Četvrtak 22. feb 2024.
Vanja Đorčevska i Ljupče Palevski

MONSTRUM SA ISTOM BANDOM PRIVOĐEN I RANIJE: Vanjin ubica ima debeo dosije, a jedno pitanje ostaje velika nedoumica!

Foto: Facebook Prinstscreen/Zorica Gjorcevska/Youtube Printscreen/Telma TV/AlfaTV News
Detalji stravičnog zločina devojčice Vanje (14)

Ljupčo Palevski-Palčo, koji je juče uhvaćen u Turskoj, inače glavni osumnjičeni za monstruozno ubistvo 14-godišnje devojčice Vanje Gorčevske (Đorčevske), kao i 74-godišnjeg Panče Žežovskog, poznat je od ranije policiji i tužilaštvu u Severnoj Makedoniji.

POZNAT PRAVI MOTIV UBISTVA VANJE?! Policija "češlja" ugovore i nekretnine: Dugo skrivana tajna porodice Đorčevski otkriva pravu pozadinu jezivog zločina?! policija

POZNAT PRAVI MOTIV UBISTVA VANJE?! Policija "češlja" ugovore i nekretnine: Dugo skrivana tajna porodice Đorčevski otkriva pravu pozadinu jezivog zločina?!

JEDNA TEORIJA UBISTVA PADA U VODU: Poznato zbog čega NIJE TRAŽEN novac za otkup Vanje - frizer NIJE UBIJEN ZBOG 500 EVRA?!Vanja Đorčevska

JEDNA TEORIJA UBISTVA PADA U VODU: Poznato zbog čega NIJE TRAŽEN novac za otkup Vanje - frizer NIJE UBIJEN ZBOG 500 EVRA?!

PUTANJA BEKSTVA VANJINOG UBICE: Za 48 sati škodom do Beograda, pa džipom do Turske! Evo kako Ubistvo Vanje Đorčevske

PUTANJA BEKSTVA VANJINOG UBICE: Za 48 sati škodom do Beograda, pa džipom do Turske! Evo kako

Reč je o osobi upletenoj u veoma sumnjive poslove, uglavnom vezane za reketarenje i divlju gradnju. Štaviše, reketaš, koji je posedovao nezakonito stečene aparate za prisluškivanje, tražen je u okolnim zemljama i uhvaćen je ranije u pokušaju bekstva u Moskvi. Poznat je i po svojim istupima u medijima, gde je širio govor mržnje i targetirao ljude. I sve je to radio slobodno.

Ali postoji još nešto što postavlja niz pitanja - incident iz maja ove godine kada je uhvaćen u nedozvoljenom posedovanju pištolja dok je tražio zlato.

Prema dokumentu koji je tada dobio Večer.mk. Palčo je bio uhvaćen sa istom bandom sa kojom je sada počinio zločin kakav Severna Makedonija ne pamti.

Oni sa kojima je tada bio uhvaćen sada su mu pomogli da ubije 14-godišnju Vanju i 74-godišnjeg Pančea iz Velesa.

Od tada su u MUP privedene ukupno četiri osobe, među kojima i Palevski, u čijem posedu je pronađen pištolj "Valter" kalibra 9 mm i koji mu je oduzet.

Dana petog maja ove godine, oko 00.30 časova, na zemljanom putu u neposrednoj blizini tunela Demir Кapija-Javorica, policijski službenici Stanice granične policije Mihajlovo Regionalnog centra za granične poslove Jug oduzeli su pištolj od lica LJ. P. (58) iz Skoplja. "Valter" kalibra 9 mm koji je nosio bez dozvole nalazi se u biltenu MUP-a.

Međutim, iako su osobe uhapšene, više informacija o tome zašto nisu privedene i šta je sa prijavom nisu bile dostavljene.

Kako piše Večer.mk, to pokazuje da je ova banda dugo delovala, čak i sa ilegalnim oružjem, i bila je poznata MUP-u.

Vanja Đorčevska
Foto: MUP Severne Makedonije, Shutterstock

Istovremeno, postavlja se pitanje da li je Palevski dobio nazad pištolj za koji je navodno imao dozvolu za posedovanje, ali ne i za nošenje. Odnosno, da li mu je vraćen nakon čega je sa njim počinio zločin?

Podsetimo, policija je pre nekoliko dan izdala zvanično saopštenje u kojem je pobrojala sve zbog čega je Palčo do sada bio privođen, odnosno sumnjičen. Kako je zvanično saopšteno, 2019. godine protiv njega je podneta krivična prijava zbog nezakonitog prisluškivanja i snimanja, iste godine podneta je i prekršajna prijava zbog omalovažavanja policijskih službenika.

Već sledeće godine podneta je krivična prijava zbog nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija i nepoštovanja zdravstvenih propisa tokom epidemije.

Policija je navela i da je protiv Ljupčeta 2005. godine podneta krivična prijava za zloupotrebu službenog položaja i ovlašćenja i posebne slučajeve falsifikovanja isprava, dok je 2002. godine podneta prijava zbog lažnog prijavljivanja krivičnog dela, a 2000. godine zbog poreske utaje.

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd