DETALJI PUCNJAVE U ITALIJI: FAŠISTA pucao na migrante, motiv OSVETA za ubistvo? (VIDEO)

03.02.2018. 15:58
Piše:
Srbija Danas
Policija / Izvor: Profimedia
Priveden jedan mladić obrijane glave

Najmanje jedan napadač pucao je na prolaznike iz vozila u gradu Mačerata u središnjoj Italiji, a najmanje četvoro ljudi je povređeno, prenosi u subotu BBC.

Pucnjava se dogodila u različitim delovima grada, uključujući i želežničku stanicu, objavila je televizija RAI. Jedna osoba je navodno u kritičnom stanju.

Kancelarija gradonačelnika upozorila je stanovnike putem Tvitera da ostanu kod kuće zbog tog incidenta, koji je započeo oko 11 sati, a okončan je oko dva sata kasnije.

Unutar crnog Alfa Romea 147 navodno se nalazilo dvoje ljudi, a jedan incident dogodio se u Splitskoj ulici (Via Spalato), javlja BBC.

Kako javlja Corriere della sera, priveden je jedan mladić obrijane glave s italijanskom zastavom oko vrata, koji je prilikom privođenja uz fašističko salutiranje vikao: "Živela Italija!". Navodno je reč o 29-godišnjaku, za kojeg se veruje da je pripadnik ekstremno desne grupe iz Tolentina, gradića u okolini Mačerate. On je u jednom trenutku izašao iz Alfe, a uhapšen je u blizini gradskog spomenika ratnim herojima.

Svedoci govore da su na meti napadača bili tamnoputi migranti, a Corriere celi slučaj povezuje s nedavnim ubistvom jedne 18-godišnje Italijanke u Mačerati, zbog kojega je uhapšen jedan Nigerijac. Špekuliše se da je mogući motiv subotnje pucnjave svojevrsna odmazda nakon spomenutog ubistva.

Mačerta je grad u središnjem delu Italije, ima oko 40.000 stanovnika, a udaljen je 30-ak kilometara od jadranske obale.

 

Piše:
Srbija Danas
03.02.2018. 15:58
Pogledajte više