Petak 01. dec 2023.
sobranje

SKANDAL U MAKEDONSKOM PARLAMENTU Izuvanje cipela, lomljenje monitora... Ovakav rusvaj nikad nije viđen (VIDEO)

Foto: Youtube Printscreen/TV21
U Skupštini Severne Makedonije desio se veliki incident, a ni pauza od 30 minuta nije smirila tenzije.

U Skupštini Severne Makedonije danas popodne dogodio se veliki incident.

EKSPLOZIJA NA CETINJU Aktivirana naprava ispod blindiranog vozila "kavčana"crnogorska policija

EKSPLOZIJA NA CETINJU Aktivirana naprava ispod blindiranog vozila "kavčana"

OBLJUBIO UNUKU PA SE NAKON PRESUDE DAO U BEKSTVO! Uhapšen predator koji je pobegao iz Suda u Banjaluci, potraga trajala skoro 2 nedeljepolicija

OBLJUBIO UNUKU PA SE NAKON PRESUDE DAO U BEKSTVO! Uhapšen predator koji je pobegao iz Suda u Banjaluci, potraga trajala skoro 2 nedelje

JEZIVO ISKUSTVO: Odveo devojku u stan gde je OD NJENOG ŽIVOTA NAPRAVIO PAKAOtuzna

JEZIVO ISKUSTVO: Odveo devojku u stan gde je OD NJENOG ŽIVOTA NAPRAVIO PAKAO

Kako javlja Makedonska radio-televizija, tokom sednice su poslanici Levice bacili papire s amandmanima na potpredsednika Skupštine Gorana Mišovskog.

Zbog odbijanja amandmana, koje su podneli poslanici Levice Dimitar Apasiev i Borislav Krmov, došlo je prvo do negodovanja, da bi nakon toga Krmov razbio monitor predsedavajućem sednice i razbacao papire s amandmanima.

Ni pauza od 30 minuta nije smirila tenzije. Poslanik Apasiev je minutom ćutanja održao, kako je rekao, "sahranu demokratije u parlamentu", a zatim je izuo cipelu i počeo da maše dokumentima, ilustrujući kako pečati amandmane.

Posle još jedne pauze, tenzije su se spustile. Sa 83 glasa i dva protiv, Skupština je usvojila novi Poslovnik, koji će koristiti naredni skupštinski sastav. Prihvaćeno je 12 "levih" amandmana. Zbog oštećenja, sednice Skupštine održavaće se u sali sa kupolom.

U nastavku sednice Apasijev je burno reagovao i istakao da su amandmani nezakonito neovereni i odbijeni, te da će zbog toga predsednik Skupštine Talat Džaferi otići u zatvor.

- To će biti uslov da Levica uđe u vladu posle izbora - poručio je on.

Predsedavajući Goran Mišovski bio je smiren i nastavio da vodi sednicu, naglašavajući da se rukovodi Poslovnikom i da je svaki amandman urađen po proceduri.

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd