Skip to main content
Marko Đurić

NAPETO NA KOSOVU: Policija htela da protera Đurića sa KiM, meštani ga odbranili!

Foto: Profimedia
Policija na KiM je večeras u Gračanici zaustavila vozilo u kojem se nalazi direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i zahtevala da on napusti Kosovo.

Policajci su rekli da imaju naredbu da ga otprate do Merdara pod pretnjom hapšenja, ako direktor Kancelarije za KiM to odbije.

Đurić ima uredno najavljenu posetu Kosovu i Metohiji, koja ističe u četvrtak ujutru i u skladu sa ranijim sporazumima između Beograda i Prištine.

OTKRIVENO: Ovako armija BiH planira da osvoji Republiku Srpsku!

Na raskrsnici na kojoj je zaustavljen automobil u kome se nalazio Ðurić, okupio se veliki broj građana koji se na trenutke oglašavali skandiranjem: "Srbija, Srbija".

Mako Đurić
Foto: Profimedia

Nakon pola sata-sat, policija je saopštila Ðuriću i ljudima u njegovoj pratnji da će im biti omogućen prolaz i nastavak posete, što su građani propratili aplauzom i skandiranjem "Marko Srbine".

UPOZORENJE SVIM VOZAČIMA: Ako vas saobraćajac zaustavi, a ne vidi OVO u kolima, spremite se da PAPRENO platite!

Ðurić je tada, po prvi put posle zaustavljanja vozila izašao iz automobila i otpozdravio građanima.

- Jedinstvom građana pokazali smo da ni kosovska policija, koja nije tu kada treba da zaštiti Srbe i srpske svetinje, ne može da se ponaša kako hoće - rekao je Ðurić. i naglasio da niko i nikada neće upseti da zaustavi srbe u njihovoj želji za ostankom i opstankom na Kosovu i Metohiji.

Kosovo je Srbija
Foto: Profimedia

- Mislim da je sramni pokusaj kosovske policije bacio ljagu na većinu građana KiM albanske i svih nacionalnosti - naglasio je Ðurić i kazao da je kao razlog za pokušaj njegovog hapšenja i deportovanja sa Kosova naveden "nekakav prekršaj agende", čega nije bilo.

Ðurić je na kraju rekao da ne zna zašto se sve to desilo i sa čim ima veze, ali je istakao da to "nema veze sa zdravim razumom".

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Mist
5 Beograd