Petak 23. feb 2024.
Bolnica

MAJKA UMRLA JER JE POPILA PREVIŠE VODE! Došla je u bolnicu, a sestre su bile "previše zauzete mobilnim telefonima" da primete šta se dešava

Foto: Shutterstock
Ozbiljne greške i propusti zdravstvenog sistema našli su se u fokusu nakon smrti žene koja je popila prevelike količine vode.

Majka dvoje dece Mišel Vajthed (45) iz Velike Britanije takođe je primila nižu dozu diazepama od potrebne, dok njen nivo svesti nije procenjen nakon što su joj dali tablete za spavanje, piše “Metro”. Mišel je primljena u Odeljenje za mentalno zdravlje Milbruk u gradu Saton-in-Ešfildu u Notingamširu 3. maja 2021. Umrla je nekoliko dana kasnije nakon što je izgubila svest i prebačena u susednu bolnicu Kings Mil.

NOVA ZARAZA ŠIRI SE IZ KINE! "Sindrom belih pluća" HARA Evropom, jedan DETALJ podseća na koronuVirus

NOVA ZARAZA ŠIRI SE IZ KINE! "Sindrom belih pluća" HARA Evropom, jedan DETALJ podseća na koronu

TINEJDŽERKA (15) IZBOLA MUŠKARCA NOŽEM U GLAVU Mislio je da je starija i da ga voli, a onda je usledio horor: "NE KAJEM SE!"Kloi Koster

TINEJDŽERKA (15) IZBOLA MUŠKARCA NOŽEM U GLAVU Mislio je da je starija i da ga voli, a onda je usledio horor: "NE KAJEM SE!"

SERIJA JEZIVIH UBISTAVA! Monstrum lovi beskućnike po noći, policija pretražuje teren (VIDEO)Foto: LAPD

SERIJA JEZIVIH UBISTAVA! Monstrum lovi beskućnike po noći, policija pretražuje teren (VIDEO)

Istraga koja je usledila otkrila je da nije bilo adekvatnog nadzora jer je “osoblje bilo ometeno korišćenjem svojih ličnih mobilnih telefona”, što je protivno politici odeljenja. Porota je tokom devetodnevne istrage u Notingemu istakla listu grešaka Fondacije Nacionalne zdravstvene službe (NHS) za zdravstvenu zaštitu Notingamšira.

Mišel je, kako se navodi, pretrpela fatalnu povredu mozga 5. maja, koja je verovatno nastala zbog “akutne prekomerne hidratacije vodom, što je dovelo do veoma niskog nivoa natrijuma i izazvalo oticanje mozga”.

U zaključku porote navode se propusti, uključujući kašnjenje u dolasku na lice mesta dežurnog lekara, 10-minutno odlaganje u prijemu bolničara u zgradu i 15-minutno kašnjenje u postavljanju pacijentkinje u položaj za oporavak.

Medicinska sestra koja ju je nadgledala tog dana iznela je jedinu opservaciju, a Mišel je takođe imala pristup vodi u svojoj sobi bez nadzora. Propust u praćenju njenog nivoa svesti, koji je Fondacija priznala, takođe je doveo do propuštenih prilika da se otkrije pogoršanje njenog stanja i zatraži raniji prijem u bolnicu, za šta je porota rekla da je “verovatno više nego minimalno” doprinelo njenoj smrti.

Mišel je smeštena na odeljenje intenzivne nege bolnice i kasnije umrla.

Njen suprug Majkl se u saopštenju zahvalio poroti i rekao da je ovo bio “veoma težak proces”, te da je “način na koji su svi učesnici upravljali njime vratio Mišel njeno dostojanstvo” a porodici pružio utehu.

“Mišel nam veoma nedostaje. Volećemo je zauvek”, dodao je on.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd