Skip to main content
Donald Tramp

"PONOVO ĆEMO UČINITI AMERIKU VELIKOM" Prvo obraćanje Trampa nakon vesti o podizanju optužnice protiv njega

Foto: Profimedia
Saopštenje Donalda Trampa prenosimo u celosti.

Velika porota na Menhetnu glasala je navodno danas za podizanje optužnice protiv bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, tvrde tri izvora upoznata sa slučajem za CNN.

PRVI PUT U ISTORIJI AMERIKE: Donald Tramp biće optužen - evo šta će biti sa bivšim predsednikom ako bude uhapšen

PRVI PUT U ISTORIJI AMERIKE: Donald Tramp biće optužen - evo šta će biti sa bivšim predsednikom ako bude uhapšen

Velika porota podiže optužnicu protiv Donalda Trampa?

Velika porota podiže optužnicu protiv Donalda Trampa?

KAKO BI IZGLEDALO HAPŠENJE VLADIMIRA PUTINA? Medvedev otkrio odgovor Rusije u tom slučaju - poznato i ko bi "IZNUTRA" mogao da bude pretnja

KAKO BI IZGLEDALO HAPŠENJE VLADIMIRA PUTINA? Medvedev otkrio odgovor Rusije u tom slučaju - poznato i ko bi "IZNUTRA" mogao da bude pretnja

U međuvremenu se oglasio i Donald Tramp, čije saopštenje prenosimo u celosti:

- Ovo je politički progon i mešanje u izbore na najvišem nivou u istoriji. Od kada sam sišao zlatnim pokretnim stepenicama u Trampovoj kuli, pa čak i pre nego što sam položio zakletvu kao vaš predsednik SAD, radikalne levičarske demokrate - neprijatelji vrednih muškaraca i žena ove zemlje, bili su angažovani u "lovu na veštice" da bi uništili pokret "Učinimo Ameriku ponovo velikom - rekao je Tramp.

- Sećate se baš kao i ja: Rusija, Rusija, Rusija; Milerova prevara; Ukrajina, Ukrajina, Ukrajina; prva Prevara o impičmentu; druga Prevara o impičmentu; nezakonita i neustavna racija u Mar-a-Lagu; a sada i ovo. Demokrate su lagale, varale i krale u svom opsesivnom pokušaju da uhvate Trampa, ali sada su uradile nezamislivu stvar- optužile su potpuno nevinu osobu za čin očiglednog mešanja u izbore - dodao je on.

- Nikada ranije u istoriji naše države to nije učinjeno. Demokrate su varale nebrojeno puta tokom poslednjih decenija, uključujući špijuniranje moje kampanje, ali naoružanje našeg pravosudnog sistema da kazni političkog protivnika, koji je slučajno predsednik SAD-a i daleko vodeći republikanski kandidat za predsednika, to nikada ranije nije bilo - saopštio je Tramp.

- Tužilac Menhetna Alvin Breg, koga je izabrao i finansirao Džordž Soroš, je sramota. Umesto da zaustavi talas kriminala bez presedana koji je zahvatio Njujork, on radi prljavi posao za Džoa Bajdena, ignorišući ubistva, provale i napade na koje bi trebalo da se fokusira. Ovako Breg provodi vreme - rekao je Tramp nakon vesti o navodnom podizanju optužnice.

Donald Tramp
Foto: Profimedia

- Verujem da će se ovaj "lov na veštice" u velikoj meri odraziti na Džoa Bajdena. Američki narod tačno shvata šta radikalne levičarske demokrate rade ovde. Svi to mogu da vide. Tako da će naš Pokret i naša Partija, koja je ujedinjena i jaka, prvo pobediti Alvina Brega, a onda ćemo pobediti Džoa Bajdena, i zbacićemo sve do poslednjeg demokratu sa funkcije, tako da ćemo PONOVNO UČINITI AMERIKU VELIKOM! - naveo je Tramp.

Podsetimo, detalji optužbi s kojima će se suočiti još nisu objavljeni. Velika porota je navodno optužila Trumpa zbog isplate 130.000 dolara pornoglumici Stormi Daniels koja tvrdi da je imala aferu s Trampom dok je on bio u braku sa svojom sadašnjom suprugom Melanijom.

Sudski proces protiv donalda Trampa će potpuno promeniti tok kampanje na predstojećim predsedničkim izborima 2024. godine.

Donald Tramp je ranije najavio da će se kandidovati na izborima ispred Republikanske stranke.

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
26 Beograd