Skip to main content
Sara Sands

SARA NASMRT IZBOLA PEDOFILA KOJI JE ZLOSTAVLJAO NJENE SINOVE: Mislili smo da je divan starac, a on siluje decu (FOTO)

Foto: MET police
Pre osam godina, Sara Sands nožem je nasmrt izbola pedofila koji je seksualno zlostavljao njena tri sina. Jedne je večeri s kapuljačom na glavi i nožem u ruci izašla iz stana, prošetala je do susednog stambenog bloka i osam puta ubola Mičela Plisteda koji je iskrvario do smrti, prenosi BBC.

Plisted je imao 77 godina i bio je pedofil optužen za seksualne zločine nad mladićima na imanju u Silvertaunu, gde je živeo. Iako iz pravnih razloga imena dečaka nisu smela biti javna, sad se saznalo da su sva tri dečaka uključena u slučaj bili sinovi žene koja je pedofila ubila.

Njen najstariji sin Bredli, koji je tad imao 12 godina, prošle se godine odrekao prava na anonimnost, a njegova mlađa braća blizanci, Alfi i Ris, sad su učinili isto. Imali su jedanaest godina kad je njihova majka ubila muškarca optuženog za zlostavljanje. Sada imaju 19 i 20 godina, a za BBC su ispričali kako se sećaju trenutka kad su saznali šta je njihova majka učinila. Kažu da je odrastanje s majkom u zatvoru bilo teško, ali istovremeno razumeju njene postupke.

NEVEROVATAN SNIMAK PLJAČKE SKUPOCENE TORBE: Nećete verovati kako mu je propao plan u poslednjem trenutku (VIDEO)

NEVEROVATAN SNIMAK PLJAČKE SKUPOCENE TORBE: Nećete verovati kako mu je propao plan u poslednjem trenutku (VIDEO)

SRCEPARAJUĆA SCENA! Dečak (6) izvučen iz ruševina nakon dva dana - nađen pored tela svoje bake (VIDEO)

SRCEPARAJUĆA SCENA! Dečak (6) izvučen iz ruševina nakon dva dana - nađen pored tela svoje bake (VIDEO)

MARIJU (8) PORODICA CELOG ŽIVOTA NIJE PUŠTALA IZ KUĆE: Policija reagovala nakon prijave komšija, devojčica JEDVA GOVORI I HODA

MARIJU (8) PORODICA CELOG ŽIVOTA NIJE PUŠTALA IZ KUĆE: Policija reagovala nakon prijave komšija, devojčica JEDVA GOVORI I HODA

- Skidam kapu, neću to poreći. On je živeo preko puta nas i kad bih otvorio prozor, vidio bih njegovu kuću - rekao je Bredli.

- Osećali smo se sigurnije. Noćne more se nisu završile, ali nam je to dalo osećaj sigurnosti jer više nismo hodali ulicom i strahovali da će se pojaviti iza ugla - rekao je Alfi. Njegov brat Ris dodao je da je bilo lepo znati da je zlostavljač mrtav.

Sara se sa svojom porodicom preselila u novi dom u Silvertaunu nekoliko meseci pre ubistva. Sprijateljila se s Plistedom koji je živeo sam.

- Bio je popularna osoba na imanju, često je sedeo ispred kioska što mu je omogućavalo kontakt s lokalnim stanovništvom i njihovom decom. Mislila sam da je divan starac, kuvala sam mu, pazila na njega i pravila mu društvo kad god sam uhvatila vremena - rekla je Sara.

Plisted je sortirao novine u radnji, a subotom su mu pomagala i neka deca.

- Pitao je može li mu Bred pomoći i bio je tako uzbuđen - kaže Sands. Plisted se zbližio s njenim najstarijim sinom, što mu je pružilo priliku da se približi blizancima, nakon čega je pozvao svu trojicu dečaka u svoj dom.

Jedne večeri blizanci su joj otkrili da ih je u stanu Plisted seksualno napastovao, a nedelju dana kasnije požalio se i Bredli. Plisted je uhapšen i optužen za nedela protiv Sarine dece. Dok je čekao suđenje, sudija mu je odredio kauciju i rekao da se može vratiti na imanje. Sands je bila izbezumljena, a porodica je odmah preselila u maleni dom svoje majke. U noći napada, kamera ju je uhvatila kako odlazi u Plistedov stan. Htela ga je da se uveri da prizna krivicu za optužbe i poštedi njenu decu odlaska na sud.

- Nisam znala šta radim tamo, ali sam shvatila da sam napravila veliku grešku. Nije se kajao i rekao mi je da moja deca lažu. Ceo svet mi je stao. Držala sam nož u levoj ruci i sećam se da je pokušao da ga zgrabi - rekla je Sands koja tvrdi da nije nameravala da ubije zlostavljača.

Nekoliko sati kasnije predala se policiji s krvavim nožem i odećom. Sudija je utvrdio da nije racionalno razmišljala o tome do čega će uzimanja noža dovesti, ali je dodao kako je sigurno na umu imala mogućnost njegove upotrebe. Osuđena je za ubistvo iz nehata.

Osuđena je na tri i po godine zatvora koje su kasnije povećane na sedam i po godina jer se procenilo da je kazna preblaga. Sudije su naknadno utvrdili da bi kazna trebala biti duža jer nije pozvala hitnu pomoć zlostavljaču svoje dece. U zatvoru je, na kraju, provela četiri godine.

- Uzela sam zakon u svoje ruke, uvek su me odgajali da preuzmem odgovornost za svoje postupke - rekla je samohrana majka.

Dok je Sands bila iza rešetaka, dečaci su živeli s bakom.

- Bilo nas je puno u jednoj prostoriji i nije bilo privatnosti. Baka je telefonom razgovarala s mamom dok je bila u zatvoru, znala ju je pitati mogu li ići da igram fudbal i često bi rekla da ne smem - kaže Bredli.

Alfi kaže kako su svakako propustili deo svog detinjstva jer su majku viđali jednom mesečno u zatvorskim posetama.

- Ponekad sam samo hteo podeliti s mamom neki problem. Naši prijatelji su znali šta se dogodilo, ali drugi ljudi su često ispitivali gde nam je mama - rekao je Alfi.

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd