Skip to main content
Kineski astronauti

KINEZI URNISALI AMERE! Ako ste bili na Mesecu, kako se niste SMRZLI?! Temperatura oscilira za 300 stepeni!

Foto: Profimedia
Mnogo toga je šuplje u priči NASA-e

Uspešno sletanje na prirodni satelit Zemlje kineske svemirske stanice "Chang'e-4" dovelo je u pitanje verodostojnost izjava američke vlade o letovima astronauta NASA-e na Mesec. Takve podatke izneli su stručnjaci iz Kine.

STRAHOTA: Dečaka (13) UBIO zalutali metak dok se u sobi igrao na telefonu

STRAHOTA: Dečaka (13) UBIO zalutali metak dok se u sobi igrao na telefonu

POKOLJ NAD KOJIM SE ČAK I CIA ZGRAŽAVALA: Britanci su krivi za jedan od najbrutalnijih masakra u posleratnom periodu

POKOLJ NAD KOJIM SE ČAK I CIA ZGRAŽAVALA: Britanci su krivi za jedan od najbrutalnijih masakra u posleratnom periodu

JAK ZEMLJOTRES POGODIO KURILSKA OSTRVA: Na Dalekom istoku tlo ne miruje, epicentar na 201 km od naseljenog mesta

JAK ZEMLJOTRES POGODIO KURILSKA OSTRVA: Na Dalekom istoku tlo ne miruje, epicentar na 201 km od naseljenog mesta

Poslednjih godina, Kina je postigla veliki napredak na polju svemirskih istraživanja, a program Chang'e je jasna potvrda toga. U okviru projekta, kineski naučnici šalju svemirske stanice na Mesec kako bi proučili površinu prirodnog satelita Zemlje.

Prema rečima kineskih analitičara, puštanje u rad jedne od ovih stanica dovelo je do prilično neprijatnih posledica za Sjedinjene Države - ponovo su na meti sumnji za lažno sletanje na Mesec. O tome su nedavno pisali novinari kineskog portala Sohu.

- Američko sletanje na Mesec možda se zapravo nikada nije dogodilo - pišu kineski novinari.

Analitičari kineskog portala primetili su da je kineska stanica "Chang'e-4" uspešno sletela na Mesec, usled čega je lunarni rover "Yuita-2" počeo da radi na površini Zemljinog satelita. Uslovi u kojima je morao da radi, ponovo su izazvali sumnju u istinitost reči američke vlade o njihovoj čuvenoj misiji "Apollo".

Prema zvaničnoj verziji Sjedinjenih Država, u periodu od 1969. do 1972. godine bilo je šest iskrcavanja američkih astronauta na površinu Meseca.

NASA je potvrdila reči Vašingtona raznim fotografijama i video dokazima na kojima se vide prvi ljudski koraci na Zemljinom satelitu. Međutim, zbog velikog broja nedoslednosti i neobičnosti, pojavile su se sumnje u njihovu istinitost. Postoji teorija da je snimak napravljen u holivudskom studiju.

- Temperatura na Mesecu oscilira za 300 stepeni. Zbog toga kineski lunarni rover mora periodično da prelazi u stanje mirovanja, jer tehnologija ne može da izdrži tako veliku razliku. S tim u vezi, Kina se zapitala kako su američki astronauti izdržali tako oštru klimu, budući da je čak i Yuita-2 prinuđena da obustavi svoj rad? Ili je sve to zapravo bila prevara i američki predstavnici nikada nisu sleteli na Mesec - pitaju se kineski stručnjaci.

Naučnici su precizno izračunali vreme sletanja astronauta i pokazalo se da je u tom trenutku Mesec bio na najpovoljnijoj temperaturi, ali je to i dalje bilo abnormalno za ljudsko telo.

U Sjedinjenim Državama tvrde da su astronaute spasila jedinstvena svemirska odela, ali postoje i dodatna pitanja u vezi sa ovim objašnjenjem. Činjenica je da su predstavnici NASA ne tako davno priznali da u narednim godinama ne mogu ponovo poslati astronaute na Mesec, jer bi imali problema s razvojem svemirskih odela pogodnih za rad u tako teškim uslovima.

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
15 Beograd