few clouds
21°C
27.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

NOVI ZASTRAŠUJUĆI DETALJI O MONSTRUOZNOM UBISTVU U DOBOJU: Javio se Sašin kum i otkrio mnogo toga!

19.02.2024. 06:59
Piše:
Srbija Danas/Telegraf.rs
Saša Kulišić
Saša Kulišić / Izvor: Foto: Youtube/Printscreen/TVK3/Facebook/Sasa Kulisic

"Teška srca sam uzeo telefon i nazvao inspektorku", rekao je Sašin kum

Kum Saše Kulišića koji je ubijen krajem januara u Doboju, otkrio je nepoznate detalje iz njegovog života koji bacaju novo svetlo na slučaj koji je šokirao region.

NESTANAK RADOJA PODIGAO FOČU NA NOGE: Objavljen apel, ako ste ga videli odmah se javiteRadoje Stanković nestanak

NESTANAK RADOJA PODIGAO FOČU NA NOGE: Objavljen apel, ako ste ga videli odmah se javite

NA MREŽAMA SE ŠIRI SNIMAK POZNATE POLITIČARKE: Šta to "mota" u rukama tokom protesta opozicije? (VIDEO)Hrvatska poslanica

NA MREŽAMA SE ŠIRI SNIMAK POZNATE POLITIČARKE: Šta to "mota" u rukama tokom protesta opozicije? (VIDEO)

SRPSKA CRKVA U BJELOVARU IŠARANA GRAFITIMA: Pravoslavni sveštenik u STRAHU, upali mu u dom, OPLJAČKALI zlato i novac (FOTO/VIDEO)Za dom spremni

SRPSKA CRKVA U BJELOVARU IŠARANA GRAFITIMA: Pravoslavni sveštenik u STRAHU, upali mu u dom, OPLJAČKALI zlato i novac (FOTO/VIDEO)

Istraga ubistva Saše Kulišića (1978-2024) iz Doboja, čije telo je 30. januara pronađeno u šumi kraj izletišta Preslica u tom gradu, ni posle 18 dana ne prestaje da intrigira javnost. Gotovo svakodnevno se pojavljuju novi detalji u slučaju koji je šokirao region, najviše zbog toga što se nakon prvobitne informacije da su uhapšeni žena pokojnika (34) i njen navodni ljubavnik (19), pojavila informacija koja je sve ostavila bez teksta - kao treća osumnjičena osoba u slučaju ovog svirepog zločina označena je niko drugi do Sašina 14-godišnja ćerka.

Dobojlije su mahom govorile da su Sašu znale kao vrednog i radnog porodičnog čoveka, da je njegov brak sa ženom bio skladan i idiličan. Rekli su da su delovali srećno, da su često šetali zajedno ili sa decom, roštiljali po lepom vremenu...

Meštani su i sami bili zatečeni njegovim ubistvom, a bukvalno šokirani informacijama o tome ko su osumnjičeni.

Potom se javio Sašin kum iz Slavonskog Broda i dugogodišnji prijatelj i poslovni partner, s kako kaže, posebnim naglaskom na reč prijatelj.

- Ništa mi nije dužan taj čovek, ništa mu nisam dužan, moralno i ljudski smo se zadužili. Kroz sve smo prošli skupa, bili smo najveći prijatelji. Bio je sa mnom i kada sam tonuo i kad sam se dizao, a i ja uz njega. Znači, bili smo jedan uz drugog.

Tim rečima je Sašin kum počeo da priča nepoznate detalje o Saši, ali i njegovoj ženi i ćerki koje su osumnjičene za smrt svog supruga, odnosno oca.

- Trudio se da ima sve što joj treba. Svuda ju je vodio sa sobom. Radila je s njim poslove oko kupovine i prodaje automobila, čišćenja vozila, bavila se onlajn licitacijama, slala i primala mejlove... On joj je uredno plaćao za sve to, usađujući joj radne navike. Bila mu je miljenica - kaže čovek koji je Sašu poznavao 26 godina.

On i dalje vidno potresen, kaže da zaista ništa nije slutilo na ovo.

Ali, kada je došlo do najgoreg, on, brat i supruga su počeli da "premotavaju film u glavi". Tada su kockice počele drugačije da se uklapaju, u stravični mozaik ubistva iz pobuda koje je teško objasniti.

Motiv za Sašino ubistvo i dalje nije poznat. Iako je policija saopštila da se sumnja da je u pitanju navodni ljubavni odnos Sašine žene i 15 godina mlađeg momka, provlači se pitanje da li je motiv možda novac, s obzirom na to da su se na profilu osumnjičenog mladića na društvenim mrežama pojavile fotografije na kojima se vidi hrpa para.

- Saša je imao mnogo više para nego što se misli. Ne bi ona ostala bez para tako brzo i lako, bez i da on dalje zarađuje. Saša je ceo život vredno radio, bio je radoholik. Milion puta smo znali da mu kažemo da uspori malo, da se provodi, ali on nije bio kafanski i rasipnički tip. Baš je voleo da radi. U njegovoj kući je nakon ubistva pronađeno mnogo novca, a na računima je imao kudikamo više. Takođe, onaj momak koji je uhapšen, slikao se sa novcem za koji tvrdim da je Sašin i te slike postavljao po društvenim mrežama. A da li je baš novac motiv... Pa, izgleda, ali će istraga pokazati - rekao je Sašin kum.

Za razliku od Dobojlija koje su rekle da im je brak Saše i njegove supruge delovao idilično, njegov kum nakon ubistva kaže da su stvari, ipak, stajale drugačije.

- Saša je bio čovek starog kova, nije pričao o svojim problemima ili je to izuzetno retko radio. Za sve godine tog njegovog drugog braka, samo mi je možda dva ili tri puta rekao da nešto ne valja - tvrdi čovek.

Ono što delove mozaika Sašinog ubistva sada čini drugačijim jeste baš ponovno i drugačije uklapanje tih delova. Njegov kum, naime, kaže da su te Sašine opaske izrečene nekoliko meseci pre nego što je počeo drugačije da se ponaša. Kako se pretpostavlja, ta promena u ponašanju bila je uzrokovana lekovima koje su mu žena i ćerka, kako se sumnja, stavljale u limunadu.

- Pre nekoliko meseci je počeo čudno da se ponaša, ali i da izgleda drugačije - govori Sašin kum dok pokazuje Sašine fotografije iz tog perioda.

- Delovao je izgubljeno, kao da nije ovde... A onda je i glava počela da mu otiče. Pitali smo ga milion puta da li je dobro, kako se oseća, savetovali ga da mora da ode kod lekara... A on, kakav je bio, ni da čuje! Jedva je na kraju prelomio i otišao na preglede. Posle mi je rekao, kada sam ga ponovo video u tom čudnom stanju, da je bio kod lekara, da mu je rekao da je dobro, da mu je i krvna slika dobra... - priča kum i dodaje da je Saša, kako on veruje, 7. oktobra pod dejstvom lekova sleteo s puta kada se iz Slavonskog Broda vraćao za Doboj.

Ipak, na uporno nagovaranje prijatelja i kuma da do kraja istraži i pronađe uzroke svog čudnog stanja, Saša je na kraju odlučio da ide i na toksikološku analizu, kako bi video da li u organizmu imam nekih otrova.

- Mislim da je to bio ključni momenat, presudna odluka... Nedugo posle te odluke je ubijen. Da je otišao na toksikološke analize i da su otkrili da je trovan... - rekao je Sašin kum i zastao u pola rečenice.

Nažalost, nekoliko dana posle toga je ubijen, tako da ta analiza i njeni rezultati, kao i ono što bi posle toga usledilo, ostaju u domenu poznatom kao "šta bi bilo da je bilo", konstatovali su on i njegova supruga i brat.

Sašin kum je ispričao i da je Saša od njega pozajmljivo u više navrata "reno fluens", a onda dodao zabrinjavajuću informaciju.

- Taj automobil ima GPS. Nakon što mi je Saša rekao da ima probleme s ženom, ali i zbog stanja u kom je bio, pogledao sam podatke sa GPS-a. Znao sam da je ona vozila taj automobil. Video sam kuda se kretala, po autoputu, išla do benzinskih pumpi... Verujem da se tamo viđala s onim mladićem - uveren je Sašin kum, koji na sve to dodaje jedan šokantan detalj.

- Na GPS-u je pisalo da je na jednom delu puta automobil teran 195 kilometara na sat. Ona mi je rekla da je vozila ćerke, a kada sam je suočio s tom informacijom odgovorila je da se zanela. Rekao sam joj da ona nije dobar vozač i da to više nikada ne radi - rekao je Sašin kum i pokazao podatke sa GPS-a.

Sašin kum i njegova porodica su nebrojeno puta ponovili da "Saša ovo nije zaslužio". Govorili su i nadopunjavali se kako je bio sjajan čovek, odan muž, predivan otac, ali ono što i dalje ne mogu da "progutaju", jeste to što je njegova ćerka i miljenica osumnjičena da je deo ovog svirepog zločina.

- Znate, nekoliko dana pre Sašinog nestanka nestala je njegova ćerka. A kada je Saša nestao i kada me je mala pozvala da kaže da tate nema nigde, odmah sam otišao u Doboj. Ali kada sam ušao u kuću, sve mi se preokrenulo... Mala je bila hladna. Nije delovala zabrinuto, iako joj nije bilo ni mame ni tate. U prvi mah sam pomislio da je Saša u onom čudnom stanju otišao u šumu, da će se vratiti kada padne mrak. A onda sam na krevetu video tragove krvi... Odmah sam pozvao policiju - priča Sašin kum i dodaje da je na više mesta u kući video i razne lekove, čak i među dečjim igračkama.

On dodaje da je kuća izgledala kao "leglo narkomana", što mu je bilo zaprepašćujuće s obzirom na to da je Saša bio pedantan i vodio računa da kuća i okućnica uvek budu uredni.

- Mala mi je tada rekla nešto čudno... Da je Saša tog dana usisavao kuću. A kuća je bila strašno prljava. On to u normalnom stanju sigurno ne bi dozvolio da se desi - kaže njegov kum i dodaje da u Sašinu kuću nije moglo da se uđe bez da vas uvede neko od ukućana zbog pasa koje je imao. Taj detalj mu je takođe veoma zabrinjavajuć, a po njemu se uklapa u deo teorije po kojem je, kako se sumnja, Sašina ćerka nakon što je omamila oca lekovima otključala vrata kuće kako bi ušli njegova žena i njen ljubavnik.

Sašin kum kaže i da mu je, nakon dolaska policije, Sašina 14-godišnja ćerka delovala još čudnije, još hladnije. Sve to ga je navelo na jedan od najtežih poteza u životu.

- Kada je Saša pronađen mrtav, teška srca sam uzeo telefon i nazvao inspektorku... Rekao sam joj da posebnu pažnju obrate na malu - rekao je Sašin kum. Devojčica je nedugo nakon toga privedena i određen joj je pritvor.

Sada ostaje jedino da se sačeka okončanje istrage i utvrdi šta se tačno, kako i zašto dogodilo. U međuvremenu, kumovima ostaje ogromna praznina u srcu.

- Bili smo kao braća - zaključili su Sašin kum i njegov brat. Istraga svirepog ubistva Saše Kulišića, čije telo je pronađeno u šumi kraj Doboja i dalje traje. Oružje kojim je Saša ubijen još nije pronađeno.

Na osnovu otkrića iz dosadašnje istrage veruje se da su majka i maloletna ćerka duže vreme trovale Sašu lekovima.

Sašu je, kako se veruje, nekoliko sati pre ubistva maloletna ćerka omamila lekovima koje je, kako se sumnja, kupila njena tetka. Usitnila ih je i sipala u vodu od koje je ocu potom napravila limunadu. Kada je Saša omamljen zaspao, pozvala je majku i njenog ljubavnika i otključala vrata kuće.

Potom je, kako se sumnja, devojčica otišla u dnevnu sobu i zatvorila vrata, a u sobu u kojoj je omamljeni Saša spavao ušli su ovo dvoje. Udarali su ga, vezali mu ruke, noge i usta, pa ga tako vezanog i od batina krvavog stavili u gepek automobila i krenuli ka šumi kod izletišta Preslica.

U šumi su oštrim predmetom, kako se pretpostavlja nožem, Sašu uboli četiri puta u stomak i ostavili ga da umre.

Izvor: Srbija Danas/Telegraf.rs