Ponedeljak 04. mar 2024.
policija

STRAVA I UŽAS! Mladić i njegova trudna devojka POGINULI zbog OVE greške!

Foto: Profimedia
Vozač kamiona nije mogao da izbegne sudar.

Dvoje mladih iz Velike Britanije trebalo je da uskoro postanu roditelji, ali su poginuli u strašnoj saobraćajnoj nesreći na putu s izbledelim oznakama, na opasnom ukrštanju puteva na kom je saobraćajni znak bio okrenut u pogrešnom smeru.

Savet urologa: Kako prevazići urinarne infekcije? Urinarna infekcija

Savet urologa: Kako prevazići urinarne infekcije?

SUROVA KAZNA ZA ZLOČINCE! Ova država usvojila NOVI ZAKON koji predviđa HIRURŠKU KASTRACIJU za PEDOFILE!Zatvor

SUROVA KAZNA ZA ZLOČINCE! Ova država usvojila NOVI ZAKON koji predviđa HIRURŠKU KASTRACIJU za PEDOFILE!

TURISTI DOŽIVELI NOĆNU MORU NA ODMORU: Iznajmili stan preko čuvene platforme, pa u njemu zatekli HOROR prizoraerodrom

TURISTI DOŽIVELI NOĆNU MORU NA ODMORU: Iznajmili stan preko čuvene platforme, pa u njemu zatekli HOROR prizor

Džoš Aleksander (21) i Džesika Pul (18) poginuli su kada se 5. juna prošle godine šleper zabio u njihov automobil.

Istraga je otkrila da je par bio na putu za posao, koji su radili kako bi zaradili dodatni novac pre rođenja sina.

Jedan od policajaca koji su učestvovali u istrazi rekao da su veoma izlizane oznake na putu i zaokrenuti znak na ukrštanju puteva verovatno doprineli nesreći.

Sajmon Masterson, forenzički istražitelj nesreća u policiji Kenta, rekao je da Džoš nije video da se približava ukrštanju puteva dok je vozio.

- Znak koji je bio 11 metara od ukrštanja puteva bio je zakrenut za 61 stepen. Oznake na putu su bile veoma izlizane na nekoliko mesta. Prilazni trougao takođe je bio istrošen, ali ipak vidljiv - dodao je Masterson.

Tragična nesreća dogodila se samo nekoliko meseci pošto je Džoš na Fejsbuku podelio radosnu vest. Objavio je fotografiju bebine garderobe i pozitivnog testa na trudnoću, kao i sliku ultrazvuka, te napisao: "Novembar 2023, vidimo se tada, maleni".

Istražitelj je rekao da je Džoš prilikom približavanja ukrštanju puteva delovao smireno i izgledao kao da ima kontrolu nad vozilom. Prema snimcima nadzornih kamera, smatra se da je vozio brzinom između 80 i 90 kilometara na sat, što je bilo u okviru ograničenja za taj put.

Ali, na snimku koji prikazuje trenutke uoči nesreće, vidi se i da je Džoša nakratko omeo telefon. Naime, vidi se kako je ispružio ruku prema telefonu, a verovatno je pokretao aplikaciju za navigaciju jer se u to područje tek nedavno doselio.

Istraga je pokazala da se prednji vazdušni jastuci Džošovog automobila nisu aktivirali. Vozač kamiona, pokazala je istraga, nije mogao da učini ništa da izbegne sudar.

Ožalošćena porodica i prijatelji odali su počast poginulom paru.

Džošov otac Ben Sisens rekao je da je smrt sina u njemu ostavila prazninu koju više nikada neće moći ispuniti.

- Bio si moj prvi, moje sve, mali ja, moje srce, moja duša i postignuće kojim se najviše ponosim. Počivaj sada, dragi moj, s tvojom prekrasnom Džes i vašim sinčićem - rekao je otac nakon nesreće.

Otac je dodao i da je razgovarao i s drugim vozačem kog, kaže, ne krivi.

- Ne krivim ga, bio je to katastrofalan splet događaja i ne želim da mu ovo promeni život. Ne želim da snosi krivicu za to - dodao je.

Džošov prijatelj Ben Viler je napisao na društvenim mrežama:

- Nikad nisam upoznao nekoga tako neverovatnog, poštenog, dobrog i vrednog kao što si ti. Zaslužio si svet i zaslužio si da budeš sa Džes i svojim malenim dečakom. Nadam se da ste svo troje zajedno na boljem mestu. Zauvek ćeš nam nedostajati.

Drugi prijatelj, Majkl Harmer, rekao je:

- Bio si blagoslov za moj život i život svih ostalih. Tvoje je svetlo sjajilo i nikad nisi propustio da izvučeš najbolje iz svih.

Džesina majka Ejmi Pul je rekla da je Džes bila "lepa, brižna, ljubazna, pažljiva i duhovita", te da je nakon tragedije praznina u njenom životu neopisiva.

Srbija Danas/Telegraf

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd