potraga za devojčicom

Vanji Gorčevskoj (14) iz Skoplja se trag gubi u 7.27 sati, dok je bila na putu ka školi. Otac je prijavio policiji da deteta nema u 11 sati istog dana. Prethodno je majka, već u 8.35 sati izvestila policiju da devojčice nema, navodi Telma. 

NAMERNO AUTOM SLETEO U MORAČU?! Poginuli otac i sin (6), očevici opisali jezive scene nesreće u PodgoriciMorača

NAMERNO AUTOM SLETEO U MORAČU?! Poginuli otac i sin (6), očevici opisali jezive scene nesreće u Podgorici

PRVE FOTOGRAFIJE SA MESTA STRAVIČNE NESREĆE: Izvučena tela oca (37) i sina (6), policija istražuje slučaj, JEDNA stvar još uvek nije jasna!Ronioci, Morača, izvlačenje tela oca i sina

PRVE FOTOGRAFIJE SA MESTA STRAVIČNE NESREĆE: Izvučena tela oca (37) i sina (6), policija istražuje slučaj, JEDNA stvar još uvek nije jasna!

GODINAMA MALTERTIRAO SUPRUGU, ali kada je zaboravio da kupi krompir bila je KAP KOJA JE PRELILA ČAŠUnasilje

GODINAMA MALTERTIRAO SUPRUGU, ali kada je zaboravio da kupi krompir bila je KAP KOJA JE PRELILA ČAŠU

Prema navodima makedonskog ministra unutrašnjih poslova Olivera Spasovskog, nema potvrde da se svaki trag devojčici izgubio ispred pekare "Silbo" ili Broz kafea.

- Za sada ne postoji mogućnost da to potvrdimo na osnovu onoga što imamo sa obližnjih kamera. Nastavljamo sa aktivnostima, koje su već preduzete ne samo u centru Skoplja, već i u Karpošu, Đorče Petrovu, Bitpazaru - rekao je ministar.

On je prethodno izjavio da su pregledani snimci sa više od 50 kamera, a da su ispitane desetine ljudi. Telefoni su uzeti od porodice na ispitivanje, a kako je rekao ministar, nekih podataka ima sa elektronskih aparata. Pregledani su podrumi u delovima Skoplja i korito Vardara.

U potragu za Vanjom uključio se i Interpol, ali i ceo Balkan. Njene fotografije dele se na društvenim mrežama u celom regionu, dok mediji prate priču o nestanku.

Kako navode iz policije, Vanja je visoka 175 centimetara i teška 58 kilograma. Ima tamno braon kosu, braon oči, nosi fiksnu protezu i ima mladež na desnoj strani lica. U trenutku nestanka na sebi je imala plavu bluzu, crnu jaknu, crne farmerke sa bočnim džepovima, i bele patike sa braon prugama.

Devojčica je iz kuće izašla sa rancem, a kod sebe je imala iPhone. Ukoliko vidite negde ovu devojčicu, odmah pozovite MUP.

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
15 Beograd