Skip to main content
Dečak

DEČAKU (1) KOJI JE PROGUTAO BATERIJU SE BORE ZA ŽIVOT: Lekari sumnjali na ASTMU, a rendgen pokazao JEZIV SNIMAK

Foto: Twitter printscreen/sakriosamime
Dečakov otac podelio je mučne fotografije mališana u bolnici koji je priključen na mašinu za disanje, takođe je detaljno govorio o noćnoj mori kroz koju su prošli nadajući se da će podići svest o tome koliko su baterije opasne naročito za decu

Jednogodišnjem Oliju Lenonu bilo je potrebno 28 operacija i pružene su mu 10-odstotne šanse za preživljavanje nakon gutanja baterije iz igračke.

SKANDAL SVETSKIH RAZMERA! POZNATI GLUMAC TUŽI DRŽAVU: Traži kompenzaciju za godine provedene u zatvoru

SKANDAL SVETSKIH RAZMERA! POZNATI GLUMAC TUŽI DRŽAVU: Traži kompenzaciju za godine provedene u zatvoru

ŽESTOKI SUKOBI POLICIJE I BANDE U VENECUELI: Poginulo 26 ljudi, 38 povređeno

ŽESTOKI SUKOBI POLICIJE I BANDE U VENECUELI: Poginulo 26 ljudi, 38 povređeno

TRAGEDIJA U TURSKOJ: Minibus upao u jarak, pa se zapalio - ima poginulih

TRAGEDIJA U TURSKOJ: Minibus upao u jarak, pa se zapalio - ima poginulih

Njegov otac Eliot podelio je mučne fotografije malog dečaka u bolnici koji je priključen na mašinu za disanje i okružen žicama.

Takođe je detaljno govorio o noćnoj mori kroz koju su prošli nadajući se da će podići svest o tome koliko su baterije opasne naročito za decu, prenosi britanski The Sun.

Eliot je rekao da su on i Oliejeva mama Krisi prvi put primetili da dečak neće da jede čvrstu hranu.

Lekari u bolnici Vorting, zapadni Sasek, prvobitno su sumnjali da ima astmu - uobičajenu infekciju u detinjstvu koja uzrokuje kašalj. Ali nekoliko dana kasnije, rendgen je otkrio da mu je baterija ležala u grlu.

Tada je mališan podvrgnut operacijama i u jednoj fazi dobio je samo jednu od deset šansi za preživljavanje, dok su medicinari rekli roditeljima da se nikada neće potpuno oporaviti.

HITNO PREBAČEN U BOLNICU

Oli je ponovo posetio bolnicu sledećeg dana, kada je snimkom utvrđeno da mu je baterija zaglavljena u grlu.

- Bolnica Vorting se ne bavi medicinskim traumama za decu mlađu od tri godine, ona ne mogu fizički da operišu, pa smo morali da potpišemo socijalno odricanje da bi izvukli bateriju. Srećom, posle operacije spašavanja života i meseci oporavka, Oli je preživeo, ali šteta prouzrokovana reakcijom u njegovom tkivu ostavila ozbiljne posledice. Čak i obična prehlada mogla bi biti smrtonosna, jer bi mu mogla zatvoriti dušnik i potpuno zaustaviti disanje, govori dečakov otac za britanski The Sun.

Eliot je rekao da je odlučio progovoriti o mukama svog sina nakon što je čuo da je umrlo malo dete koje je takođe progutalo bateriju.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd