Četvrtak 07. dec 2023.
Putin i Kadirov

KADIROV SE OPORAVIO, PA SE ODMAH SASTAO SA PUTINOM! Evo o čemu su razgovarali

Foto: Mikhail Klimentyev/Sputnjik/Kremlin Pool Photo/Tanjug/AP
Lekari u Moskvi su uspeli da ustale zdravstveno stanje čečenskog vođe.

Vladimir Putin se u Kremlju sastao sa Ramzanom Kadirovim, predsednik i šef Čečenije razgovarali su o situaciji u republici, socijalnoj sferi i učešću čečenskih boraca u specijalnoj vojnoj operaciji, objavila je agencija RIA Novosti.

SEVERNA KOREJA IZMENILA USTAV: Počinje nuklearni rat?! BRUTALAN ODGOVOR NA "AMERIČKE PROVOKACIJE"

SEVERNA KOREJA IZMENILA USTAV: Počinje nuklearni rat?! BRUTALAN ODGOVOR NA "AMERIČKE PROVOKACIJE"

ONA JE USPELA DA RAZBESNI LAVROVA "Neiskusna" ministarka priznala čemu zaista služe sankcije - na ovo pitanje Zapad zanemeo

ONA JE USPELA DA RAZBESNI LAVROVA "Neiskusna" ministarka priznala čemu zaista služe sankcije - na ovo pitanje Zapad zanemeo

"UZDRŽITE SE!" Oštra poruka Moskve Vašingtonu u vezi situacije u Jermeniji

"UZDRŽITE SE!" Oštra poruka Moskve Vašingtonu u vezi situacije u Jermeniji

- Poželite momcima sve najbolje. Porodicama, njihove najbolje želje. Znam da ste lično uključeni u ova pitanja sve vreme, uključujući i podršku porodicama naših momaka koji se bore na prvoj liniji fronta, siguran sam, hrabro, herojski - rekao je Putin.

Kadirov je odgovorio da su čečenski borci raspoloženi, da se sva njihova pitanja i problemi rešavaju. Svakog dana vojno osoblje hvata ukrajinsko vojno osoblje i uništava opremu.

Govoreći o situaciji u regionu, predsednik je naveo da je dinamika pozitivna. On je naglasio da se to dešava zahvaljujući predsedniku republike i njegovom timu koji pouzdano radi i dobro sarađuje sa saveznom vladom.

Putin je podsetio da postoji mnogo ozbiljnih zadataka i programa i pozvao Kadirova da razgovaraju o hitnim pitanjima.

Susret Putina i Kadirova dokazuje da je predsednik Čečenije živ, uprkos glasinama o njegovom veoma lošem zdravstvenom stanju, pa čak i smrti. 

Na Telegram kanalu VČK-OGPU danas je objavljen je snimak „sastanka“ Ramzana Kadirova i šefa ruske garde Viktora Zolotova, koji je navodno trebalo da bude postavljen na kanalu čečenskog vođe prošlog ponedeljka, ali to nije urađeno jer Kadirov na njemu izgleda veoma loše i jedva govori.

Glasine da je Kadirov teško bolestan šire se od marta 2023. godine. Bild je tada pisao da šef Čečenije ima ozbiljnu bolest bubrega, a na društvenim mrežama je skrenuta pažnja na promene u Kadirovom izgledu, posebno na jak otok lica. Kadirovljevu bolest posredno je potvrdio i jedan od njegovih sinova, koji je postavio video o tome kako je teško izgubiti oca. Sam Kadirov je u više navrata pokušavao da dokaže da je zdrav i pun snage, iako je jednom prilikom izjavio da „ionako ne želi dugo da živi“.

U maju 2023. glasine da je Kadirov mrtav ili u kliničkoj smrti uveliko su kolale medijima i društvenim mrežama. Za sada ipak nema proverenih vesti o stanju predsednika Čečenije, a kako se vidi na snimku, Kadirov izgleda bolje na sastanku sa Putinom nego prilikom susreta sa Zolotovim, što navodi na zaključak da su lekari u Moskvi ipak uspeli da ustale zdravstveno stanje čečenskog vođe.

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
2 Beograd