Sreda 21. feb 2024.
Kim Džong Un

SEVERNA KOREJA NAPALA KOMANDU UN! Kim Džong Un se uključuje, uslediće HAOS svetskih razmera?!

Foto: Profimedia
Uzbuna na Dalekom istoku

Severna Koreja je pozvala na raspuštanje Komande Ujedinjenih nacija nazivajući je "ilegalnim ratnom organizacijom" zbog sastanka koji bi trebalo da se održi između država članica u Južnoj Koreji kasnije ove nedelje, prenosi Rojters, pozivajući se na severnokorejsku agenciju KCNA.

POKRENUTA HITNA ISTRAGA: 117 studenata se otrovalo u menzi!Bolnica

POKRENUTA HITNA ISTRAGA: 117 studenata se otrovalo u menzi!

CRVENO NEBO IZNAD SICILIJE: U toku je nova erupcija Etne! Preti li opasnost? (VIDEO)Etna

CRVENO NEBO IZNAD SICILIJE: U toku je nova erupcija Etne! Preti li opasnost? (VIDEO)

HOROR! UKRAJINKA ZATEČENA U STRAVIČNOM STANJU! Muškarac je danima tukao i silovao, policija otkrila još jedan UŽAS!policija

HOROR! UKRAJINKA ZATEČENA U STRAVIČNOM STANJU! Muškarac je danima tukao i silovao, policija otkrila još jedan UŽAS!

Komanda Ujedinjenih nacija (UNC) koju predvode SAD je multinacionalna vojna snaga i nadgleda poslove u snažno utvrđenoj demilitarizovanoj zoni između dve Koreje, koje su tehnički i dalje u ratu.

Ministarstvo odbrane Seula saopštilo je prošle nedelje da će se šefovi odbrane Južne Koreje i SAD, zajedno sa državama članicama komande UN, sastati u utorak u Seulu kako bi pozvali Pjongjang da zaustavi, kako je navelo, "nezakonite aktivnosti" i sprovede bezbednosne rezolucije UN.

Izveštaj KCNA, koji se poziva na Institut za razoružanje i mir (IDP) Ministarstva spoljnih poslova Severne Koreje takođe je kritikovao zajedničku deklaraciju koja bi trebalo da bude usvojena o vanrednoj situaciji na Korejskom poluostrvu.

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd