broken clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
eur
117.1661
usd
109.9635
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

FIJASKO MILOVE PARTIJE NA IZBORIMA U CRNOJ GORI: Slavlje u Podgorici - DPS izgubio Pljevlja, Žabljak, Kolašin... (VIDEO)

23.10.2022. 07:53 00:34
Piše:
Srbija Danas
Izbori u Crnoj Gori
Izbori u Crnoj Gori / Izvor: Foto: Youtube Printscreen/Al Jazeera Balkans/Profimedia/Srbija Danas
Lokalni izbori održani su danas u 14 opština

Lokalni izbori danas su održani u Podgorici, Danilovgradu, Kolašinu, Zeti,  Bijelom Polju, Pljevljima, Rožajama, Plavu, Žabljaku, Plužinama, Šavniku, Baru, Budvi i Tivtu.

CRNA GORA U VELIKOM PROBLEMU: Od januara nikad veći skok struje

CRNA GORA U VELIKOM PROBLEMU: Od januara nikad veći skok struje

TRIVIĆ O IZBORIMA U BiH: Nisam pokradena ja, nego građani RS - očekujem da tužilaštva pokrenu istragu

TRIVIĆ O IZBORIMA U BiH: Nisam pokradena ja, nego građani RS - očekujem da tužilaštva pokrenu istragu

DRITAN U PETAK IZNOSI NOVE DOKAZE! Milo neće ostati dužan? Fotografija predsednika Crne Gore sa škaljarcima UZBURKALA JAVNOST

DRITAN U PETAK IZNOSI NOVE DOKAZE! Milo neće ostati dužan? Fotografija predsednika Crne Gore sa škaljarcima UZBURKALA JAVNOST 

 23:50 
Objavljeni konačni rezultati izbora u Podgorici

SNP, Pokret Preokret i Svetosavska su ostali bez mandata, naveli su iz CDT-a, prenele su podgoričke Vijesti.

Centar za demokratsku tranziciju (CDT) saopštio je večeras da je na osnovu obrađenih rezultata na svim glasačkim mestim na lokalnim izborima u Podgorici, pokret "Svi za naš grad", koji predvodi aktuelni gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković iz Demokratske partije socijalista (DPS), osvojio najviše glasova - 38,1 odsto.

Pokret "Evropa sad" je, prema podacima CDT, osvojio 21,7 odsto, "Za budućnost Podgorice"- 18,2 odsto, "Može Podgorica, ovo je naš grad"- 6,4, "Pokret Preokret"- 1,8 odsto, "Idemo ljudi"- 10,8 odsto, "SNP"- 2,8 odsto i "Svetosavska"- 0,2 odsto.

Prema podacima na osnovu obrađenog materijala sa 208 od ukupno 208 glasačkih mesta, "Svi za naš grad" osvojili su 24 mandata, Pokret "Evropa sad" 13, "Za budućnost Podgorice" 11, "Idemo ljudi" šest, a "Može Podgorica, ovo je naš grad" cetiri mandata u podgoričkom gradskom parlamentu.

SNP, Pokret Preokret i Svetosavska su ostali bez mandata, naveli su iz CDT-a, prenele su podgoričke Vijesti.

23:41
Jakov Milatović novi gradonačelnik Podgorice?

Prema podacima CDT-a na obrađenih 200 biračka mesta od 208, „Svi za naš grad“ osvojili su 24 mandata, Pokret „Evropa sad“ 13, „Za budućnost Podgorice“ 11, „Idemo ljudi“ šest, „Može Podgorica, ovo je naš grad“ četiri mandata. SNP, Pokret Preokret i Svetosavska su bez mandata.

S obzirom da je pokret Evropa sad osvojila najviše glasova nasuprot dosadašnjoj podgoričkoj vlasti, očekuje se da će se buduća lokalna vlast formirati oko njihovog nosioca liste, Jakova Milatovića. Za neophodnu većinu biće neophodan dogovor sa DF-om i Demokratama.

23:20
Bošnjačka stranka ostvarila ubedljivu pobedu u Rožajama

- Istorijski rezultat Bošnjačke stranke u Rožajama, gde je BS osvojila apsolutnu vlast sa 22 mandata, pokazatelj je da je Bošnjačka stranka jedini autentični predstavnik bošnjačkog naroda u Crnoj Gori i istinski zastupnik prava bošnjačkog naroda - saopšteno je posle velike pobede ove stranke na lokalnim izborima u Rožajama, gde je prethodnih osam godina bila na vlasti.

U Rožajama je dva mandata osvojila i nedavno u ovom gradu formirana URA, toliko i Stranka praavde i pomirenja, a osam koalicija DPS-SD-SDP-LP. 

23:20 
Tivat: DPS ne može da formira vlast

Prema rečima Željka Komnenovića, nosioca liste Narod pobeđuje, koja je osvojila 10 mandata, DPS uprkos tome što ima 12 mandata ni sa HGI ni sa još jednim partnerom ne može formirati vlast u ovoj opštini. U Tivtu HGI i DF imaju po tri mandata, Krtoljska lista dva, Bokeški forum, Tivatskea akcija i Grbaljska lista po jedan a URA , SNP i Arsenal za Tivat nisu osvojili nijedan mandat.

23:10 
Abazović - DPS otišao u prošlost

Iz sedišta URE u Podgorici oglasio se Dritan Abazović. On je poručio da su lokalni izbori u Crnoj Gori pokazali da da je Demokratska partija socijalista otišla u prošlost.

- Bemaks koalicija je poražena širom Crne Gore - kazao je Abazović. - DPS je uporno težio da uništi URU, a uništio je samo sebe u korist svih građana. Podmetali su afere i sada su dobili odgovor - poručio je Abazović.

Dritan Abazović
Dritan Abazović / Izvor: Profimedia

22:45
U Bijelom Polju, po svoj prilici DPS ostaje na vlasti

Demokratska partija saocijalista po svemu sudeći mogla bi da ostane na vlasti u Bijelom Polju, čiji su građani ''prepoznali demokratiju i prosperitet'' i koaliciji DPS-SDP-SD, dali poverenje da osvoji 18 mandata, što je stravučan pad za sedam mandata u odnosu na izbore od 2018 godine. Vlast Đukanovića u gradu pod Obrovom leži u rukama Bošnjačke stranke, koja će, bez ikakve sumnje, stupiti u koaliciju sa svojim dosadašnjim političkim saveznicima.

Ostale partije u Bijelom Polju osvojile su ukupno 14 mandata.

 - Sa našim koalicionim partnerima nastavićemo da vršimo vlast u Bijelom Polju. Zajedno imamo 60 odsto mandata u opštinskom parlamentu - kazao je nosilac liste koalicije oko DPS Abaz Dizdarević. 

Milo Đukanović
Milo Đukanović / Izvor: Profimedia

22:35
Vatromet i bakljada u Podgorici

Podgorica slavi uz vatromet i bakljadu!. Ispred štaba koalicije Za budućnost Podgorice čuje se pesma "Veseli se srpski rode". 

22:31
DPS izgubio i Danilovgrad

DPS,čini se, ostaje i bez vlasti u Danilovgradu uprkos pojedinačno najboljem rezultatu.  Prema podacima Demokratske Crne Gore na obrađenih 100 odsto glasova, do sada vladajuća partija osvojila je 27,1 odsto. Nakon njih najviše glasova povereno je Pokretu Evropa sad i to 22,91 odsto.

Slede DF 14,75, Demokrate 12,51, Ura 5,25, SDP 3,96, SNP 3,5, Preokret 3,21, Ujedinjena-Prava CG sa tri odsto glasova.

22:21
Demokratski front (DF) proglasio pobedu u Budvi

U Budvi se slavi, prema preliminarnim rezultatima Demokratski front je osvojio 49,50 odsto glasova ili 18 mandata.

- Koalicija okupljena oko DPS pokazala je da je u krivu i osvojila je istorijski minimum od devet mandata - rekao je Nikola Jovanović iz Demokratskog fronta. 

22:15
U Plavu očekivana pobeda koalicije ''Za pobednički Plav''

Koalicija "Zajedno pobednički za Plav-SD-DPS-SDP'', koju je predvodio predsednik Opštine Plav Nihad Canović (SD)  osvojila je sa 15, a možda i 16 odborničkih mesta, a time i apsolutnu vlast u opštini Plav.

U skupštinskim klupama naći će se i Bošnjačka stranka, DF, koalicija URA-Albanska alternativa i SNP.

22:02
I Zeta neće Mila

Poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović i Demokratske Crne Gore Momo Koprivica saopštili su da su, na osnovu više od dve trećine obrađenih uzoraka, te dve partije osvojile apsolutnu većinu u Zeti.

Prema njihovim podacima DF je osvojio oko 40 odsto, Demokrate oko 20 odsto, a DPS oko 25 odsto.

21:55
DPS izgubio vlast u Pljevljima

DPS je izgubio vlast u Pljevljima.DF je u situaciji da u Pljevljima bira koalicione partnere! Prvi rezultati:
1. Nikola Rovčanin – “Idemo ljudi” – Demokrate, Pokret za Pljevlja, Ujedinjena Crna Gora- sedam odbornika; 2. Demokratski front – “Za Budućnost Pljevalja” – Milan Lekić - 13 odbornika; 3. Evropa sad – “Za Pljevlja” - četiri odbornika; 4. Stranka pravde i pomirenja – “Za buduće generacije” - bez mandata; 5. Saša Grbović, Nidal Idris – “Temelj za bolja Pljevlja” – Socijalistička narodna partija, Građanski pokret URA - dva mandata; 6. “Prava stvar – Da pobijede Pljevlja” – Demokratska partija --socijalista, Bošnjačka stranka, Socijaldemokrate, Socijaldemokratska partija - 8 odbornickih mesta.
Pljevaljski parlament broji 34 odbornička mesta. 

21:42
Milo i DPS izgubili Podgoricu

Prema prvim preliminarnim rezultatima, Milo Đukanović i DPS su izgubili Podgoricu uprkos tome što su pojedinačno najača partija!

Prema podacima CDT-a na obrađenih 150 od 208 biračkih mesta, pokret "Svi za naš grad" osvojio je 39,1 odsto; Pokret "Evropa sad"- 21,4 odsto "Za budućnost Podgorice"- 18 odsto, "Može Podgorica, ovo je naš grad"- 6,1; "Pokret Preokret"- 1,8 odsto; "Idemo ljudi"- 10,6 odsto; "SNP"- 2,8 odsto i "Svetosavska"- 0,2 odsto.

21:37
Prvi rezultati iz Bara: DPS 36,4, Koalicija Demokrate, Evropa sad i Ujedinjena Crna Gora 18,4, DF 12,4 odsto...

Opštinska izborna komisija (OIK) Bar saopštila je da do daljeg ne mogu dati precizne informacije o krajnjoj izlaznosti.

Prvi podaci pokazuju da je DPS osvojio 36,4 odsto, Koalicija Demokrate, Evropa sad i Ujedinjena Crna Gora 18,4 odsto, Demokratski front 12,4 odsto, koalicija koju predvodi URA 9,5 odsto, Socijaldemokrate 9,2 odsto, Lista Biram Bar-Biram Cnu Goru 5,8 odsto, Bošnjačka stranka 3,7 odsto, Prava Crna Gora 1,9 odsto, Socijalistička narodna partija 2,2 odsto i Stranka Pravde i pomirenja 0,5 odsto. 

21: 28
U Budvi vodi Demokratski front, osvojio 18 mandata

Prema prvom nezvaničnim rezultatima u Budvi, kako saznajemo iz štaba Demokrata, Demokratski front osvojio je 18 mandata, a DPS devet. Demokrate imaju četiri, a SNP I URA po jedan.

Rezultati su preliminarni.

21:15
Đukanovićeva DPS pred fijaskom na severu Crne Gore

Prema pouzdanim podaciima, na preko 50 odsto prebrojanih glasova, DPS ubedljivo je poražena i izgubila je vlast u Pljevljima, Kolašinu i na Žabljaku.  U Kolašinu je DPS koja je vršila vlast sa Grupom građana osvojio svega oko 28 odsto glasova, dok su Demokrate ostvarile sjajan rezultat sa oko 26 glasova, slede Demokratski front sa 13,5 i Evropa sad oko 11 glasova.

Na Žabljaku DPS je poražen jer je uspeo da ostvari svega 30 odsto gasova, dok su DF i Demokrate osvojile po 19 odsto glasova.

U Plužinama je na ''večnoj vlasti'' ostala SNP koja je sama osvojila oko 55 odsto galsova.

21:08
Prvi rezultati izbora u Podgorici

Prema podacima CDT-a na obrađenih 101 od 208 biračkih mesta, pokret Pokret "Svi za naš grad" osvojio je 40,2 odsto; Pokret "Evropa sad"- 20,8 odsto; Demokratski front – "Za budućnost Podgorice"- 17.7 odsto; Demokrate – Demos – UCG - "Idemo ljudi!"- 10,7 odsto; URA – CIVIS – Albanska alternativa – "Može Podgorica – Ovo je naš grad!" - 5,9; SNP – "Temeljno za Podgoricu" - 2,7 odsto; Pokret "Preokret"- 1,8 odsto; Svetosavska srpska lista – "Saberimo se za Nemanjin grad" - 0,2 odsto. 

20:25
Pravo glasa iskoristilo 69,3 odsto građana

Centar za demokratsku tranziciju objavio je da je do 20 časova u Podgorici biračko pravo iskoristilo 69,3 odsto glasača. 

20:01
Zatvorena birališta

U Podgorici i još 13 opština, gde su danas održani lokalni izbori, zatvorena je većina biračkih mesta. 

18:59
Izlaznost u Podgorici do 18 časova 60,3 odsto

Do 18 časova na današnjim loklanim izborima u Podgorici, prema podacima koje je dostavio Centar za demokratsku tranziciju (CDT), glasalo je 60,3 odsto građana.

Prema podacima CDT-a iz 2018. godine, na lokalnim izborima u Podgorici tada je do 18 časova glasalo značajno manje građana - 51,7 odsto.

Odziv je veći i u odnosu na lokalne izbore održane u Podgorici 2014. godine, kada je do 18 časova glasalo je 57,6 procenata birača.

 

18:31
Abazović pozvao građane da glasaju

Premijer Dritan Abazović je pozvao građane Crne Gore da iskoriste svoje biračko pravo do 20 časova i što masovnije izađu na izbore.

- Poštovani građani Crne Gore, ostalo je još par sati do zatvaranja biračkih mesta. Iskoristite svoje biračko pravo. Večeras je velika žurka i velika pobeda građana Crne Gore. Ovom zemljom više neće upravljati mafija Demokratske partije socijalista. Zato krajnje relaksirano, uz osmeh dajte da zajedno večeras proslavimo veliku pobedu kako i dolikuje građanima Crne Gore. Živela Crna Gora! - kazao je Abazović.

 

17:35
Radile pesnice - Incident u Vojnom selu kod Plava

Za vreme glasanja, kako je saopštila Uprava policija Crne Gore, R.K. je predstavnika Bošnjačke stranke za Plav Z.M. udario pesnicom u lice. Nakon poništenja glasačkog listića od strane glasačke komisije, R.K. je posle verbalnog duela ponovo napao Z.M.

- Sa događajem je upoznat državni tužilac koji se nakon pripkupljenih obaveštenja izjasnio da nema elemenata krivičnog dela. Policija će protiv R.K. podneti zahtev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja iz člana 10 Zakona o javnom redu i miru, saopštila je Uprava policije Crne Gore. 

16:38
Milan Knežević: Ko je izneo Centralni birački spisak iz MUP?

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević izjavio je da današnje rasulo u MUP-u i projektovano seljenje birača po Podgorici podvlači ne samo političku, već krivično pravnu odgovornost ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića.

- Izborni dan u Podgorici protiče u stalnom insititucionalnom haosu, jer je veliki broj građana, bez ikakvog obaveštenja upisan na nova biračka mesta, a preko dostupnih sajtova i telefonskih linija u MUP-u ne mogu proveriti gde su upisani jer je čitav sistem u blokadi. Posebno zabrinjava činjenica što su neke partije došle do biračkog spiska, iako to predstavlja ozbiljno krivično delo, i ministar Adžić će morati da objasni kako je to moguće, ali i da preuzme odgovornost za haos koji je nastao u ovom izbornom dan -  saopštio je Knežević

 On je najavio kontrolno saslušanje Adžića na Odboru za bezbednost i odbranu sa temom ko je izneo Centralni birački spisak iz MUP-a, i koje sve partije u ovom trenutku poseduju jedinstvene matične brojeve građana Podgorice i drugih crnogorskih opština.

Milan Knežević
Milan Knežević / Izvor: Profimedia

16:30
Uhvaćen kako trguje ličnim kartama?

Aktivisti organizacije Alternativa Crna Gora podneli su krivičnu prijavu protiv izvesnog Čila Ličine iz Bijelog Polja, tvrdeći da su ga uhvatili kako trguje ličnim kartama.

Na svom Fejsbuk profilu objavili su snimak na kojem se kako tvrde, vide "DPS metode za pobedu na izborima". 

Ta organizacija danas je podnela još nekoliko prijava zbog istih sumnji. (I.S.)

 

15:50
U Budvi do 13 časova glasalo 34.07 odsto

Do 13 sati u Budvi je pravo da se izjasni na lokalnim izborima iskoristili 34,07 odsto građana.

Predsednica OIK Milica Đukić savetovala je one koji nisu sigurni na koja su biračka mesta raspoređeni da se obrate Filijali za građanska stanjau kojoj dežuraju do 20 sati i završetka izbornog procesa. 

15:20
Izlaznost u Podgorici do 15 časova

U Podgorici je do 15 sati glasalo 46,6 odsto upisanih birača, odnosno 66.950 građana, saopštio je Centar za demokratsku tranziciju (CDT).

 

13:50
Pretnje aktivistima Pokreta Svi za naš grad

Portparol i poslanik Demokratske partije socijalista Miloš Nikolić pozvao je državne organe da hitno reaguju i „spreče zloupotrebe državnog aparata“. On je na Tviteru objavio snimak na kojem se, kako je naveo, vidi razgovor kandidata za odbornika liste „Može Podgorica, može Crna Gora“ Seada Mandića i aktiviste „Pokreta Svi za naš grad“.

- Sead – Sejo Mandić, odbornički kandidat URA na izborima u Podgorici… danas na Koniku otvoreno preti aktivistima Pokreta Svi za naš grad ministrom unutrašnjih poslova Filipom Adžićem - napisao je Nikolić i pozvao nadležne državne organe da hitno reaguju, i da spreče zloupotrebe državnog aparata i omoguće stanovnicima Podgorice da iskoriste svoje biračko pravo.

 

14:28
Demokrate: Izlaznost u Podgorici do 14 sati 41,98 odsto

Iz Demokratske Crne Gore je saopšteno da je izlaznost u Podgorici do 14 sati 41,98 odsto. 

13:30
Biračko mesto u Šavniku opet otvoreno, pa zatvoreno - fale glasački listići

Biračko mesto broj 1 u Šavniku oko 11.30 časova je otvoreno za glasanje, ali je svega nekoliko minuta ponovo zatvoreno, jer prema rečima predsednika biračkog odbora Budimira Radovića glasanje ne može da bude nastavljeno jer je navodno jedan od članova odbora koji su napustili glasanje uzeo deo glasačkih listića.

Tenzije su nastale jutros kada član biračkog odbora iz koalicije "Za budućnost Šavnika" Đorđije Aleksić nije dozvolio prvom biraču da glasa, koji je, kako je posumnjao, došao iz Župe nikšićke 

13:10
Ocu Branku zabranili da glasa jer je u mantiji

Svešteniku Mitropolije crnogorsko-primorske Srpske pravoslavne crkve, ocu Branku Tapuškoviću, danas nije dozvoljeno da glasa u mantiji na biračkom mestu 24-D u osnovnoj školi Dr Dragiša Ivanović na Zlatici! 

12:05
 Glasalo 20,1 odsto upisanih birača do 11 sati

U Podgorici je do 11 sati glasalo 20,1 odsto upisanih birača, odnosno oko 28.800 građana, saopštio je Centar za demokratsku tranziciju.  

Opštinska izborna komisija u Tivtu je saopštila da je do11 sati u Tivtu glasačko pravo ostvarilo 2.337 birača ili 19,48 odsto. OIK će nove podatke saopštiti za dva sata, odnosno u 13 časova. 

12:00
Knežević: Građani ne znaju na kom biračkom mestu glasaju

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević obratio se Ministarstvu unutrašnjih poslova zbog problema koje imaju građani, jer ne mogu da dobiju informaciju na kom biračkom mestu glasaju.

- Pozivam MUP da što prije vrati u funkciju sajt http://biraci.me i telefonski broj 19820 jer veliki broj građana ne može da dobije informaciju na kom biračkom mestu glasaju. Vaša je obaveza da omogućite svima koji žele da glasaju, da to i ostvare - poručio je Knežević

10:30
U Danilovgradu do devet sati glasalo 6,52 odsto građana

U Danilovgradu se za sada glasanje nesmetano odvija. Biračka mesta, raspoređena na 32 lokacije, otvorena su jutros na vreme. Danilovgrađani biraju između jedanaest izbornih lista, a pravo glasa ima njih 13.179.

Do devet sati pravo glasa iskoristilo je 6,52 odsto građana te opštine.

Crna Gora
Crna Gora / Izvor: Profimedia

 

10:15
Krivična prijava članu komisije

Policija u Šavniku je po nalogu državnog tužioca podnela krivičnu prijavu protiv jedne osobe zbog povrede prava glasanja, saopšteno je iz Uprave policije.

U vezi prijave vezane za biračko mesto broj 1, državni tužilac je naložio da se protiv Đ.A., člana komisije, podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo povreda prava glasanja. On je, sumnja se, jednom građaninu onemogućio vršenje prava glasanja, navode iz UP.

10:14
U Rožajama prekinuto glasanje - predstavnica Bošnjačke stranke uz birački spisak kontrolisala ko izlazi na glasanje

Član Biračkog odbora URA prekinuo je glasanje na biračkom mestu broj 32 u Rožajama jer je, kako se navodi iz te partije, članica Biračkog odbora iz reda Bošnjačke stranke posedovala birački spisak kod sebe i kontrolisala ko izlazi na glasanje!

- Članica biračkog odbora je u rodbinskim vezama sa predsednikom Bošnjačke stranke. Aktivisti URE preko puta biračkog mesta „M. Pećanin“ u jednom poslovnom objektu naišli su na grupu ljudi koji kontrolišu izlaznost i glasanje. O slučaju je obaveštena policija, saopštili su iz URE.  

10:10
Predstavnici lista glasaju

Nosilac izborne liste "Aleksa Bečić - Demokrate - Idemo ljudi" u Danilovgradu Duško Stjepović glasao je na biračkom mestu broj 29 OŠ "Vuko Jovović". 

Nosilac liste "Novo vrijeme za Bar" Branislav Nenezić glasao je na lokalnim izborima u toj opštini, kao i nosilac liste DF - Za budućnost Kolašina Vasilije Bulatović glasao je na biračkim mestu broj 1, u SMŠ Braća Selić. 

09:40
U Podgorici ukradena glasačka kutija

Glasačka kutija ukradena na biralištu broj 34 u Podgorici! Predsednik izborne komisije Veselin Vukčević kazao je da jedno od 208 biračkih mesta na teritoriji Podgorice nije otvoreno.

- Radi se o biračkom mestu 34. Imamo informacije da na tom biačkom mestu nema električne energije i da su otuđeni i uništeni glasačka kutija i paravani za glasanje. Nadležni organi će ispitati slučaj, a mi ćemo omogućiti da se to biračko mesto s malim zakašnjenjem otvori - kazao je Vukčević, dodajući da se radi  o malom biračkom mestu gde kašnjenje sa otvaranjem neće praviti problem. 

09:22
Rezultati do 9 sati u Podogorici

U Podgorici je do 9 sati glasalo 6,8 odsto upisanih birača, odnosno oko 9.800 građana, saopštio je Centar za demokratsku tranziciju (CDT).

08:50
U Šavniku incident na početku glasanja

U Šavniku, na biračkom mestu broj 1, koje se nalazi u zgradi Opštine, član biračkog odbora iz koalicije "Za budućnost Šavnika" Đorđije Aleksić nije dozvolio prvom biraču da glasa jer, kako je kazao, nije u pitanju stanovnik Šavnika već meštanin Župe nikšićke. Zbog ovog incidenta glasanje nije počelo.  

08:40
Do 2,8 odsto glasalo

U Podgorici je do 8 sati glasalo 2,8 odsto upisanih birača, odnosno oko 4.000 građana, saopštio je Centar za demokratsku tranziciju (CDT).

07:50
Zbog nestanka struje otvoren samo deo biračkih mesta

U Tivtu nema struje, pa je izjašnjavanje na lokalnim izborima otežano.Od 20 biračkih mesta otvorena su samo ona na kojima je dobro dnevno svetlo, informišu iz OIK. Nema informacija iz Elektrodistribucije.

Nezvanično bez napajanja električnom energijom su i Kotor i Budva.

 

Izbori u Crnoj Gori
Izbori u Crnoj Gori / Izvor: Profimedia
07:00
Otvorena biračka mesta

Biračka mesta za lokalne izbore otvorena su od sedam do 20 sati.

Pravo glasa na lokalnim izborima u Baru ima 39.854 građana, Budvi 18.783, a u Tivtu 11.993 građanina. 

Pravo glasa na lokalnim izborima u Bijelom Polju ima 39.469 građana, Pljevljima 24.592, Rožajama 22.806, Plavu 9.364, Žabljaku 3.031, Plužinama 2.382, a u Šavniku 1.968 građana.

Pravo glasa na lokalnim izborima u Podgorici ima 143.523 građana, u Danilovgradu 13.179, Zeti 12.524 i u Kolašinu 6.097 građana.  

Piše:
Srbija Danas
23.10.2022. 07:53 00:34