Sreda 21. feb 2024.
Havijer Milei

"NEMA POVRATKA, POČINJE OBNOVA ARGENTINE" Kontroverzni Havijer Milei položio zakletvu

Foto: Profimedia
On je ubedljivo pobedio u drugom krugu izbora

Novi predsednik Argentine Havijer Milei položio je danas zakletvu pred parlamentom te zemlje i na taj način i zvanično preuzeo presdedničku dužnost, preneo je Rojters.

RUSIJA JAČA NEGO PRE RATA! Lavrov: Tako su pokušavali i Hitler i Napoleon, pa su bili poraženi Sergej Lavrov

RUSIJA JAČA NEGO PRE RATA! Lavrov: Tako su pokušavali i Hitler i Napoleon, pa su bili poraženi

"PROMAŠIO ME ZA SVEGA PAR SEKUNDI, IMAO SAM SREĆE" Protutnjao selom, ostavio PUSTOŠ za sobom, uništena vozila, fasade i krovovi (VIDEO)Tornado u Irskoj

"PROMAŠIO ME ZA SVEGA PAR SEKUNDI, IMAO SAM SREĆE" Protutnjao selom, ostavio PUSTOŠ za sobom, uništena vozila, fasade i krovovi (VIDEO)

EGIPĆANI BIRAJU PREDSEDNIKA: Ankete nedvosmisleno pokazale ko će osvojiti šestogodišnji mandat (VIDEO)Izbori u Egiptu

EGIPĆANI BIRAJU PREDSEDNIKA: Ankete nedvosmisleno pokazale ko će osvojiti šestogodišnji mandat (VIDEO)

Kao predsednički kandidat, Milei je obećao da će očistiti politički establišment od korupcije, eliminisati Centralnu banku, koju je optužio da štampa novac i podstiče inflaciju, kao i da će američkim dolarom zameniti nestabilni pezos.

Milei je ubedljivo pobedio u drugom krugu izbora održanom 19. novembra i poslao u opoziciju peronističku političku opciju koja je decenijama dominirala političkom scenom Argentine.

- Počinje obnova Argentine i kraj propadanja Argentine. Modelu dekadencije je došao kraj. Nema povratka. Argentina će se vratiti na poziciju u svetu koju nikada nije trebalo da izgubi - poručio je, između ostalog, Milei u pobedničkom govoru posle objavljivanja rezultata izbora. 

Vremenska prognoza
Clear sky
6 Beograd