Petak 23. feb 2024.
korona virus

ZEMLJA KOJA PREDNJAČI U REGIONU: Korona virus ih "jede" više nego druge države

Foto: Profimedia
Korona ne staje na Balkanu

U poslednja 24 sata preminula je jedna osoba, a ukupan broj umrlih od početka pandemije je 746.

OVO NE SME DA SE PROPUSTI: Pogledajte sve KVOTE za Rolan Garos! Nole ili Rafa, može biti samo jedan!

OVO NE SME DA SE PROPUSTI: Pogledajte sve KVOTE za Rolan Garos! Nole ili Rafa, može biti samo jedan!

SRUŠEN VOJNI AVION U UKRAJINI! Ima poginulih, požar zahvatio kadete (VIDEO)

SRUŠEN VOJNI AVION U UKRAJINI! Ima poginulih, požar zahvatio kadete (VIDEO)

TENZIJE SE ZAOŠTRAVAJU: Iranski dronovi PRESRELI američki nosač aviona u Persijskom zalivu (FOTO)

TENZIJE SE ZAOŠTRAVAJU: Iranski dronovi PRESRELI američki nosač aviona u Persijskom zalivu (FOTO)

Na KiM je u poslednja 24 sata registrovano 46 novoobolelih od koronavirusa, dok je od posledica kovid-19 preminula jedna osoba, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje u Prištini.

U Bosni i Hercegovini je u poslednja 24 sata evidentirano 245 novozaraženih korona virusom i šest smrtnih slučajeva, od kojih je u Federaciji BiH 173 novoobolelih i četvoro preminulih. Zavod za javno zdravlje FBiH je saopštio da je analizirano 1.415 uzoraka. Prijavljena su četiri nova smrtna ishoda, od kojih su dva pacijenta preminula ranije. S današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području FBiH je 491.

Ranije je saopšteno da je u Republici Srpskoj u poslednja 24 sata evidentirano 72 slučaja zaraze i dva preminula pacijenta.

U Hrvatskoj je u poslednja 24 sata evidentirano 223 novozaražene osobe i pet smrtnih slučajeva, izjavio je danas direktor Hrvatskog instituta za javno zdravlje Krunoslav Capak. Novo žarište je Dom za stare u delnicama, gde je zaraženo čak 59 osoba.

U Crnoj Gori je u poslednja 24 sata registrovano 245 novozaraženih korona virusom i jedan smrtni slučaj, saopštio je danas Institut za javno zdravlje. Ukupan broj smrtnih slučajeva povezanih sa COVID-19 infekcijom od početka juna je 146 a od početka godine 155. Od početka godine ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom je 9.962. Od ponedeljka u Crnoj Gori počinje primena novih restriktivnih epidemmioloških mera, a njihov primena zavisiće od epidemiološke situacije u svakoj od lokalnih samouprava.

Broj obolelih od korona virusa u jednom danu ponovo je dostigao rekordan broj u Sloveniji, gde je u poslednja 24 sata potvrđeno 192 slučajeva, saopštila je danas slovenačka vlada. Time je ukupan broj obolelih premašio 5.000 i sada je 5.008, a u istom periodu nije zabeležen nijedan smrtni slučaj. Testiran je i rekordan broj građana u jednom danu - 3.645, od početka pandemije 212.756.

Severna Makedonija prijavila je 143 nova slučaja i devet preminulih od posledica zaraze korona virusom.

Broj novozaraženih od korona virusa u proteklih 24 časa u Rumuniji porastao je za 1.629, saopštila je danas Starteška komunikaciona grupa (GCS). Ukupan broj zaraženih sada iznosi 119.683. Od korona virusa su u proteklih 24 časa preminule 42, pa ukupan broj smrtnih slučajeva iznosi 4.633.

U Bugarskoj je u poslednja 24 sata zabeleženo 290 novih slučajeva zaraze korona virusom među 4.859 sprovedenih testova, dok je od posledica bolesti preminulo još šest pacijenata. Od početka pandemije korona virusom zaraženo 19.573 ljudi, dok je posledicama bolesti podleglo 785 pacijenata.

U Austriji su u poslednja 24 sata registrovana 684 nova slučaja zaraze korona virusom. Broj hospitalizovanih kovid pacijenata, koji je proteklih dana značajno porastao, u poslednja 24 blago je opao. Istovremeno, preminule su tri osobe, tako da je ukupan broj umrlih porastao na 786.

U Mađarskoj je u poslednja 24 sata korona virus potvrđen kod još 927 ljudi, a ukupno u 22.127 slučajeva od početka pandemije. Broj preminulih od posledica COVID-19 uvećao se za devet na 718.

Vlada Mađarske je 16. septembra odlučila da produži restrikcije na dolazak putnika iz inostranstva. Osim u prodavnicama i vozilima javnog prevoza, u Mađarskoj je nošenje zaštitnih maski sada obavezno i u bioskopima, pozorištima, zdravstvenim institucijama, ustanovama socijalne zaštite i drugim javnim ustanovama, dok je noćnim klubovima zabranjeno da rade posle 23 sata.

U Grčkoj je za poslednja 24 sata registrovano 286 novih slučajeva zaraze korona virusom, a preminule su još tri osobe. Prema podacima koje je objavila Nacionalna organizacija za javno zdravlje (NPHO), u Grčkoj je do sada zabeleženo 16.913 zaraženih kovidom-19. Ukupno je od posledica infekcije kovidom-19 preminulo 369 osoba.

Ministarstvo za zdravlje i socijalnu zaštitu u Albaniji saopštilo je da je testirano 808 građdana, a pozitivnih na korona virus je 124, čime je ukupan broj zaraženih porastao na 13.045. Troje obolelih je preminulo, pa je ukupan broj žrtava kovida-19 373.

Vremenska prognoza
Slaba kiša
14 Beograd