Skip to main content
Stefan Đukić

"SVI ĆETE ZAVRŠITI KAO ŠTO VAM JE ZAVRŠIO ŠEF" Incident na suđenju škaljarcu, a onda ove pretnje izrečene sudiji

Foto: detective - info.com.ua
Verbalni incident započeo je optuženi Lakićević koji je na izjavu Gardaševića, da mu je prvi put da svedoči pred sudom, kazao: "I posljednji put".

Pred podgoričkim sudom juče je održano suđenje grupi Stefana Đukića, koji je u evidenciji policije označen kao saradnik škaljarskog klana, za ubistvo Jovana Klisića i ranjavanje Velizara Gardaševića. Tokom ovog ročišta dogodio se verbalni incident između optuženog Vuka Lakićevića i svedoka-oštećenog Velizara Gardaševića.

Do incidenta je došlo kada je optuženi Lakićević reagovao na izjavu Gardaševića, koji je kazao da mu je prvi put da svedoči pred sudom. Lakićević je na to rekao: ,"I poslednji put".

PROGANJALI METE I U RODITELJSKOJ KUĆI! Otkriveno kako je klan Belivuka pratio trećeg čoveka škaljaraca

PROGANJALI METE I U RODITELJSKOJ KUĆI! Otkriveno kako je klan Belivuka pratio trećeg čoveka škaljaraca

FOTOGRAFIJA VUKOTIĆA DOK UMIRE! Šok detalji ubistva vođe škaljaraca - ovo niko nije očekivao

FOTOGRAFIJA VUKOTIĆA DOK UMIRE! Šok detalji ubistva vođe škaljaraca - ovo niko nije očekivao

"POGREŠILI STE ŠTO SE KAČILI SA NAMA" Kavčani snimili svaku fazu mučenja - kasape ih i melju, pa čuvaju dokaze o masakru

"POGREŠILI STE ŠTO SE KAČILI SA NAMA" Kavčani snimili svaku fazu mučenja - kasape ih i melju, pa čuvaju dokaze o masakru

Gardašević je uzvratio pretnjom govoreći: ,"P… m. k…., s:... jedna. Svi ćete završiti kao što vam je završio šef".

Potom se u raspravu uključila majka optuženog Lakićevića i Đukića, optužena Zorica Đurović, koja je Gardaševiću kazala: "Nije ti Stefan dao ličnu kartu pa da znaš da je on pucao".

Gardašević je na to uzvratio riječima: ,"P…. v.. m……, ponašate se kao da sam ja pucao na vas, a ne vi na mene".

Tada je sud odlučio da se iz sudnice udalje Gardašević, optuženi Vuk Lakićević i njegova majka Zorica Đurović. 

Dok su izlazili iz sudnice, optuženi Lakićević je pogledao prema predsednici krivičnog veća koje sudi u ovom predmetu, sutkinji Vesni Kovačević i obratio se rečima: "Ti teroristo, pazi se"

Lakićević se tereti da je pripadnik grupe na čijem čelu se nalazi njegov polubrat Stefan Đukić.

Đukić je, u drugom predmetu, optužen da je iz pritvora u Ukrajini naredio da se brutalno pretuče nekadašnja sutkinja Biljana Uskoković koja je ranije vodila suđenje ovoj grupi za ubistvo Klisića i ranjavanje Gardaševića. Zatim je došlo do hapšenja pet pripadnika Đukićeve grupe 13. avgusta 2021. godine. Pored planiranja da prebiju sudiju Biljanu Uskoković, SDT ih tereti i za planiranje likvidacije nekadašnjih tužioca Milivoja Katnića i Saše Čađenovića i nekadašnjeg pomoćnika direktora Uprave policije Zorana Lazovića, policajace Petra Lazovića i Ivana Đokovića.

Nakon što je Uskoković penzionisana početkom prošle godine, predmet je u rad dodeljen sudiji Vesni Kovačević.  

Stefan Đukić, koji se ranije prezivao Mandić, i Emil Tuzović iz Podgorice poznati su javnosti po pokušaju ubistva vođe kavačkog klana Radoja Zvicera u Odesi, krajem maja prošle godine. Zvicer je tada teško ranjen sa nekoliko metaka u grudi. Đukić i Tuzović su uhapšeni ubrzo nakon pokušaja likvidacije Zvicera i trenutno se nalaze u zatvoru u Ukrajini.

Za ubistvo Klisića 1. novembra 2019. godine ispred lokala "Savoja" u Baru, a kojom prilikom je ranjen Velizar Gardašević, kao direktni izvršilac tereti se Stefan Đukić dok se njegova supruga, majka i polubrat  Danijela Mandić, Zorica Đurović, Vuk Lakićević, zatim Marko Vujadinović (27), Hasip Murić (44), Andrija Glavičanin i Bojan Vuksanović terete za stvaranje kriminalne organizacije.

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd