Skip to main content
Ivica Dačić

DAČIĆ O SLUČAJU OCA OTMIČARA: Sve činimo da majci Slavici vratimo decu iz Turske!

Foto: Profimedia
Ivica Dačić govorio je danas o "slučaju Burmazović", odnosno ocu koji je oteo decu i odveo ih u Tursku, on je naveo da je preduzeto sve da se deca vrate majci.

Slavici Burmazović su u avgustu 2015. oteta deca. Njen nevenčani suprug Ejup Sabri Jundžu je troje mališana, bez njenog znanja i saglasnosti, odveo u Tursku.

- Turski sud je više puta presuđivao da deca treba da se vrate u Srbiju, međutim, u poslednja tri meseca, (majka) Slavica Burmazović nije bila u prilici da ih poseti, jer ih je otac premestio na nepoznatu lokaciju i time prekršio presudu turskog suda - obijasnio je Dačić.

Slavica Burmazović
Foto: Youtube Printscreen/TV prva

On je naveo da je njegovo ministarstvo preduzelo sve te da je razgovarao sa turskim premijerom i ministrom spoljnih poslova.

- Juče sam ponovo poslao pismo turskom ministru spoljnih poslova u kom sam ga zamolio da se ponovo zauzme za što skorije okončanje sudskog postupka pred Apelacionim sudom u Ankari i vraćaje dece majci - rekao je Dačić.

Ocenjujući da je to pitanje suda, on je istakao da misli da treba raspisati mejdunarodnu Interpol potrenicu imajući u vidu da neće moći da se dođe do dece na regularan način.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd