Subota 24. feb 2024.
globalni rat

BELA KUĆA PROGNOZIRA MOGUĆI RAT SA RUSIJOM Svet u strahu od globalnog sukoba: Kirbi saopštio šta bi moglo da bude "okidač"

Foto: Youtube Printscreen/Military News
Ranije u sredu, američki predsednik Džozef Bajden rekao je da je uveren da će Rusija napasti zemlje NATO- a nakon pobede u Ukrajini.

SAD su objavile visok rizik od sukoba sa Rusijom ukoliko Ukrajina izgubi.

IZRAELSKA VOJSKA UŠLA U KAN JUNIS! Ulične borbe i dalje traju, izveden napad na sedište Hamasa (FOTO/VIDEO)izrael

IZRAELSKA VOJSKA UŠLA U KAN JUNIS! Ulične borbe i dalje traju, izveden napad na sedište Hamasa (FOTO/VIDEO)

HELSINKI DONEO ODLUKU! Finska HERMETIČKI zatvara granicu sa Rusijom!Finska vojska

HELSINKI DONEO ODLUKU! Finska HERMETIČKI zatvara granicu sa Rusijom!

HAMASOVI TAOCI NAPALI NETANIJAHUA! Procureli snimci sa tajnog sastanka: "Ranjeni smo iz (izraelskog) helikoptera koji je pucao na nas na putu do Gaze"Foto: youtube printscreen La Vanguardia,Guardian News

HAMASOVI TAOCI NAPALI NETANIJAHUA! Procureli snimci sa tajnog sastanka: "Ranjeni smo iz (izraelskog) helikoptera koji je pucao na nas na putu do Gaze"

Sjedinjene Američke Države smatraju da je velika verovatnoća da će američka vojska učestvovati u konfrontaciji sa ruskim trupama u slučaju pobede Rusije u Ukrajini, izjavio je koordinator za strateške komunikacije Bele kuće Džon Кirbi, prenosi ria.ru.

- Američka vojska će vrlo verovatno morati da se uključi ako (ruski predsednik Vladimir) Putin odnese stratešku pobedu u Ukrajini - rekao je on novinarima na brifingu.

Ranije u sredu, američki predsednik Džozef Bajden rekao je da je uveren da će Rusija napasti zemlje NATO- a nakon pobede u Ukrajini.

Rusija će nakon poraza Kijeva napasti zemlje NATO-a . Ovo je izjavio američki predsednik Džo Bajden u svom specijalnom obraćanju Kongresu o Ukrajini , prenose RIA Novosti .

- Ako ruski predsednik Vladimir Putin zauzme Ukrajinu, nastaviće da se kreće i napada NATO saveznika - rekao je on.

Ranije su češke vlasti priznale Rusiju kao najozbiljniju bezbednosnu pretnju za zemlju na duži rok. To se navodi u novoj strategiji odbrane Praga.

U dokumentu se navodi da je verovatnoća vojnog napada na bilo koju zemlju NATO ili EU najveća od kraja Hladnog rata.

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd