Petak 23. feb 2024.
finska

ODLUKA JE DONETA! Na granici i dalje tenzije, Finska poručila Rusiji: Ako se ovo bude nastavilo, neće trajati mnogo vremena

Foto: Profimedia
Prema navodima finskih vlasti, problemi sa migrantima nastali su zbog toga što su ruski graničari počeli da ih puštaju bez važeće evropske vize.

Finske vlasti će od 14. decembra otvoriti kontrolne punktove na ruskoj granici.

IZRAELSKA VOJSKA UŠLA U KAN JUNIS! Ulične borbe i dalje traju, izveden napad na sedište Hamasa (FOTO/VIDEO)izrael

IZRAELSKA VOJSKA UŠLA U KAN JUNIS! Ulične borbe i dalje traju, izveden napad na sedište Hamasa (FOTO/VIDEO)

PLJUŠTE OPTUŽBE! Erdogan oštro o izraelskom premijeru: Netanijahu koristi rat da produži svoju političku karijeruerdogan

PLJUŠTE OPTUŽBE! Erdogan oštro o izraelskom premijeru: Netanijahu koristi rat da produži svoju političku karijeru

DVOJICA LIDERA OČI U OČI Razgovarali Putin i Bin Salman, EVO koje teme su bile u fokusu putin

DVOJICA LIDERA OČI U OČI Razgovarali Putin i Bin Salman, EVO koje teme su bile u fokusu

Ako se priliv izbeglica nastavi, Finska će produžiti ograničenja, rekao je zamenik šefa finske granične straže Heiki Ahtiainen za finsku novinsku agenciju Ile .

- Moramo da vidimo da li će se ovo (protok izbeglica – Komersant ) nastaviti ako se granice otvore - rekao je zamenik šefa finske granične službe.

- Za demontažu graničnih barijera predviđeno je nekoliko sati. Obnavljanje saobraćaja neće trajati mnogo vremena - dodao je on.

Finska je zatvorila četiri kontrolna punkta na jugoistoku zemlje od 18. novembra 2023. do 18. februara 2024. godine. Finske vlasti su 28. novembra najavile zatvaranje svih prelaza na granici sa Rusijom do 13. decembra zbog povećanja broja migranata. Trenutno radi samo teretna železnička služba.

Prema podacima finske granične službe, u novembru je 900 migranata iz Sirije, Kenije, Somalije i drugih zemalja prešlo granicu u potrazi za azilom. Prema navodima finskih vlasti, problemi sa migrantima nastali su zbog toga što su ruski graničari počeli da ih puštaju bez važeće evropske vize.

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd