broken clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
eur
117.1661
usd
109.9635
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Preminuo poznati hrvatski kuvar, Andrej Barbieri

09.03.2019. 22:23
Piše:
Srbija Danas/ Index.hr
Andrej
Andrej / Izvor: Foto: Youtube Printscreen/ Dubrovački dnevnik Redakcija
Bio je glavni kuvar u nekoliko restorana u Hrvatskoj

Vrhunski hrvatski kuvar Andrej Barbieri, široj javnosti poznat kao član žirija u emisiji "Masterchef", preminuo je u 50. godini života.

Kolindina ZGRAŽAVAJUĆA REAKCIJA na zabranu u Blajburgu: Kao vernica i Hrvatica žali za ustašama

Kolindina ZGRAŽAVAJUĆA REAKCIJA na zabranu u Blajburgu: Kao vernica i Hrvatica žali za ustašama

Nakon početka karijere i studija u Italiji, vodio je kuhinje brojnih restorana u najpoznatijim turističkim destinacijama na Mediteranu. Između ostalog, radio je u vrhunskim restoranima Egipta, Grčke, Španije i Hrvatske.

Sarađivao je s brojnim časopisima, uključujući "StoryGourmet", a bio je i član žirija popularnog kulinarskog šoua "Masterchef".

Bio je glavni kuvar u nekoliko restorana u Hrvatskoj, uključujući Tramerku i Skalinadu u Voloskom, "Conca D'oro" u Rijeci, Bevandu u Opatiji i bistro "Barbieri's" u Zagrebu.

U 2017. godini je otvorio prvi hrvatski restoran u Kataru, bistro "Qavannu" u Dohi.

Smatrao je da je afirmacija lokalnog ključna za razvoj restoranske scene, u Hrvatskoj i u inostranstvu, a upozoravao je i na situaciju s hranom, za koju je tvrdio da je katastrofalna.

- Golemi segmenti masovne proizvodnje hrane trajno su kontaminirani, bitni elementi ribljeg fonda su pred istrebljenjem, a ljudi se dramatično nezdravo hrane. Dobro je da danas baš slavni kuvari upzoravaju na sve te probleme, da pokušavaju artikulisati rešenja, da se pokušavaju boriti za dobra rešenja - tvrdio je Andrej Barbieri.

Od Barbierija se njegovi prijatelji opraštaju putem društvenih mreža.

 

Piše:
Srbija Danas/ Index.hr
09.03.2019. 22:23