Skip to main content
Zastava Crne Gore

ISPRAVKA: Podgorica traži HITNU zabranu ulaska i udaljenje ambasadora Vladimira Božovića što nije udar na Srbiju

Foto: Profimedia/ilustracija
Zvanična odluka crnogorskih institucija.

Analizom portala raskinkavanje.me utvrđeno je da je sadržaj na našem portalu Srbija Danas o zabrani ulaska bivšeg ambasadora Božovića u Crnu Goru koji je lažno predstavljen kao udar na Srbiju predstavlja teoriju zavere.

UTVRĐENE ČINJENICE:

Čitajući saopštenja kabineta Predsednika Crne Gore, kao i Ministarstva vanjskih poslova ne može se zaključiti da Crna Gora na bilo koji način “udara na Srbiju“, kao što se u našem tekstu prvobitno tvrdi, već se govori o sankcijama koje su institucije Crne Gore donele a vezane za pojedinca Vladimira Božovića. 

Portal Srbija Danas se izvinjava svojim čitaocima zbog stavljanja informacije u kontekst koji se pogrešno tumači kao neprijateljski gest protiv Crne Gore i u nastavku prenos izmenjenu vest sa jasno naznačenim činjenicama bez prejudiciranja i konteksta nepriojateljstva Crne Gore prema Srbiji.

Šef crnogorske diplomatije Ranko Krivokapić danas je uputio Urgenciju MUP-u Crne Gore i ponovo zatražio hitnu zabranu ulaska Vladimira Božovića, ambasadora Srbije koji je odlukom Vlade te zemlje proglašen personom non grata ili njegovo udaljenje ukoliko je na teritoriji te zemlje.

ĐUKANOVIĆ MASAKR NA CETINJU ISKORISTIO ZA NAPAD NA SRBIJU! Milo ljut - Vučićeva podrška mu stigla sa mejla Vladimira Božovića!

ĐUKANOVIĆ MASAKR NA CETINJU ISKORISTIO ZA NAPAD NA SRBIJU! Milo ljut - Vučićeva podrška mu stigla sa mejla Vladimira Božovića!

PODRŠKA PORODICAMA ŽRTAVA KRVAVOG PIRA: Grad Cetinje doneo veoma važnu odluku nakon stravične tragedije

PODRŠKA PORODICAMA ŽRTAVA KRVAVOG PIRA: Grad Cetinje doneo veoma važnu odluku nakon stravične tragedije

"BORILOVIĆ I KALUĐEROVIĆ SU DOŽIVELI ISTU SUDBINU" Šok tvrdnje meštana Cetinja: Od tragičnih događaja se nikada nisu oporavili...

"BORILOVIĆ I KALUĐEROVIĆ SU DOŽIVELI ISTU SUDBINU" Šok tvrdnje meštana Cetinja: Od tragičnih događaja se nikada nisu oporavili...

Kako je saopšteno, Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore je zatražilo od MUP-a i 12. avgusta zabranu ulaska, "samim tim i trajno udaljenje iz Crne Gore persone non grata Vladimira Božovića".

- Povodom najnovijeg slučaja njegovog neistinitog i formalnog predstavljanja kao ambasadora zatražili smo diplomatskim kanalom objašnjenje od Ambasade R. Srbije u Podgorici i dobili odgovor da je on ambasador sve dok predsednik Srbije ne donese ukaz o njegovom opozivu sa dužnosti - piše u saopštenju crnogorskog MSP objavljenom na Tviteru.

Kako su preneli podgorički mediji, MSP Crne Gore još poručuje da "persona non grata Vladimir Božović, kontinuirano, a sada i u Danu žalosti, sramotno vređa građane Crne Gore i nipodaštava njen međunarodno-pravni subjektivitet".

Kabinet predsednika Crne Gore Mila Ðukanovića saopštio je ranije da je na tu adresu u nedelju dostavljeno pismo predsednika Srbije Aleksandra Vučića upućeno Ðukanoviću povodom nesreće na Cetinju, a da je upućeno sa zvanične imejl adrese Vladimira Božovića, za koga navode da se "predstavio kao ambasador Srbije u Crnoj Gori", iako je, kako kažu, odlukom Vlade Crne Gore 2020. proglašen personom non grata.

Milo Đukanović
Foto: Profimedia

Iz Ðukanovićevog kabineta su još u nedelju uveče saopštili da će kabinet predsednika Crne Gore tim povodom "zatražiti određena postupanja od strane Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva unutrašnjih poslova, uključujući zabranu ulaska i napuštanje teritorije Crne Gore V. Božovića".

BONUS VIDEO: Albanci nezakonito upali na imanje Srbina

 

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd