KO ĆE DA MU VERUJE? Džonson TVRDI: Vazdušni udari na Siriju OPRAVDANI, nisu povezani sa uklanjanjem Asada

16.04.2018. 09:53
Piše:
Srbija Danas/ Sputnjik
Boris Džonson / Izvor: Reuters
Oglasio se britanski ministar spoljnih poslova

Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson komentarisao je najnovije lansiranje raketa na Siriju koju su izvršide SAD, Velika Briatnija i Francuska, istakavši da je bombardovanje Sirije opravdano i da ono nema nikakve veze sa svrgavanjem Asada, prenosi Sputnjik. 

- Ovi udari nisu trebali da prelome tok rata niti da dovedu do smene režima. Na žalost, oni neće omogućiti da se skine Asad. Cilj im je da se jasno kaže da više nećemo da trpimo upotrebu hemijskog oružja - rekao je Džonson dolazeći na sastanku EU u Luksenburgu.

Šef belgijske diplomatije Didje Rejnolds je izjavio da je u Siriji došlo do političkog dijaloga, vojne mere više nisu potrebne.

On je dodao da očekuje da će ministri inostranih poslova EU razgovarati i o potrebi nastavka dijaloga o Siriji, uključujući sa Iranom i Rusijom.

Podsetićemo, američki predsednik Donald Tramp je bez odobrenja Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija naredio u subotu napad na mete u Siriji zbog navodne upotrebe hemijskog oružja od strane vladinih snaga u gradiću Dumi.

Najnovija dešavanja u Siriji možete pratiti OVDE. 

 

Piše:
Srbija Danas/ Sputnjik
16.04.2018. 09:53
Pogledajte više