Petak 23. feb 2024.
hitna pomoć

POZNATI GLUMAC PRONAĐEN MRTAV U SVOJOJ SOBI: Pored kreveta pronađen pištolj, smrt opisana kao "neočekivana"

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Stanar je pronašao 64-godišnjeg bivšeg TV glumca i šoumena sa jastukom preko lica, koji mu je verovatno poslužio da bi prigušio zvuk pištolja.

Dejv Kortni, bivši kriminalac, glumac, i autor, povezivan sa legendama u kriminalnim krugovima, pronađen je juče mrtav u svom krevetu nakon što je sebi upucao glavu.

ŠOK PORUKA KREMLJA: Apsolutno se slažemo sa gospodinom Bajdenom!

ŠOK PORUKA KREMLJA: Apsolutno se slažemo sa gospodinom Bajdenom!

LANČANI SUDAR U NEMAČKOJ: Vozila totalno uništena, povređeno čak 16 osoba

LANČANI SUDAR U NEMAČKOJ: Vozila totalno uništena, povređeno čak 16 osoba

OVO JE POČETAK PAKLA ZA IZRAEL: Hamas i Iran se udružuju, ovo su im planovi

OVO JE POČETAK PAKLA ZA IZRAEL: Hamas i Iran se udružuju, ovo su im planovi

Stanar je pronašao 64-godišnjeg bivšeg TV glumca i šoumena sa jastukom preko lica, koji mu je verovatno poslužio da bi prigušio zvuk pištolja.

Stavio je rukavicu pre nego što je pucao iz pištolja Glok 9 mm u svojoj kući u južnom Londonu.

Dan pre nego što je umro otišao je sa prijateljima da gledaju kako je Čarlton Atletik pobedio Reding sa 4-0 u meču prve lige.

Bivši kralj kriminala, koji je napisao šest knjiga i pojavio se u filmovima i dokumentarcima, podelio je snimke na Fejsbuku.

Napisao je:

Danas u Čarltonu. Obrok od tri jela. Kakav kul dan.

Jedan prijatelj je izjavio: 

- Ostali su budni i pili do 4 ujutru i otišli ​​u krevet. Oko 11 sati ujutru njegov stanar i prijatelj Brendan otišli ​​su da pogledaju u Dejvovu spavaću sobu jer je bilo veoma tiho.  Pronašao je Dejva u krevetu sa jastukom postavljenim preko lica i ranom od metka u glavi. Prvi utisak je bio da je sebi oduzeo život. Međutim policija mora biti sigurna i u toku je istraga.

Policajac stoji na ulazu u Kortnijevu kuću.

Policajci su izvršili forenzička ispitivanja i opisali smrt kao "neočekivanu".

Dave Courtney
Foto: Profimedia

Kortnijeva kuća u Plamstedu, sa terasom vredna je 650.000 funti. Dobila je nadimak zamak Kamelot i u njoj se nalaze ogromni murali na kojima se vidi kako Kortni nosi oklop, kako sedi na ratnom konju ili na tronu.

Uplakana komšinica Šila Velkom (68) rekla je za Sun:

- Videla sam Dejva oko 20 časova. Znali smo da je Dejv u bolovima od užasnog artritisa. Jedva je mogao da smota cigaretu. Ali izgledao je dobro raspoložen. Dodala sam mu cigaretu preko zida, a on se smejao. 

Rekla je da Dejv poseduje oko 12 komada vatrenog oružja, uključujući pištolje, sačmarice i puške.

Onda je dodala:

- Policija je povremeno dolazila i proveravala ih. Za Dejva su to bili samo ukrasi.

Njegov prijatelj Kris Kolins (52) položio je cveće na lice mesta.

Rekao je:

- Svet je danas gore mesto jer smo izgubili Dejva. Imao je najstrašniji telefonski imenik, da vam kažem - ali bio je apsolutni džentlmen. Nije želeo da propusti ni minut života. Plašio se da će propustiti. 

Prijatelji su rekli da je Kortni poslednjih meseci imao problema sa novcem, lošim zdravljem i svađama u porodici.

U saopštenju porodice stoji:

- Dejv je tragično oduzeo sebi život u ranim satima vatrenim oružjem u svojoj kući, zamku Kamelot u Plamstedu. Detalji o organizaciji sahrane biće blagovremeno saopšteni.

Nakon što je okrenuo leđa životu u zločinu, Kortni je pisao o tome kako je pogođen i da je morao da ubija da bi ostao živ.

Tvrdio je da ima veze sa legendama bandi kao što su Redži Krej i Leni Meklin - i organizovao je obezbeđenje na sahrani Ronija Kreja 1995.

Ali saradnik Eseks Bojsa Bernard O’Mahoni i Frenki Frejzer, bivši član ozloglašene Ričardsonove bande iz šezdesetih, optužili su Kortnija da izmišlja i ulepšava svoju prošlost.

Kortni je bio oženjen Dženifer Lukreom Pinto, koju je upoznao dok je radila u noćnom klubu.

Ali njihovoj vezi je došao kraj 2004. godine, kada je Kortni optužen da ju je tukao tokom svađe oko njene tadašnje ljubavnice lezbijke. On je oslobođen svih optužbi.

Kortni je odslužio zatvorsku kaznu u  zatvoru Belmarš u Londonu, ali je 2009. izbegao kaznu nakon što je optužen za dva krivična dela vezana za vatreno oružje.

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd