Skip to main content
Džozef Bajden

BAJDEN UPUTIO JAVNO IZVINJENJE: Izražavam saučešće svima koji su izgubili voljene u NATO intervenciji

Foto: Tanjug/Tanja Vlajić
Potpredsednik SAD Džozef Bajden uputio je saučešće svim porodicama koje su izgubile nekoga u NATO intervenciji 1999. godine.

- Izražavam saučešće svima koji su izgubili voljene u NATO intervenciji - rekao je Bajden.

Bajden je u zajedničkom obraćanju sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem rekao da je ujedinjen i miran region Zapadnog Balkana izuzetno bitan za celu Evropu, a u tom smislu je govorio o značaju Srbije za region.

ZAJEDNIČKA KONFERENCIJA: Bajden "Pohvalio sam Vučića! Za pomirenje u regionu bila je potrebna hrabrost!

Aleksandar Vučić
Foto: Srbija Danas

- Srbija mora da bude deo demokratske Evrope. Neki momenti naše istorije bili su bolni, ali sam srećan da smo otvorili novo poglavlje. Danas smo razgovarali o tome kako da produžimo partnerstvo među našim zemljama. Razgovarali smo i o odnosu Beograda i Prištine. Ima jako puno istorijskih stvari koje treba prevazići. Potrebno je puno rada i političke volje, ali smatram da ste na dobrom putu. Pohvalio sam premijera što je učinio napore na širem pomirenju u regionu. Mislim na posetu Srebrenici i potpisivanje deklaracije sa Hrvatskom, za šta treba puno političke hrabrosti i liderstva. – naglasio je Bajden.

Ko je devojčica koja je sa Bajdenom stigla u Beograd? (FOTO)

Bajden: Pomažemo Srbiji da se vojno opremi

Potpredsednik SAD je uz to izjavio i da SAD pomažu Srbiji da se bolje vojno opremi i da bude u stanju da sarađuje s NATO, da se vojske SAD i Srbije zajedno bore protiv Islamske države i da učestvuju u globalnim mirovnim operacijama.

Potpredsednik SAD je rekao da je razgovarao o sporazumu o ekstradiciji koji će omogućiti bolju policijsku saradnju dve zemlje.

DOLAZI NAM DŽO: Bajden je već bio u Srbiji 2009. godine i evo šta je tada REKAO

Bajden je sleteo oko 14 časova u pratnji supruge Džil i unuke. Na samom izlazu iz aviona dočekao ga je premijer Srbije Aleksandar Vučić, posle čega su se srdačno pozdravili.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd