Skip to main content
Pad Džoa Bajdena

"BAJDEN JE DOBRO..." Bela kuća se oglasila nakon novog pada lidera SAD - evo kako je Tramp prokomentarisao NOVI GAF (VIDEO)

Foto: Tanjug
Pres sekretarka Bele kuće Karin Žan-Pjer rekla je da se Bajden ukrcao u avion pri povratku iz Kolorada sa "velikim osmehom".

Američki predsednik Džozef Bajden je dobro nakon što se sapleo i pao na događaju u američkoj državi Kolorado, rekli su danas zvaničnici Bele kuće.

ORBAN OTKRIO SVE O BUDUĆEM ODNOSU SA RUSIJOM: "Sve dok je ova vlast aktuelna..."

ORBAN OTKRIO SVE O BUDUĆEM ODNOSU SA RUSIJOM: "Sve dok je ova vlast aktuelna..."

"PRIPREMITE SE ZA NAJGORI SCENARIO" Kineski predsednik dao stroga upustva bezbednosnim zvaničnicima

"PRIPREMITE SE ZA NAJGORI SCENARIO" Kineski predsednik dao stroga upustva bezbednosnim zvaničnicima

"TREBA OŠTRITI MAČ!" Poslanik Dume o mogućnosti nuklearnog rata, uputio važnu poruku Americi

"TREBA OŠTRITI MAČ!" Poslanik Dume o mogućnosti nuklearnog rata, uputio važnu poruku Americi

- Na bini je bila vreća peska dok se predsednik rukovao - napisao je direktor komunikacija Bele kuće, Ben La Bolt na Tviteru, navodeći da je Bajden dobro.

Pres sekretarka Bele kuće Karin Žan-Pjer rekla je da se Bajden ukrcao u avion pri povratku iz Kolorada sa "velikim osmehom", iako su izveštači primetili da nije bilo postavljanja novinarskih pitanja pre leta.

Bivši američki predsednik, Donald Tramp, koji je favorit republikanaca na izborima za Belu kuću 2024. godine, reagovao je na incident sa predizbornog događaja u američkoj državi Ajovi, izjavom da je "cela stvar luda".

- Nadam se da nije povređen - rekao je Tramp (76) koji se često podsmevao Bajdenovim godinama.

Tramp je naveo da se mora biti oprezan, čak i ako se mora spustiti niz rampu, očigledno misleći na svoj oprezan odlazak sa bine koji je dospeo na naslovne strane 2020. godine.

Tramp je tada rekao da je rampa na američkoj vojnoj akademiji u Vest Pointu u Njujorku bila klizava i odbacio je izveštavanje medija o njegovom zdravlju kao lažne vesti.  

Guverner Floride, Ron Desantis, još jedan kandidat za republikansku nominaciju 2024, takođe je reagovao na Bajdenov pad tokom predizbornog događaja u američkoj državi Nju Hempšir, navodeći da Bajdenu želi brz oporavak od svih povreda koje je možda zadobio.

- Ali, takođe želimo SAD brz oporavak od povreda koje su zadobile zbog Džoa Bajdena i njegove politike - rekao je Desantis.

Poslednji zdravstveni pregled Bajdena obavljen je u februaru, a lekar Bele kuće Kevin O'Konor napisao je da je predsednik sposoban za obavljanje dužnosti i da u potpunosti izvršava sve svoje odgovornosti bez ikakvih izuzeća ili prilagođavanja.

O'Konor je tada naveo da Bajden hoda "ukočenim hodom", uglavnom uzrokovanim habanjem kičme i oštećenjem nerava na stopalima.

Bajden se u četvrtak sapleo o vreću sa peskom na ceremoniji dodele diploma za Vazduhoplovnu akademiju SAD.

Bajdenu, koji je sa 80 godina najstariji predsednik u istoriji SAD, pomogli su da ustane i izgledalo je da je nepovređen nakon pada.

- Uvalio sam se u vreće peska! - našalio se Bajden sa novinarima dok se vraćao u Belu kuću.

Bajden je stajao oko sat i po da bi se rukovao sa svakim od 921 diplomiranog kadeta.

Vremenska prognoza
Slaba kiša
19 Beograd