Ponedeljak 04. mar 2024.
Benjamin Netanijahu

NEMA MOGUĆNOSTI DA SE TAOCI VRATE Porodice otetih OŠTRO o Netanijahuu: "Ceo nastup ružan, uvredljiv, neuredan"

Foto: Profimedia
Porodice talaca koje drži Hamas sastale su se juče sa izraelskim premijerom, a nekoliko njih napustilo je sastanak pre kraja.

Benjamin Netanijahu izjavio je da ''trenutno ne postoji mogućnost'' da se taoci koje palestinska militantna grupa Hamas i dalje drži u Gazi ''vrate kući''.

PORODICE OTETIH IZRAELACA BESNE NA NETANIJAHUA: Neki od njih napustili sastanak, "Bibi" im svojom izjavom UBIO svaku NADU!Benjamin Netanijahu

PORODICE OTETIH IZRAELACA BESNE NA NETANIJAHUA: Neki od njih napustili sastanak, "Bibi" im svojom izjavom UBIO svaku NADU!

"DROGIRALI SU TAOCE PRE PUŠTANJA U IZRAEL" Novi detalji Hamasovog terora lede krv u žilama: Deca su bila primorana... (FOTO)izrael

"DROGIRALI SU TAOCE PRE PUŠTANJA U IZRAEL" Novi detalji Hamasovog terora lede krv u žilama: Deca su bila primorana... (FOTO)

Izraelska vojska digla u vazduh ključni objekat Hamasa u Gazi! (VIDEO)Pojas Gaze

Izraelska vojska digla u vazduh ključni objekat Hamasa u Gazi! (VIDEO)

On se sastao sa porodicama talaca koje je prethodno Hamas oslobodio, a kako prenose agencije, nekoliko članova porodica koji su prisustvovali sastanku su, kako prenose agencije, ogorčeno kritikovali izraelsku vladu.

Jedna neimenovana bivša žena talac, čiji je suprug i dalje u zarobljeništvu, optužila je Netanijahua da mu je važnija politika od preostalih 138 talaca.

- Videla sam Ariju Zalmanoviča (85) kako umire preda mnom. I vi na to nemate ništa da kažete, da želite srušite režim Hamasa? - rekla je ona.

Dani Miran, čijeg sina Omrija su pripadnici Hamasa uzeli kao taoca 7. oktobra zajedno sa oko 240 drugih Izraelaca i stranaca, rekao je da je osećao da sastanak ''vređa njegovu inteligenciju'' i da je izašao usred sastanka.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

- Neću ulaziti u detalje o čemu se razgovaralo na sastanku, ali ceo ovaj nastup je bio ružan, uvredljiv, neuredan. Kažu - uradili smo to i to, ali je lider Hamasa Jahja Sinvar taj koji je vratio naše ljude, a ne oni - rekao je on i istakao da je vlada napravila ''farsu'' oko pitanja talaca.

Netanijahu je rekao da je ''čuo priče koje su mi slomile srce, o seksualnim napadima i slučajevima silovanja, o gladi i žeđi''.

Sastanak je održan u trenutku kada su borbe nastavljene u Pojasu Gaze nakon sedmodnevne pauze u tokom koje je vraćeno više od 100 talaca iz enklave.

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
15 Beograd