Sreda 29. nov 2023.
Donald Tramp

Prvo je preleteo avion, a onda je zarežala "zver": Šou Trampa i Melanije na čuvenoj NASKAR trci (VIDEO)

Foto: Reuters
Donald i Melanija Tramp prisustvovali su najprestižnijoj NASKAR trci automobila "Daytona 500".

Prvi par Amerike stigao je u nedelju na "Daytona International Speedway" kako bi prisustvovao trkama Daytona 500, najprestižnijoj NASKAR-ovoj trci.

Donald Trump upao je na stazu avionom, gde se na godišnjoj trci okupilo oko 100.000 navijača. Njegovo sletanje je emitovano uživo.

ORBAN ODRŽAO LEKCIJU BRISELU: Ne moramo da vam se sviđamo!

ORBAN ODRŽAO LEKCIJU BRISELU: Ne moramo da vam se sviđamo!

Senat Trampu VEZAO RUKE! Američkom predsedniku ograničena moć da pokrene RAT U IRANU!

Senat Trampu VEZAO RUKE! Američkom predsedniku ograničena moć da pokrene RAT U IRANU!

"Totalno je nepredvidiv" Putinovi prevodioci OTKRILI DETALJE svog posla

"Totalno je nepredvidiv" Putinovi prevodioci OTKRILI DETALJE svog posla

Po sletanju, u svojoj predsedničkoj limuzini "Zver" napravio je krug oko trkačke staze, a za njegovim vozilom išla su druga kao deo predsedničke pratnje.

Tramp nije prvi predsednik koji je posetio Daytona 500, ali je prvi kog je NASKAR proglasio velikim "maršalom" događaja i on je vozačima poručio da "pokrenu svoje motore".

- Daytona 500 je legendarna trka, koja oslikava američke veštine, brzinu i snagu o kojoj smo slušali toliko godina. Desetine hiljada rodoljuba danas su došli zbog brzih automobila i svetskih moto-sportova. Ali NASKAR-ovi navijači, nikada ne zaboravite, bez obzira ko pobedi u trci, najvažnije je Bog, porodica i zemlja - rekao je on navijačkom stadionu.

U nekoliko tačaka tokom govora, Melanja se nasmešila i aplaudirala publici. Predsednik je veći deo svog četvorominutnog govora odao počast porodicama zlatnih zvezda, novoprimljenim pripadnicima službi, onima koji trenutno služe u vojsci i veteranima.

Mnogi ljudi u Trumpovom timu su ljubitelji NASKAR-a.

- NASKAR-ovi navijači su patriote koji u velikom broju podržavaju predsednika, tako da smo definitivno želeli direktno da komuniciramo sa njima, u susret velikoj trci za američkog predsednika - rekao je menadžer Trampove kampanje 2020. godine Brad Parskale.

Prethodni predsednici koji su prisustvovali NASCAR događajima su: Ronald Regan i Džordž Buš.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
-1 Beograd