Ponedeljak 04. mar 2024.
američka policija

MISTERIJA UBISTVA SE POLAKO REŠAVA?! Ovo je čovek čije je telo u buretu izbacilo jezero?! (FOTO)

Foto: Profimedia
Policija objavila jezivu rekonstrukciju lica žrtve ubistva!

Policija Las Vegasa objavila je jezivu rekonstrukciju lica žrtve ubistva, čiji su ostaci pronađeni u buretu prošle godine na obali jezera Mid u Nevadi.


Joav Galant

"HAMAS RAZUME SAMO SILU" Galant otkrio naredne korake izraelske vojske

PUTIN POTPISAO NOVI UKAZ: Rusija postaje nepobediva vojna sila, više ništa neće biti isto, objavljena tačna brojkaVladimir Putin

PUTIN POTPISAO NOVI UKAZ: Rusija postaje nepobediva vojna sila, više ništa neće biti isto, objavljena tačna brojka

"SPASLA SAM SVOJE BEBE" Pozvala je majku i rekla joj jednu rečenicu, policija odmah reagovala i zatekla STRAVIČAN PRIZORhoror

"SPASLA SAM SVOJE BEBE" Pozvala je majku i rekla joj jednu rečenicu, policija odmah reagovala i zatekla STRAVIČAN PRIZOR

Telo sa ostacima je pronađeno u buretu koje je isplivalo na obalu 1. maja 2022. godine, posle sušnog perioda.

Zvaničnici okruga Klark rekli su da je laboratorija FBI u Kvantiku u Virdžiniji uspela da napravi rekonstrukciju koja prikazuje lica žrtve iz tri ugla.

Kancelarija mrtvozornika okruga Klark i Odsek za ubistva policije Las Vegasa saopštili su da veruju da je muškarac ubijen vatrenim oružjem.

Detektivi koji rade na slučaju veruju da je žrtva ubijena negde između sredine 1970-ih i ranih 80-ih, na osnovu odeće i obuće koja je pronađena na telu.

Bure zakopano u blato prolaznici su pronašli duž obale, a kada su zavirili u zarđalu rupu, zatekli su skelet.

Šona Holister, koja je bila svedok otkrića, ranije je rekla za KLAS-TV prošle godine:

- Stigli smo našim brodom do obale i čuli smo ženu kako vrišti. Moj muž je prišao i pronašao telo. Njegova košulja i kaiš bili su jedino što smo mogli da vidimo preko kostiju koje su se raspadale.

Poručnik Odeljenja za ubistva Rej Spenser je ranije rekao da policajci "definitivno neće isključiti" mogućnost da je kostur u buretu žrtva mafijaškog ubistva.

Las Vegasom su od kasnih četrdesetih do osamdesetih dominirale mafijaške porodice koje su vodile kazina.

U razgovoru za KSNV, Džef Šumaher iz Muzeja mafije rekao je:

- Kada pogledate način na koji je osoba ubijena, i kada razmislite o tome kako su se otarasili tela, sve je povezano sa mafijom. Ali kada saznamo ko je ta osoba, moglo bi da se otkrije i da to uopšte nije bila mafijaška likvidacija - kaže on.

Šumaher ipak dodaje da kada se pomisli na Las Vegas u prošlosti, ovakve stvari su se dešavale kada se umeša Koza nostra.

Poručnik Spenser je ranije rekao da osamdesetih godina prošlog veka nije postojala nijedna baza podataka DNK, tako da nije bilo prikupljanja DNK.

- Ako se DNK može izdvojiti iz kostiju, genealoški rad potreban za identifikaciju žrtve bio bi ogroman - rekao je policajac.

Ovaj slučaj je bio samo prvi u nizu ljudskih ostataka otkrivenih na jezeru Mid prošle godine.

skica
Foto: Clark County

Samo nekoliko dana nakon što su ljudski ostaci pronađeni u buretu, na obalu u okviru Nacionalnog rekreativnog područja jezera Mid isplivalo je još jedno telo.

Pronađena je lobanja sa sve zubima, zakopana u prašinu i pesak u blizini obale jezera, kao i razbacane kosti okolo.

Ukupno je ta tri meseca prošle godine pronađeno čak šest "kompleta ljudskih ostataka".

Jezero Mid se nalazi na granici Arizone i Nevade, i doživelo je nagli pad nivoa vode 2022. godine, kada je palo na najniži nivo od 1937. godine.

Napunilo se vodom 1980-ih i 1990-ih. Godine 2000. bilo je skoro puno, ali ogromna suša koja je trajala dve decenije ostavila ga je oko 70 posto praznim.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd