Skip to main content
vojska Kosova

Novo BRUKANJE Crne Gore: Službenik generalštaba JAVNO POZDRAVIO "vojsku Kosova"

Foto: Reuters
Službenik Generalštaba Vojske Crne Gore javno je pozdravio odluku privremenih vlasti na Kosovu da formiraju oružane snage, uprkos tom što država Crna Gora nije zvanično podržala taj čin.

Ferid Giljić, zaposlen u VCG, na Fejsbuku je 14. decembra objavio svoju fotografiju, ispod koje na albanskom jeziku piše ''podržavamo Vojsku Kosova''.

Sveštenik na sahrani DETETA šokirao IZJAVOM: Roditelji preminulog dečaka traže OTKAZ!

Na fotografiji je istaknuta i zastava Kosova, simbol sigurnosnih snaga te države i albanski dvoglavi orao.

Ovom listu su iz Ministarstva odbrane odgovorili da je Giljić zaposlen ''kao civil u Vojsci Crne Gore'', dok je iz više izvora potvrđeno da Giljić radi kao prevodilac u Generalštabu.

MILO UŽIVA, CRNA GORA GLADUJE: Parče hleba i kašika toplog obroka SAN za mnoge u Đukanovićevoj državi (VIDEO)

Upitani kako komentarišu to što njihov službenik, na društvenoj mreži, javno podržava formiranje vojske Kosova, iz Ministarstva odbrane su odgovorili da je reč o privatnom postu.

- Ministarstvo odbrane ne komentariše privatne postove svojih službenika na društvenim mrežama - odgovoreno je iz Ministarstva.

Kosovo
Foto: Profimedia

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) MAJKA MALIŠANA KOJE JE ZAKLAO OTAC doživela nervni slom pred kamerama! SRCEPARAJUĆE

Etički kodeks državnih službenika i nameštenika propisuje da je službenik prilikom iznošenja stavova državnog organa i ličnih stavova, dužan da čuva svoj i ugled državnog organa.

Zakon o o državnim službenicima i nameštenicima, u članu 9, propisuje da službenik obavlja poslove politički neutralno i nepristrasno i da je dužan da se uzdržava od javnog ispoljavanja svojih političkih uverenja.

Na pragu ostale DEČIJE PATIKE i TRI BICIKLA: Jezivi prizori ispred kuće u kojoj je OTAC ZAKLAO TROJE DECE! (VIDEO)

Na pitanje kakav je stav Ministarstva odbrane o formiranju vojske Kosova, odgovorili su da je taj resor već komentarisao to pitanje. Ministar Predrag Bošković, prilikom posete Prištini u oktobru, nije se direktno izjasnio o tome da li Crna Gora podržava transformaciju Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku, navodeći da je to unutrašnje pitanje Kosova.

DODIK TVRDI: BiH treba da odbije svaku finansijsku pomoć koja nas obavezuje da primamo migrante!

Tada je rekao i da Crna Gora poštuje odluke suverenih zemalja ocenivši da je Kosovo "suverena zemlja".

Skupština Kosova 14. decembra usvojila je tri zakona kojim se Bezbednosne snage kosova (BSK) transformišu u oružane snage, odnosno vojsku.

Predsednik tzv. Skupštine Kosova Kadri Veselji kazao je da je to "istorijski datum za Kosovo" dok je premijer Ramuš Haradinaj rekao da će vojska obezbediti mir ''svima koji žive sa nama, u našem zajedničkom domu''.

Ramuš Haradinaj
Ramuš Haradinaj
Foto: Profimedia

JAUCI I PLAČ ljudi PARALI NEBO! Mališani koje je OTAC ZAKLAO spušteni u raku, a MAJKA ostala da ih MUČNO DOZIVA! (VIDEO,FOTO)

Obojica su zahvalili Sjedinjenim Američkim Državama na ''nesebičnoj pomoći u svim fazama slobode i nezavisnosti Kosova''.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izrazio je, međutim, žaljenje zbog odluke Skupštine Kosova, donesenoj uprkos zabrinutosti koju je zbog toga iznio taj vojni savez. On je pozvao sve političke aktere na uzdržanost, a Prištinu i Beograd da nastave dijalog pod okriljem EU.

TORTURA nad migrantima: Hrvatska policija REGULARNO MALTRETIRA izbeglice, pravdaju se - ZAKONOM?!

- Iako je tranzicija BSK u principu pitanje o kojem Kosovo odlučuje, jasno smo poručili da je loš trenutak za takav potez - saopštio je Stoltenberg.

Ambasada SAD na Kosovu potvrdila je podršku postepenoj tranziciji BSK u snage sa mandatom teritorijalne odbrane, jer je to ''suvereno pravo Kosova''.

KU*VO, NIKO TE VIŠE NEĆE ZVATI MAJKA: Monstrum koji je ZAKLAO svoje troje dece ostavio JEZIVU PORUKU SUPRUZI!

Nemačka je poručila da odluka ne sme biti iskorišćena za eskalaciju nasilja i pozvala Beograd i Prištinu na uzdržanost.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd