Skip to main content
Donald Tramp

"UPALI, UZELI ŠTA SU ŽELELI, MOGLI DA PODMETNU..." Tramp se požalio na politički progon i saopštio šta stoji iza racije FBI

Foto: Profimedia
Bivši predsednik SAD Donald Tramp je u ponedeljak saopštio da mu je Federalni istražni biro (FBI) oduzeo tri pasoša tokom pretresa njegovog doma u Floridi.

Tramp, koji je pretres okarakterisao kao politički progon, rekao je za Foks njuz da je FBI mogao da podmetne šta god poželi tokom pretresa.

TRAMP U PROBLEMIMA? Pod istragom zbog tri moguća kršenja zakona

TRAMP U PROBLEMIMA? Pod istragom zbog tri moguća kršenja zakona

ŠOK OTKRIĆE: Evo šta je FBI tražio u kući Donalda Trampa na Floridi

ŠOK OTKRIĆE: Evo šta je FBI tražio u kući Donalda Trampa na Floridi

AMERIČKI DRŽAVNI TUŽILAC POTVRDIO: Agenti FBI pretražili Trampovo imanje na Floridi, a oglasio se i bivši šef države

AMERIČKI DRŽAVNI TUŽILAC POTVRDIO: Agenti FBI pretražili Trampovo imanje na Floridi, a oglasio se i bivši šef države

Agenti FBI-a upali su na Trampovo imanje u Palm biču na Floridi, Mar-a-Lago, prošlog ponedeljka. Postupajući po širokom nalogu za pretres koji je lično izdao državni tužilac Merik Garland, agenti su uzeli oko 20 kutija predmeta iz rezidencije bivšeg predsednika, a medijski izveštaji sugerišu da su neke od kutija sadržale poverljiva dokumenta koja se odnose na nuklearno oružje.

Tramp je u ponedeljak izjavio da je FBI uzeo njegova tri pasoša, od kojih je jednom istekao rok.

- Ovo je napad na političkog protivnika na nivou koji do sada nije viđen u našoj zemlji. Treći svet - naveo je on.

Oduzimanje pasoša se obično preduzima samo ako istražni organi smatraju da postoji rizik od bekstva ili u slučaju kada je osumnjičeni optužen za krivično delo. Iako Tramp nije optužen za krivično delo, zaplena ovih dokumenata obično bi ukazivala na podizanje optužnice, navodi RT.

Tramp je osudio FBI, nazvavši pretres prevarom i primerom političkog progona. Mnogi konzervativni stručnjaci i republikanski poslanici vide pretres kao pokušaj da pronađu dokaze i optuže Trampa kako bi sprečili njegov reizbor reizbor 2024.

Bivši američki predsednik naveo je kako je FBI upao u njegovu rezidenciju i nije dozvolio njegovim advokatima da prisustvuju pretresu, kao ni da kamere budu uključene.

- Upali su i uzeli šta su želeli, a mogli su i da podmetnu šta god su hteli - rekao je Tramp za Foks njuz.

Pretres je obavljen u okviru istrage o mogućem nezakonitom uklanjanju i uništavanju dokumenata Bele kuće nakon njegovog predsedavanja.

Vremenska prognoza
Slaba kiša
16 Beograd