Petak 23. feb 2024.
britanski begunac

IZ PSIHIJATRIJSKE USTANOVE DO NJUJORKA! Begunac bez karte ušao u avion, napravio PREVARU veka, a ako ga slučajno negde vidite BEŽITE

Foto: Twitter/Printscreen/@MetroUK
Hit priča iz aviona

Britanac Kreg Sturt (46) uspeo je da se ukrca u avion na londonskom Hitrou, bez karte i pasoša, i nesmetano stigne do Njujorka!

PUCNJAVA U GLAVNOM GRADU GRČKE: Drama u Atini, naoružani napadač se zabarikadirao na drugom spratu zgradePolicija

PUCNJAVA U GLAVNOM GRADU GRČKE: Drama u Atini, naoružani napadač se zabarikadirao na drugom spratu zgrade

TELA SPALJENE DECE PRONAĐENA U AUTOMOBILU! Nadomak njih ležale još dve MRTVE žene, niz brutalnih UBISTAVA uzdrmao ovu zemljupolicija

TELA SPALJENE DECE PRONAĐENA U AUTOMOBILU! Nadomak njih ležale još dve MRTVE žene, niz brutalnih UBISTAVA uzdrmao ovu zemlju

NOVI DETALJI PUCNJAVE U HJUSTONU: Rafali u direktnom prenosu prekinuli voditelja, IMA VIŠE OD JEDNOG NAPADAČA? (VIDEO)hjuston

NOVI DETALJI PUCNJAVE U HJUSTONU: Rafali u direktnom prenosu prekinuli voditelja, IMA VIŠE OD JEDNOG NAPADAČA? (VIDEO)

To je učinio tako što se “priljubio” uz drugog putnika (na zapadu koriste izraz tailgating), prošao sigurnosne i kontrolne tačke, sve do Terminala 5.

Pre sletanja u Njujork, Sturt je uživao u besplatnoj hrani i piću u letelici British Airwaysa, prenosi Daily Mail.

Čim je kročio na američko tlo zadržali su ga naoružani pripadnici obezbeđenja, a nakon osnovne provere čarter-letom je vraćen u Veliku Britaniju.

U večernjim časovima na međunarodnom aerodormu Hitrou sačekali su ga pripadnici Metropolitanske policije, nakon čega je odveden u bolnicu u Redingu.

Međutim, Sturt je uspeo da pobegne iz zdravstvene ustanove i od tada se za njim traga. To se dogodilo krajem januara, kada je izdata i zvanična poternica.

- Kada je poslednji put viđen nosio je sivu jaknu, crnu trenerku i bele patike. Ako ga vidite, nemojte mu prilaziti. Pozovite 999 - saopštila je policija.

Njega terete za više krivičnih dela, uključujući prevaru i ukrcavanje u avion bez dozvole. Nesvakidašnji slučaj otvorio je pitanje bezbednosnih mera u Britaniji.

- Zapanjujuće je da se ovo može dogoditi. Nema smisla razmišljati šta bi se desilo da se terorista neotkriveno ukrcao na let - citirali su britanski mediji neimenovane bezbednosne izvore.

Portparolka aerodroma Hitrou je izjavila: "Svi putnici podležu bezbednosnoj kontroli, uključujući pojedince uključene u ovaj slučaj. Podržavamo vlasti u njihovoj istrazi”.

I policija se naknadno oglasila: ”Nastavljamo da radimo sa našim partnerima na reviziji i unapređenju već jakih bezbednosnih mera koje su na snazi”.

Srbija Danas/Telegraf

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd