Subota 02. dec 2023.
Ubistvo Milića Šakovića

UBICA ŠAKOVIĆA BIO MASKIRAN U ŽENU: Novi detalji istrage ubistva člana škaljarskog klana koje je uznemirilo Budvu

Foto: Printscreen/TV Pink
Ubica Milića Minje Šakovića oblačio se i maskirao u ženu dok ga je početkom juna danima pratio i nadgledao u Budvi, saznaju "Vijesti".

Analizom snimaka nadzornih kamera postavljenih na više objekata u Budvi, inspektori su utvrdili kretanje egzekutora i u noći ubistva, a taj trag odveo ih je do stana koji je koristio.

HOROR U CRNOJ GORI: Srbin izboden, zbog pokušaja ubistva priveden dečak (14)

HOROR U CRNOJ GORI: Srbin izboden, zbog pokušaja ubistva priveden dečak (14)

PREDAO SE ČLAN KRIMINALNE GRUPE U PODGORICI: Sumnja se da je šurovao sa Medenicom, određeno mu zadržavanje

PREDAO SE ČLAN KRIMINALNE GRUPE U PODGORICI: Sumnja se da je šurovao sa Medenicom, određeno mu zadržavanje

ZBOG KAFE TUKAO TRUDNICU DO SMRTI?! Stravični detalji ubistva u Crnoj Gori - iživljavao se nad njom osam sati

ZBOG KAFE TUKAO TRUDNICU DO SMRTI?! Stravični detalji ubistva u Crnoj Gori - iživljavao se nad njom osam sati

Navodno, i s terase tog stana mogao je da nadgleda Šakovića kada je taj Podgoričanin boravio u objektu koji je zakupljivao u budvanskom Starom gradu.

Te informacije nezvanično je "Vijestima" saopštio izvor iz Uprave policije, pojasnivši da su nedugo nakon ubistva otkrili gde je egzekutor boravio, ali i da im je za dlaku umakao.

Inspektori su u stanu koji je ta osoba koristila, između ostalog, pronašli žensku periku, garderobu koju je koristio, više pari hirurških rukavica, ostatke hrane, opuške i lične stvari...

Osim toga, istražitelji su pronašli i zavoj kojim je obmotavao desnu nogu dok se kretao metropolom crnogorskog turizma - jedno od mogućih objašnjenja je da je njime pokrio tetovažu, a time i otežao da ga neko prepozna.

Sve pronađene stvari oduzete su i po nalogu više državne tužiteljke Ane Radović poslate na veštačenje u danilovgradski Forenzički centar.

Na gotovo svim stvarima pronađenim u stanu, koji je egzekutor koristio, ostali su biološki tragovi i otisci prstiju, ali ga istražitelji nisu pronašli u bazi. Izvor iz Uprave policije objašnjava da ih je to navelo na zaključak da izvršilac ubistva nije crnogorski državljanin, pa su pomoć potražili od kolega iz država okruženja.

Tokom istrage navodno je utvrđeno i gde je u Podgorici, i kada, kupljen električni trotinet pronađen u stanu koji je koristio ubica. Sagovornik iz vrha Uprave policije kazao je da su na snimcima nadzornih kamera iz te radnje pronašli i ko je kupio to prevozno sredstvo. Nije, međutim, precizirao da li su te tri osobe identifikovane i saslušane.

U stanu su, saznaju "Vijesti", pronašli i kačket koji je ubica nosio sat pre likvidacije, dok se, kako se veruje, pripremao za ubistvo. Jedan od snimaka nadzornih kamera s objekta udaljenog stotinak metara od terase kafića "Korkovado" u kom je Šaković ubijen, pokazuje ubicu koji oko 22.30 sati šeta Starim gradom obučen u teksas bermude, belu košulju dugih rukava, s plavim kačketom na glavi, crno-belim patikama i bež ženskom torbicom...

Navodno i tada je nadgledao Podgoričanina i osmatrao teren.

Torbica koju je nosio sat pre ubistva bila je preko njegovog ramena i kada je prišao stolu za kojim je s prijateljima sedeo jedan od šefova škaljarskog kriminalnog klana i u njega ispalio šest hitaca.

Izvor iz istrage kazao je da je egzekutor, nakon ubistva, dva puta pucao uvis, što je napravilo pometnju koja mu je pomogla da pobegne. Tokom bekstva ispala mu je torbica u kojoj su policajci pronašli i pištolj.

On je i opisao ubicu kao golobradog muškarca starog oko 35 godina i visokog oko 170 centimetara, koji je na sebi imao belu košulju dugih rukava, beli kačket, blede farmerke i crne patike. Šaković je likvidiran 17. juna oko 23.30 časova ispod zidina Starog grada, a u Budvu je stigao istog dana kada je ubijen, oko 15 sati. Istražitelji su utvrdili da je taj tridesetpetogodišnjak danima pre toga boravio u Podgorici, odnosno, da u Budvi nije bio od 12. juna do nekoliko sati pre ubistva.

BONUS VIDEO: Stravične scene: Iscureo gas u Jordanu - povređeno više od 100 osoba

 

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd