Skip to main content
Pucnjava u Zagrebu

"JE LI MOJ TATA ŽIV?!" NOVI DETALJI PUCNJAVE U ZAGREBU: Čovek pogođen u glavu, policija zna ko je napadač, komšije ga prepoznale

Foto: Youtube/Printscreen/Večernji list
U zagrebačkom naselju Špansko večeras je došlo do pucnjave, uviđaj je još uvek u toku

Iz PU zagrebačke potvrdili su za Jutarnji da se incident dogodio u ulici Dobriše Cesarića, a dojavu su dobili oko 19.40 sati. Utvrđuje se šta se tačno dogodilo, na terenu su policijske ekipe, a iz odnosa s javnošću nisu mogli da kažu da je li neko u toj pucnjavi povređen, nego samo da se pucnjava dogodila na početku naselja, navodno na otvorenom prostoru.

HOROR KOD KARLOVCA! Pronađena ljudska kost - policija pretražuje sve, traže ostatak tela

HOROR KOD KARLOVCA! Pronađena ljudska kost - policija pretražuje sve, traže ostatak tela

"ČOVEK LEŽAO U LOKVI KRVI" Pucnjava u Zagrebu, napadač pobegao

"ČOVEK LEŽAO U LOKVI KRVI" Pucnjava u Zagrebu, napadač pobegao

POŽEGA U PLAMENU! Vatra progutala fabriku peći, kamina i šporeta

POŽEGA U PLAMENU! Vatra progutala fabriku peći, kamina i šporeta

Nešto posle 21 sat potvrdili su da je došlo do pokušaja ubistva muškarca vatrenim oružjem. Za počiniteljem se intenzivno traga. Međutim, jedan očevidac za 24sata opisao je šta se tačno dogodilo.

- Taman sam išao u šetnju kad sam ugledao policijski auto. Video sam čoveka na podu u lokvi krvi. Komšije su rekle da su čuli pucnjavu i zvali su policiju koja je brzo došla. Hitna je prevezla čoveka. Napadač je seo u auto i pobegao u smeru Vrapča, a policija je otišla za njim - rekao je za 24sata.

Novinar Jutarnjeg lista javlja da je na mestu incidenta stiglo još policije koja trenutno obavlja uviđaj i razgovara sa svedocima. Do policajaca je u jednom trenutku došao jedan mladić i pitao ih: "Je li moj tata živ?"

Policija je parkiralište nasuprot kućnog broja 3 ogradila trakom, a forenzičari pregledaju i jedan automobil, beli Hjundai. Stanari kažu kako nisu ništa čuli niti videli, međutim, priča se da je u toku policijska potera po Ilici.

- Sedeo sam tu na klupi preko puta. Muškarac je istrčao iz BMW-a i upucao ga u glavu. U autu je bila i žena. Imao je, koliko mi se čini, oko 45 godina. Nakon što mu je pucao u glavu, otrčao je do auta, radilo se o crnom BMW-u sedmici, i punim gasom izjurio je s parkirališta - ispričao je za Jutarnji muškarac koji se našao na licu mesta.

Policija zna ko je pucao jer su očevicu pokazali fotografiju osumnjičenog, a i očevidac je novinarima potvrdio da je na njoj prepoznao osobu koja je pucala u muškarca. Nekoliko trenutaka pre nego što je to ispričao, trotoarom je prošla ženska osoba na biciklu. Zvala je nekoga na mobilni i pitala: "Je li živ". Bila je vrlo uznemirena i odmah je odjurila, nije htela ništa da kaže.

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
25 Beograd