Četvrtak 22. feb 2024.
Nestala devojčica iz Skoplja

U POTRAGU ZA VANJOM UKLJUČUJE SE I INTERPOL! Od devojčice ni traga već danima, majka neutešna: "Svi je tražimo, nigde je nema" (FOTO)

Foto: Facebook
Traži se 14-godišnja devojčica iz Skoplja.

Vanja Đorčevskom (14) iz Skoplja nestala je 27. novembra, a u potragu za devojčicom koju traži ceo region, sada se uključio i Interpol, saopštio je MUP.

REGION NA NOGAMA Devojčica ujutru krenula u školu i od tada joj se GUBI SVAKI TRAG: Majka Zorica uputila apel preko društvenih mrežaNestala devojčica iz Skoplja

REGION NA NOGAMA Devojčica ujutru krenula u školu i od tada joj se GUBI SVAKI TRAG: Majka Zorica uputila apel preko društvenih mreža

- Ministarstvo unutarnjih poslova saopštilo je da je u cilju rešavanja slučaja i pronalaska 14-godišnje devojčice odmah po primljenoj prijavi reduzeta akcija, uključeni su puni kapaciteti SVR Skoplje na najvišem nivou, niz razgovora izvršen je sa osobama bliskim maloletnici, pregledane su kamere - prenose makedonski mediji.

Devojčica u školu nikad nije stigla, a njen mobilni telefon poslednji put je lociran na Bulevaru Partizanske odeje, preko puta Univerzalske sale. Zaposleni u lokalnom kafiću kažu da ništa nisu videli, ali da je policija uzela snimke sa njihovih kamera.

Na društvenim mrežama u celom regionu dele se Vanjine fotografije. Informacije o njenom nestanku objavljene su i na platformi "Pronađi me" koji je deo mreže "Amber Alert" u Evropi.

Kako su saopštili iz tamošnjeg Ministarstva unutrašnjih poslova, intenzivno se radi na pronalasku devojčice. Svi bliski i dalji kontakti, kao i svi elektronski uređaji se proveravaju kako bi se došlo do neke informacije koja bi mogla da dovede do nestale devojčice.

- Osnovan je štab u Skoplju. Potpuno smo posvećeni pronalaženju devojčice. Takođe smo u stalnom kontaktu sa porodicom. Održan je niz razgovora sa bliskim ljudima i sa osobama za koje mislimo da je bila sa njima u kontaktu. Proveravaju se informacije, video materijali i preduzimaju se mere za rasvetljavanje slučaja - rekao je Toni Angelovski, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova.

U potragu za Vanjom uključili su se i građani, čak i članovi Lovačkog saveza.

Kako navode iz policije, Vanja je visoka 175 centimetara i teška 58 kilograma. Ima tamno braon kosu, braon oči, nosi fiksnu protezu i ima mladež na desnoj strani lica. U trenutku nestanka na sebi je imala plavu bluzu, crnu jaknu, crne farmerke sa bočnim džepovima, i bele patike sa braon prugama.

Devojčica je iz kuće izašla sa rancem, a kod sebe je imala iPhone. Ukoliko vidite negde ovu devojčicu, odmah pozovite MUP.

Njena majka je ranije rekla da Vanja nije bila žrtva maltretiranja.

- Da je nema, saznala sam kad mi je razredna rekla da nije stigla u školu jer nije uobičajeno da ne ide u školu. Kada je dete bolesno to javimo razrednoj u grupi. Obično ide u školu sa sestrom, ali ona je propustila prvi čas i ostala kod kuće, a Vanja je otišla sama u školu - rekla je ranije Vanjina majka za makedonske medije.

Kazala je i da policija razmatra sve opcije.

- Soba je pretražena, pregledane su sve poruke, uzeli su i kompjuter, ništa nije pronađeno. Svi je tražimo, nigde je nema.

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd