clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
eur
117.1484
usd
109.6792
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

ISPRAVKA: Ne postoje tajni tuneli i kavezi u kojima se zlostavljaju deca zarad dobijanja "droge adrenohrom"

02.05.2020. 18:59
Piše:
Srbija Danas/Mediji
Otmica devojčice
Otmica devojčice / Izvor: Profimedia
Uprkos činjenici da ne postoje tajni tuneli i kavezi u kojima se zlostavljaju deca zarad dobijanja “droge adrenohrom”, ove fantastične tvrdnje iz “kuhinje” QAnon teorije zavere se još uvek dele društvenim mrežama.

Mediji, a među njima i naš portal Srbija Danas, prvobitno je preneo informaciju o tome da postoje tajni tuneli i kavezi u kojima se zlostavljaju deca zarad dobijanja “droge adrenohrom”, ali te informacije nisu tačne i u ovom tekstu se nalazi ispravka takvih informacija i promenjena je struktura članka tako da se sada jasno vidi šta je istina i da ne postoji nikakav dokaz koji bi podržao navode i tvrdnje o postojanju tih tajnih tunela. Tekst je ispravljen na osnovu analize organizacije raskrinkavanje.ba.  

Na društvenoj mreži Fejsbuk na raznim profilima objavljen je kolaž slika za koji se u postu tvrdi da prikazuju "uzgoj dece u kavezima". U postu se optužuje svetska "elita" za fantastične priče o podzemnim "farmama dece", u kojima se, zajedno sa adolescentima i ženama, koriste kao "seksualni robovi", a to se navodno radi "hiljadama godina". 

Tvrdnje iz ovih postova su potpuno izmišljene. Uz tvrdnje o "fotografijama dece u uzgoju u kavezima", priča o zlostavljanju dece dodatno je "uozbiljena" brojevima prijavljenih slučajeva nestale dece. Između ostalih, navodi se brojka od 800.000 dece koja godišnje nestanu u Sjedinjenim Američkim Državama. Radi se zapravo o procenama broja nestale dece na godišnjem nivou u određenim zemljama, koje je prikupila organizacija Međunarodni centar za nestalu i iskorištenu djecu. U saopštenju ove organizacije iz 2013. godine mogu se pronaći podaci o broju prijavljene nestale dece koji su gotovo identični onim navedenim u Fejsbuk objavama. 

Kada govorimo o broju nestale dece u SAD-u, reč je o zastareloj proceni, koja nema nikakve veze sa neutemeljenim tvrdnjama o otetoj deci u tajnim tunelima ili kavezima. Taj broj zapravo predstavlja sve prijave nestanka dece, uključujući otmice unutar porodice, otmice od poznanika, bežanje od kuće, napuštenu decu i izgubljenu decu. Ova procena navedena je u "Studiji nacionalne incidence nestale, otete, odbegle i odbačene dece", koju je 2002. godine objavilo američko ministarstvo pravde. Međutim, poslednjih godina stvarni broj prijavljenih slučajeva nestanka dece u SAD-u je značajno manji od ove procene. Kako je navedeno na portalu USA Today, ovaj broj iznosi nešto više od 420.000 u 2019. godini. U članku ovog portala je naglašeno i to da 97% nestale dece bude uspešno pronađeno, te da većinu slučajeva nestanka zapravo čine bežanja od kuće zbog sukoba unutar porodice.

Dakle, iako su slučajevi nestanka dece ozbiljan problem za svako društvo, procene o broju nestale dece moraju biti posmatrane u kontekstu. U suprotnom, zastrašujuće brojke zvuče još strašnije kada se na društvenim mrežama podele uz tvrdnje o “farmama” otete dece, koje su ilustrovane slikama dece navodno zatočene u kavezima. 

Krijumčarenje i zlostavljanje djece u tajnim tunelima: QAnon fantazija

Priča o zlostavljanju otete dece u tunelima, te njihovom spašavanju, je potekla iz teorije zavere QAnon. Osnovna teza ove teorije zavere jeste da svetom vlada “kabala” satanista, kanibala i zlostavljača dece, koje je navodno trebalo da porazi sada bivši predsednik SAD-a Donald Tramp, i tako osloboditi svet od zla. 

Počeci QAnon teorije zavere vezuju se za anonimni post iz oktobra 2017. godine na online platformi za dopisivanje “4chan”. Korisnik (ili više njih), čiji identitet nikada nije otkriven, predstavljao/la je se kao “Q Clearance Patriot”, tvrdeći za sebe da je visokopozicionirani vojni službenik sa pristupom tajnim informacijama iz kruga bliskog tadašnjem američkom predsjedniku Trampu. Tvrdnje o zlostavljanju dece u sklopu QAnon teorije vezuju se za izmišljeni Pizzagate skandal. Ovaj “skandal” počiva na priči o navodnoj uključenosti Hillary Clinton u lanac trgovine decom. Iako činjenično neutemeljen, obično služi kao “izvor dokaza” za navode vezane za otmice i zlostavljanje dece u sklopu QAnon teorije zavere. 

QAnon teorija zavere je u početku nalazila pristalice samo na rubnim internet-platformama. Međutim, pristalice ove teorije zavere su počeli učestalije koristiti popularne društvene mreže, poput Reddita, Twittera, Facebooka i YouTubea, naročito u vremenu pandemije Covid-19. Time je broj ljudi koji su poverovali u ovu teoriju postao veći, s obzirom na to da su “pioniri” QAnon izmišljotina tako privlačili nove pristalice do kojih je ranije bilo teže doći. Twitter,  Facebook i YouTube su tokom 2020. godine pristupili proaktivnom uklanjanju profila i sadržaja koji su promovisali teze iz ove teorije zavere, nakon čega su pristalice iste migrirale na “alterantivne” društvene mreže, poput Gaba i Parlera. 

Ritualističko verovanje tvrdnjama iz QAnon teorije, nažalost, imalo je i smrtne ishode. Osim toga, povedeni tvrdnjama bivšeg predsednika Trampa da su predsednički izbori u SAD-u pokradeni, pristalice ove teorije bili su u gomili koja je 6. januara 2021. godine izvršila upad u zgradu američkog Kongresa na Capitol Hillu u Washingtonu. 

Činjenice o adrenohromu

Adrenohrom je hemijsko jedinjenje koje se dobija oksidacijom adrenalina, ali ne postoje nikakvi dokazi da se proizvodi ili koristi na gore opisan način, niti u svrhe “podmlađivanja” ili “osjećaja snage i nadmoći”. Njegova stvarna primena se vezuje za zaustavljanje krvarenja, a proizvodi se sintetički.

PRVOBITNO OBJAVLJENA VEST:

U doba nekih većih turbulencija u svetu, teoretičari zavere poput Dejvida Ajka ponovo postaju vrlo popularni, a mnogi citati iz njihovih knjiga stavljaju se u novi kontrekst i drugačiju optiku.

Pošto sada posmatramo većinu stvari kroz optiku pandemije korona virusa, onda se mnoge stvari stavljaju u isti kontekst.

Aktuelna je tema satanizma i satanističkih rituala među svetskom elitom, a kao predvodnica ove ozloglašene ekipe apostrofira se Marina Abramović i njene uvrnute žurke na koje su dolazili najpoznatiji likovi svetskog džet-seta: od filmskih zvezda preko pevača do biznismena i političara.

Priča se da su se na tim i sličnim partijima gosti drogirali najskupljom drgom na svetu - adrenohromom, koja se dobija na jeziv način.

Šta je zapravo adrenohrom?

Hemijsko jedinjenje adrenohrom predmet je brojnih teorija zavere, a mnogi smatraju da iza ove hemikalije stoji trgovina decom.

U popularnoj kulturi se pominje u filmu Paranoja u Las Vegasu, a portal infomediabalkan donosi jednu od najmračnijih teorija.

Adrenohrom je proizvod oksidacije adrenalina (epinefrin, norepinefrin), koji je hemijsko jedinjenje molekulske formule C9H₉NO₃ proizvedeno oksidacijom adrenalina.

To je najskuplja droga koju koristi elita.

- Za efekte i klasifikaciju adrenokroma se kaže da su kontroverzni jer se raspravlja o tome da li ima bilo kakve psihoaktivne ili halucinogene efekte, iako su neki ispitanici upoređivali iskustvo adrenokroma sa blagim iskustvima psilocibina i LSD-a, a kokain je šala u poređenju sa adrenokromom. (Napomena: sintetički i prirodni adrenokrom nisu isti, sintetički nema to dejstvo, to je isto kad bi poredili plastičnu lutku i živu ženu)

- Psihoaktivni efekti adrenokroma mogu uključivati ​​euforiju, konfuziju, promenu u mišljenju, nedostatak prosuđivanja, loš uvid i nesposobnost koncentracije, a najvažniji efekat zbog kog ga elita koristi je prividna snaga i osećaj beskrajne nadmoći nad drugima.

- U naučnom smislu, to je hemikalija koja se proizvodi u ljudskom telu kada se adrenalin (poznat i kao epinefrin) oksidira.

- Potencijalna žrtva (dete) je terorisana, čime se povećava količina adrenalina koji teče kroz njeno telo.
Zatim se ubijaju i adrenohrom se sakuplja iglom i špricom iz podnožja vrata i kičmenog stuba. (Što je dete mlađe tim je adrenohrom kvalitetniji)

- Ta hemikalija na crnom tržištu košta stotine hiljada dolara.

- Ovo je jedan od odgovora na pitanje gde nestaju deca širom sveta.

Skupljanje adrenohroma je najunosniji biznis na svetu i donosi mnogo više para nego prodaja organa.

Spisak i broj dece gde najviše nestaju na godišnjem nivou:

Amerika 800,000

Australija 25,000

Brazil 40,000

Engleska 230,000

Francuska 39,000

Kanada 50,000

Meksiko 45,000

Nemačka 100,000

Španija 200,000

IZA KULISA BUKTI RAT OBAVEŠTAJNIH SLUŽBI OKO MASKI I RESPIRATORA: Prljave igre država u procesu nabavki zaštitnih sredstava

IZA KULISA BUKTI RAT OBAVEŠTAJNIH SLUŽBI OKO MASKI I RESPIRATORA: Prljave igre država u procesu nabavki zaštitnih sredstava

RUSIJA SE BLIŽI ITALIJANSKOM I ŠPANSKOM SCENARIJU: Raste broj novozaraženih, u bolnicama vlada haos, lekari šalju apel Putinu

RUSIJA SE BLIŽI ITALIJANSKOM I ŠPANSKOM SCENARIJU: Raste broj novozaraženih, u bolnicama vlada haos, lekari šalju apel Putinu

OGLASILI SE RUSI: Otkrili šta se krije iza nestanka Kim Džong Una - KRAJ INTRIGE

OGLASILI SE RUSI: Otkrili šta se krije iza nestanka Kim Džong Una - KRAJ INTRIGE

OVAKAV ODGOVOR KINE NIKO NIJE OČEKIVAO: "BILO JEDNOM S VIRUSOM", animiranim filmom protiv Trampovih tvrdnji (VIDEO)

OVAKAV ODGOVOR KINE NIKO NIJE OČEKIVAO: "BILO JEDNOM S VIRUSOM", animiranim filmom protiv Trampovih tvrdnji (VIDEO)

Boris Džonson nazvao sina po doktorima koji su ga izlečili od korone: Dečak ima čak četri imena

Boris Džonson nazvao sina po doktorima koji su ga izlečili od korone: Dečak ima čak četri imena

 

Piše:
Srbija Danas/Mediji
02.05.2020. 18:59