Skip to main content
Saša Janković

PS: Janković brutalno krši zakon

Foto: Media Centar
BEOGRAD - Pokret socijalista je saopštio danas da zloupotrebljavajući svoju funkciju i stavljajući je u političke svrhe Saša Janković brutalno krši zakon.

"Zaštitnik građana ne sme da se bavi politikom, a to je jedino čime se Saša Janković bavi i tako suspenduje i Ustav i Zakon o zaštitniku građana. Posle svakog političkog napada Saše Jankovića nameće se još jedno pitanje - ko štiti građane od ovakvog zaštitnika građana?", navodi PS.

Kao i svaki put kada misli da može naškoditi premijeru Aleksandru Vučiću, služi se podmetanjima i lažima i ne okleva da Srbiju prikaže kao lošu i neuređenu zemlju, navodi Pokret socijalista i ukazuje da nezadovoljan što izveštaj Evropske komisije nije govorio loše o Srbiji i što nije ni pomenuo rušenje tri bespravne barake u Beogradu, Saša Janković pokušava još jednom da nanese štetu Srbiji.

JANKOVIĆ BI DA NAPRAVI HAOS U SRBIJI! Napao Vučića koji ne želi sukobe sa muslimanima u Novom Pazaru

"Premijer Vučić je bio jasan, u Novom Pazaru će se poštovati zakon i vodiće se računa da se nikome ne da mogućnost da poštovanje zakona iskoristi za izazivanje međunacionalnih i verskih sukoba. Vučić štiti zakon i mir u čitavoj zemlji baš kao što mu Ustav i propisi nalažu, odgovoran prema Srbiji i njenim građanima'''', ističe se u saopštenju.

Pokret socojalista navodi da Janković prima platu nekoliko puta veću od predsednika Vlade Srbije, za građane ne radi ništa, a za njihov novac troši vreme blateći svoju zemlju i zloupotrebljavajući svoju funkciju, i tako brutalno krši zakone po kojima je dužan da postupa.

Janković je ranije danas saopštio da premijer Aleksandar Vučić izjavom da se neće rušiti nelegalni objekat u centru Novog Pazara i da neće "razbijanje glava" sa muslimanima uništava vladavinu prava, zloupotrebljava svoju funkciju i stvara versku netrpeljivost u Srbiji.

JOVANOV: Janković po ko zna koji put zloupotrebljava funkciju Zaštitnika građana!

Ombudsman je u saopštenju naveo da premijer nema pravo da suspenduje zakone po svojoj proceni i ocenio da to što Vučić preuzima nadležnosti državnih organa predstavlja svojevrstan "državni udar".

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd