Skip to main content
Milan Đurić

Gradonačelnik Đurić čestitao Dan Grada Novog Sada: Kao najveće blago negujemo zajedništvo i kulturu različitosti

Foto: Printscreen/Instagram/milandjuric_gradonacelnik
Gradonačelnik Milan Đurić čestitao je sugrađanima Dan Grada Novog Sada i podsetio na njegovu i istoriju i jačanje do danas.

- Dragi Novosađani, na današnji dan, prvog februara davne 1748. godine žitelji tadašnjeg Petrovaradinskog šanca kupili su od carice Marije Terezije povelju slobodnog kraljevskog grada. Grad je dobio slobodu, status, mogućnost za ekonomski i kulturni napredak i ime na četiri jezika: Újvidék na mađarskom, Neusatz na nemačkom, Neoplanta na latinskom i Novi Sad na srpskom jeziku.

I 275 godina posle, Novi Sad kao najveće svoje blago neguje zajedništvo i kulturu različitosti. Poslednje decenije, postali smo poznati kao grad sa najpovoljnijim poslovnim okruženjem, idealan za investicije. Ostvarujemo uspeh i fantastične rezultate u svim segmentima života. Gradimo nove vrtiće, škole, domove zdravlja, puteve, brzu prugu. Koliko je danas snažan naš Novi Sad, najbolje potvrđuje činjenica da ove godine gradimo čak tri mosta i to istovremeno. Dragi Novosađani, hajde da zajedno nastavimo da negujemo i jačamo identitet našeg grada.

Otvorenog i solidarnog, grada koji vekovima slavi različitosti od kojih je satkan i na njima gradi bolju budućnost. Hajde da marljivim radom svakodnevno pokazujemo koliko volimo svoj Novi Sad. Srećan nam 1. februar, Dan Grada Novog Sada- stoji na Instagram profilu prvog čoveka grada.

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd